Formentera
Resa direkt till Ibiza med färja
Ibiza
Se priser

Hur tar man sig från Formentera till Ibiza med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Formentera till Ibiza? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Formentera till Ibiza är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Formentera till Ibiza, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Formentera till Ibiza så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines eller Aquabus. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Formentera Ibiza som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Formentera till Ibiza behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Formentera till Ibiza

Avgångshamn
Formentera
Spanien
Balearerna
Ankomsthamn
Ibiza
Spanien
Balearerna
Avstånd
24 km
Färjerederier
Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Formentera Ibiza: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Formentera till Ibiza kan du hitta biljetter från 243 kr för en person om du reser utan bil till 914 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Formentera till Ibiza är 463 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Formentera till Ibiza är 36 minuter. De långsammaste färjorna tar 58 minuter att nå Ibiza, medan de snabbaste båtarna anländer till Ibiza på 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Formentera kl 05:50. Den sista båten till Ibiza avgår från hamnen i Formentera kl 17:00.

Genomsnittspris för en Formentera till Ibiza färjeöverfart
463 kr
Prisintervall för färjor Formentera Ibiza (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
243 kr - 914 kr
Genomsnittlig överfartstid Formentera Ibiza
36 minuter
Avgångstid för första färjan till Ibiza
05:50
Tid då sista färjan avgår till Ibiza
17:00
Ankomsttid för första färjan till Ibiza
06:15
Ankomsttid för sista färjan till Ibiza
17:45

Varför ta en färja från Formentera till Ibiza?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Formentera till Ibiza vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ibiza. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Formentera till Ibiza är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Under överfarten från Formentera till Ibiza, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
För bekvämligheten i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Formentera till Ibiza är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även om deras användning är tydligast vid en överfart med övernattning är det fullt möjligt att boka en under dagen.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Formentera till Ibiza. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Formentera-Ibiza på Formentera Lines, Baleària, Trasmapi, Aquabus eller Mediterranea Pitiusa-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. En helt annan upplevelse än att flyga!

Vilka bolag trafikerar mellan Formentera och Ibiza?

Om du vill resa mellan Formentera och Ibiza med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Mediterranea Pitiusa Formentera Ibiza
Mediterranea Pitiusa
Mediterranea Pitiusa bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Formentera och Ibiza. På Vivanoda kan du jämföra priser för Formentera-Ibiza och boka en biljett från Mediterranea Pitiusa mellan Formentera och Ibiza. Mer information om Mediterranea Pitiusa
Aquabus Formentera Ibiza
Aquabus
Aquabus bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Formentera och Ibiza. På Vivanoda kan du jämföra priser för Formentera-Ibiza och boka en biljett från Aquabus mellan Formentera och Ibiza. Mer information om Aquabus
Trasmapi Formentera Ibiza
Trasmapi
Trasmapi bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Formentera och Ibiza. På Vivanoda kan du jämföra priser för Formentera-Ibiza och boka en biljett från Trasmapi mellan Formentera och Ibiza. Mer information om Trasmapi
Baleària Formentera Ibiza
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Formentera-Ibiza och boka en biljett från Baleària mellan Formentera och Ibiza. Mer information om Baleària
Formentera Lines Formentera Ibiza
Formentera Lines
Formentera Lines bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Formentera och Ibiza. På Vivanoda kan du jämföra priser för Formentera-Ibiza och boka en biljett från Formentera Lines mellan Formentera och Ibiza. Mer information om Formentera Lines

Var avgår färjorna från i Formentera? Var anländer båtarna i Ibiza?

Avgångshamn i Formentera

Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Liness färjor till Ibiza avgår från följande hamnar i Formentera:

Formentera La Savina
Karta

Ankomsthamn i Ibiza

Formentera Lines, Baleària, Trasmapi, Aquabus eller Mediterranea Pitiusa fartyg anländer till Ibiza från följande hamnar:

Ibiza Eivissa
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 5 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Formentera och Ibiza: Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària och Formentera Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus.

Innan du bokar, jämför priserna på Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Formentera Ibiza kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Formentera och Ibiza reser du 24 km.

För att åka med båt från Formentera till Ibiza kan du hitta priser från 243 kr för det lägsta, till 914 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 463 kr.

Den första färjan avgår från Formentera kl 05:50 till Ibiza.

Den sista färjan till Ibiza avgår vanligtvis från Formentera kl 17:00.

Upplev en färjeöverfart från Formentera till Ibiza

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Formentera och Ibiza kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Formentera Ibiza-kryssning ombord på Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines eller Aquabus har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Formentera till avstigning i Ibiza. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Formentera och Ibiza.

Avresa från Formentera med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Formentera Ibiza börjar:

  • Ankomsttid i Formenteras hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Formentera inom den tidsgräns som Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines har fastställt. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Formentera - Ibiza / I Formentera visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Formentera Lines, Baleària, Trasmapi, Aquabus eller Mediterranea Pitiusa-bokföringen vid Formentera färjeterminal. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Ibiza / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Formentera som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på fartyget mellan Formentera och Ibiza

På Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Ibiza är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Ibiza:

  • Färjan går in i Ibiza Harbour / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Ibizas hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Ibiza Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Ibiza / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. Tullpersonalen i Ibizas hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Ibiza väntar på dig!
Färja Formentera Ibiza - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Formentera till Ibiza

Vad kan man besöka och göra i Ibiza?

En av öns mest kända sevärdheter är Ibizas gamla stad, även känd som Dalt Vila. Denna befästa stad ligger på en kulle och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och erbjuder en fantastisk utsikt över havet. De smala gatorna, de vitkalkade husen och de magnifika historiska vallarna gör staden till ett måste. Besökare kan också upptäcka hippiemarknaden Las Dalias, känd för sitt hantverk, bohemiska kläder och livemusik.

När det gäller lokaltrafiken har Ibiza ett effektivt bussnät som förbinder öns största städer och stränder. Det är ett billigt och praktiskt sätt att ta sig runt, särskilt eftersom bussarna är luftkonditionerade. Du kan också hyra bil, skoter eller cykel för att utforska ön i din egen takt. Det är dock viktigt att notera att det ofta är kaotiskt på Ibiza, särskilt under högsäsong, och att det kan vara svårt att hitta parkering.

För att ta sig runt snabbare mellan städerna eller på båtturer finns det färjor som förbinder Ibiza med andra omgivande öar som Formentera och Mallorca. Dessa rutter erbjuder oavbruten utsikt över havet och gör det möjligt för besökare att upptäcka andra aspekter av den baleariska arkipelagen.

Ibiza är mycket mer än sitt rykte som partydestination. Med sin pittoreska gamla stad, vita sandstränder och kristallklara vatten erbjuder ön en mängd aktiviteter och landskap att upptäcka. Oavsett om du är ute efter en vild fest eller en fridfull tillflyktsort har Ibiza något för alla.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid