Rekommenderad rutt
Göteborg
Resa direkt till Växjö med buss, tåg
Växjö
Se priser
Alternativa rutter
Göteborg
Resa med buss, tåg till Borås
Borås
Resa med tåg till Växjö
Växjö
Se priser

Hur tar man sig från Göteborg till Växjö?

Planerar du att resa till Växjö från Göteborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Göteborg till Växjö, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Göteborg och Växjö, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Göteborg och Växjö har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Göteborg-Växjö-resa.

För din resa från Göteborg till Växjö har du flera transportalternativ.

Buss från Göteborg till Växjö

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Göteborg till Växjö, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Göteborg Växjö

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Göteborg Växjö idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Göteborg till Växjö som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Göteborg Växjö

Avgångsstad
Göteborg
Sverige
Staden som är destination
Växjö
Sverige
Avstånd
193 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Göteborg Växjö biljetter
Sök efter boende i Växjö
Planera din resa från Göteborg till Växjö enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Göteborg till Växjö enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Göteborg och Växjö som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Göteborg och Växjö med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Göteborg och Växjö

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Göteborg till Växjö?
Hastighet Tåg från Göteborg till Växjö är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Göteborg och Växjö erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Miljövänligt Tåget Göteborg-Växjö anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Flexibilitet Tågtiderna för Göteborg Växjö-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Göteborg-Växjö-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Göteborg till Växjö?
Priser Bussbiljetter från Göteborg till Växjö är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Växjö (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Göteborg och Växjö, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Göteborg och Växjö är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Restid Bussar från Göteborg till Växjö är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Växjö för att täcka den 193 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Göteborg och Växjö kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.

Var ska man börja från i Göteborg? Var anländer jag i Växjö?

Bussstationer för avgång i Göteborg

Gothenburg
Karta
Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Landvetter flygplats
Karta

Avgångsstationer i Göteborg

Göteborg Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Växjö

Växjö Universitet PG Veides v
Karta
Växjö station
Karta

Ankomststationer i Växjö

Växjö station
Karta
Sök efter Göteborg Växjö biljetter
Sök efter boende i Växjö

3 tips för billigare resor mellan Göteborg och Växjö

Har du bestämt dig för att resa från Göteborg till Växjö och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Växjö.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Göteborg till Växjö, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Växjö och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Växjö. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Växjö.
  • 3. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Göteborg och Växjö. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Göteborg-Växjö.

Buss Göteborg Växjö

Bussar mellan Göteborg och Växjö har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

Längden på bussresan mellan Göteborg och Växjö varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Växjö för ditt resedatum.

Frekvensen av avgångarna till Göteborg från Växjö varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Växjö, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Göteborg-Växjö extra kostnader.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Göteborg-Växjö varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Göteborg till Växjö på Vivanoda.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Göteborg-Växjö. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Bussbolag Göteborg Växjö

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Göteborg Växjö

Tåg Göteborg Växjö

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Göteborg till Växjö minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Göteborg till Växjö beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Växjö är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Göteborg till Växjö. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Göteborg till Växjö, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Tågen mellan Göteborg och Växjö är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Göteborg till Växjö. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Göteborg och Växjö.

Tågbolag från Göteborg till Växjö

SJ
SJ
Sök efter tågbiljetter Göteborg Växjö
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid