Rekommenderad rutt
Göteborg
Resa direkt till Lund med buss
Lund
Se priser
Alternativa rutter
Göteborg
Resa med buss till Malmö
Malmö
Resa med tåg, buss till Lund
Lund
Se priser

Hur tar man sig från Göteborg till Lund?

Planerar du att resa till Lund från Göteborg och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Göteborg till Lund, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Göteborg och Lund, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Göteborg och Lund har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Göteborg-Lund-resa.

För din resa från Göteborg till Lund har du flera transportalternativ.

Buss från Göteborg till Lund

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Göteborg till Lund, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Göteborg Lund

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Göteborg Lund idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Göteborg till Lund som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Göteborg Lund

Avgångsstad
Göteborg
Sverige
Staden som är destination
Lund
Sverige
Avstånd
234 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Göteborg Lund biljetter
Sök efter boende i Lund
Planera din resa från Göteborg till Lund enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Göteborg till Lund enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Göteborg och Lund som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, FlixBus, Swebus eller VY Buss - NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Göteborg och Lund med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Göteborg och Lund

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Göteborg till Lund?
Priser Bussbiljetter från Göteborg till Lund är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Lund (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Göteborg och Lund är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Göteborg och Lund, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Komfort Bussar mellan Göteborg och Lund kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Göteborg till Lund är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Lund för att täcka den 234 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Göteborg till Lund?
Landskap Tågen mellan Göteborg och Lund erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Hastighet Tåg från Göteborg till Lund är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Göteborg och Lund erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Göteborg-Lund-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Göteborg Lund-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Göteborg? Var anländer jag i Lund?

Bussstationer för avgång i Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta

Bussstationer för ankomst till Lund

Lund Centralstation
Karta

Ankomststationer i Lund

Lund Centralstation
Karta
Sök efter Göteborg Lund biljetter
Sök efter boende i Lund

3 tips för billigare resor mellan Göteborg och Lund

Har du bestämt dig för att resa från Göteborg till Lund och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Göteborg till Lund.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Göteborg till Lund, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Lund och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Göteborg och Lund med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Lund.
  • 3. Undvik rusningstider
    Biljetter Göteborg-Lund är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Lund under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.

Buss Göteborg Lund

De flesta bussar mellan Göteborg och Lund är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Göteborg-Lund varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Göteborg till Lund på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Göteborg-Lund extra kostnader.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Göteborg-Lund, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Göteborg-Lund. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Frekvensen av avgångarna till Göteborg från Lund varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Lund, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Bussbolag Göteborg Lund

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Göteborg Lund

Tåg Göteborg Lund

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Göteborg och Lund rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbiljetter från Göteborg till Lund kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Göteborg till Lund, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Göteborg till Lund minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågen mellan Göteborg och Lund är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Göteborg till Lund. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Göteborg och Lund.

Tågbolag från Göteborg till Lund

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Göteborg Lund
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid