Rekommenderad rutt
Palma (Mallorca)
Resa direkt till Ibiza med färja, flyg
Ibiza
Se priser
Alternativa rutter
Palma (Mallorca)
Resa med färja till Formentera
Formentera
Resa med färja till Ibiza
Ibiza
Se priser

Hur tar man sig från Palma (Mallorca) till Ibiza med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Palma (Mallorca) till Ibiza? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Palma (Mallorca) till Ibiza är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Palma (Mallorca) till Ibiza, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Palma (Mallorca) till Ibiza så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus eller Acciona Trasmediterránea. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Palma (Mallorca) Ibiza som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Palma (Mallorca) till Ibiza behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Palma (Mallorca) till Ibiza

Avgångshamn
Palma (Mallorca)
Spanien
Balearerna
Ankomsthamn
Ibiza
Spanien
Balearerna
Avstånd
128 km
Färjerederier
Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus, Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Trasmed
Frekvens av överfarter
4 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
2 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Palma (Mallorca) Ibiza: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Palma (Mallorca) till Ibiza kan du hitta biljetter från 624 kr för en person om du reser utan bil till 2810 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Palma (Mallorca) till Ibiza är 1376 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Palma (Mallorca) till Ibiza är 3 timmar 22 minuter. De långsammaste färjorna tar 4 timmar att nå Ibiza, medan de snabbaste båtarna anländer till Ibiza på 2 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Palma (Mallorca) kl 08:00. Den sista båten till Ibiza avgår från hamnen i Palma (Mallorca) kl 16:30.

Genomsnittspris för en Palma (Mallorca) till Ibiza färjeöverfart
1376 kr
Prisintervall för färjor Palma (Mallorca) Ibiza (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
624 kr - 2810 kr
Genomsnittlig överfartstid Palma (Mallorca) Ibiza
3 timmar 22 minuter
Avgångstid för första färjan till Ibiza
08:00
Tid då sista färjan avgår till Ibiza
16:30
Ankomsttid för första färjan till Ibiza
10:15
Ankomsttid för sista färjan till Ibiza
20:00

Varför ta en färja från Palma (Mallorca) till Ibiza?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Palma (Mallorca) till Ibiza vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ibiza. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Palma (Mallorca) till Ibiza är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. När du går ombord på en Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed-färja i Palma (Mallorca) får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Ibiza. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed.
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Att köra i flera kilometer i sträck är inte särskilt avkopplande, särskilt om man lägger till risken för trafikstockningar och olyckor. Färjeresan Palma (Mallorca) Ibiza är precis tvärtom. Ombord, beroende på vilket fartyg från Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du kommer garanterat att börja din semester i Ibiza redan utvilad.
Njut av den friska havsluften
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. I Palma (Mallorca) kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Ibiza full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Palma (Mallorca) och Ibiza?

Om du vill resa mellan Palma (Mallorca) och Ibiza med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Acciona Trasmediterránea Palma (Mallorca) Ibiza
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palma (Mallorca)-Ibiza och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Palma (Mallorca) och Ibiza. Acciona Trasmediterránea kör 8 överfarter i veckan till Ibiza från Palma (Mallorca) och restiden är 2 timmar 20 minuter. Mer information om Acciona Trasmediterránea
2 timmar 20 minuter
8 överfarter i veckan
Grandi Navi Veloci Palma (Mallorca) Ibiza
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci är ett italienskt företag och en av de ledande aktörerna inom passagerartransport i Medelhavet. Det trafikerar Italien (Sicilien och Sardinien), Spanien, Tunisien, Algeriet, Frankrike och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palma (Mallorca)-Ibiza och boka en biljett från Grandi Navi Veloci mellan Palma (Mallorca) och Ibiza. Mer information om Grandi Navi Veloci
Baleària Palma (Mallorca) Ibiza
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palma (Mallorca)-Ibiza och boka en biljett från Baleària mellan Palma (Mallorca) och Ibiza. Baleària kör 3 överfarter per dag till Ibiza från Palma (Mallorca) och restiden är 2 timmar. Mer information om Baleària
2 timmar
3 överfarter per dag
Trasmed Palma (Mallorca) Ibiza
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Palma (Mallorca) och Ibiza. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palma (Mallorca)-Ibiza och boka en biljett från Trasmed mellan Palma (Mallorca) och Ibiza. Mer information om Trasmed

Var avgår färjorna från i Palma (Mallorca)? Var anländer båtarna i Ibiza?

Avgångshamn i Palma (Mallorca)

Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmeds färjor till Ibiza avgår från följande hamnar i Palma (Mallorca):

Palma de Mallorca
Karta

Från den intermodala stationen - Estació Intermodal

Om du anländer till Palma station (tåg eller buss) och vill åka till färjeterminalen har du flera alternativ. Om du väljer att åka kollektivt går busslinjerna 1 och 4 direkt från kombiterminalen till färjeterminalen. Resan tar cirka 20 till 30 minuter. Om du föredrar att inte använda kollektivtrafiken kan du också ta en taxi, som tar dig direkt till färjeterminalen på cirka 15 minuter. Taxiresan varierar beroende på pris och trafikförhållanden, men bör kosta mellan 10 och 15 euro.

Resa till färjeterminalen från flygplatsen

Om du anländer till Palma flygplats och vill ta dig till färjeterminalen har du också flera alternativ. Terminalen ligger ca 10 km från flygplatsen. Det snabbaste och bekvämaste sättet att ta sig dit är med taxi från flygplatsen. Taxiresan tar ca 20-25 minuter och kostar ca 25-30 €, beroende på trafiksituationen.

Alternativt kan du ta buss A1 från flygplatsen till den intermodala stationen i centrala Palma. Därifrån följer du ovanstående vägbeskrivning till färjeterminalen från stationen. Bussresan från flygplatsen tar ca 45-60 minuter.

Ta dig till färjeterminalen med bil från huvudvägarna

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns det flera större vägar som tar dig direkt till terminalen. Om du kommer från motorvägen Ma-20 ska du följa skyltarna mot "Puerto" eller "Terminal Maritimo" för att komma till terminalen. Resan från motorvägen Ma-20 tar ca 10 minuter, beroende på trafiksituationen.

Om du kommer från motorvägen Ma-19, ta avfarten "Passeig Maritim" och följ skyltarna mot "Puerto" eller "Terminal Maritimo" för att komma till färjeterminalen. Resan från motorvägen Ma-19 tar också ca 10 minuter, beroende på trafiksituationen.

Ankomsthamn i Ibiza

Trasmed, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Acciona Trasmediterránea fartyg anländer till Ibiza från följande hamnar:

Ibiza Eivissa
Karta
Andra alternativa avgångar från Palma (Mallorca) till Ibiza
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Palma (Mallorca) till Ibiza tar det minst 2 timmar att täcka de 128 km mellan Palma (Mallorca) och Ibiza.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Palma (Mallorca) och Ibiza på vintern) och färjerederiet (Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària och Trasmed). Det finns för närvarande 4 överfarter per dag mellan Palma (Mallorca) och Ibiza.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Palma (Mallorca) och Ibiza: Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària och Trasmed.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus, Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Trasmed.

Innan du bokar, jämför priserna på Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus, Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Trasmed på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Palma (Mallorca) Ibiza kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Palma (Mallorca) och Ibiza reser du 128 km.

För att åka med båt från Palma (Mallorca) till Ibiza kan du hitta priser från 624 kr för det lägsta, till 2810 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1376 kr.

Den första färjan avgår från Palma (Mallorca) kl 08:00 till Ibiza.

Den sista färjan till Ibiza avgår vanligtvis från Palma (Mallorca) kl 16:30.

Upplev en färjeöverfart från Palma (Mallorca) till Ibiza

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Palma (Mallorca) till Ibiza kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Palma (Mallorca) Ibiza-kryssning ombord på Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus eller Acciona Trasmediterránea har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Palma (Mallorca) till avstigning i Ibiza. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Palma (Mallorca) och Ibiza.

Avresa från Palma (Mallorca) med färja

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Palma (Mallorca) Ibiza med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Palma (Mallorca)s hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Palma (Mallorca) inom den tidsgräns som Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed har fastställt. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Palma (Mallorca) - Ibiza / I Palma (Mallorca) visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Trasmed, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Acciona Trasmediterránea-bokföringen vid Palma (Mallorca) färjeterminal. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på fartyget till Ibiza / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Palma (Mallorca) som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Överfart från Palma (Mallorca) till Ibiza: ombord på fartyget...

På Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Trasmed-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Ibiza är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Ibiza:

  • Färjan går in i Ibiza Harbour / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Ibizas hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Palma (Mallorca) till Ibiza i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Ibiza.
  • Lämna fartyget och utforska Ibiza / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Ibiza. Äntligen lämnar du hamnen och Ibiza väntar på dig!
Färja Palma (Mallorca) Ibiza - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Palma (Mallorca) till Ibiza

Vad kan man besöka och göra i Ibiza?

En av öns mest kända sevärdheter är Ibizas gamla stad, även känd som Dalt Vila. Denna befästa stad ligger på en kulle och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och erbjuder en fantastisk utsikt över havet. De smala gatorna, de vitkalkade husen och de magnifika historiska vallarna gör staden till ett måste. Besökare kan också upptäcka hippiemarknaden Las Dalias, känd för sitt hantverk, bohemiska kläder och livemusik.

När det gäller lokaltrafiken har Ibiza ett effektivt bussnät som förbinder öns största städer och stränder. Det är ett billigt och praktiskt sätt att ta sig runt, särskilt eftersom bussarna är luftkonditionerade. Du kan också hyra bil, skoter eller cykel för att utforska ön i din egen takt. Det är dock viktigt att notera att det ofta är kaotiskt på Ibiza, särskilt under högsäsong, och att det kan vara svårt att hitta parkering.

För att ta sig runt snabbare mellan städerna eller på båtturer finns det färjor som förbinder Ibiza med andra omgivande öar som Formentera och Mallorca. Dessa rutter erbjuder oavbruten utsikt över havet och gör det möjligt för besökare att upptäcka andra aspekter av den baleariska arkipelagen.

Ibiza är mycket mer än sitt rykte som partydestination. Med sin pittoreska gamla stad, vita sandstränder och kristallklara vatten erbjuder ön en mängd aktiviteter och landskap att upptäcka. Oavsett om du är ute efter en vild fest eller en fridfull tillflyktsort har Ibiza något för alla.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid