Rekommenderad rutt
Palma (Mallorca)
Resa direkt till Formentera med färja
Formentera
Se priser
Alternativa rutter
Palma (Mallorca)
Resa med färja, flyg till Ibiza
Ibiza
Resa med färja till Formentera
Formentera
Se priser

Hur tar man sig från Palma (Mallorca) till Formentera med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Palma (Mallorca) till Formentera? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Palma (Mallorca) till Formentera är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Palma (Mallorca) till Formentera, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Palma (Mallorca) till Formentera så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus eller Acciona Trasmediterránea. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Palma (Mallorca) Formentera som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Baleària-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Palma (Mallorca) till Formentera behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Palma (Mallorca) till Formentera

Avgångshamn
Palma (Mallorca)
Spanien
Balearerna
Ankomsthamn
Formentera
Spanien
Balearerna
Avstånd
142 km
Färjerederier
Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus, Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Trasmed
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Palma (Mallorca) och Formentera?

Om du vill resa mellan Palma (Mallorca) och Formentera med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Baleària som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Baleària Palma (Mallorca) Formentera
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palma (Mallorca)-Formentera och boka en biljett från Baleària mellan Palma (Mallorca) och Formentera. Mer information om Baleària

Var avgår färjorna från i Palma (Mallorca)? Var anländer båtarna i Formentera?

Avgångshamn i Palma (Mallorca)

Baleàrias färjor till Formentera avgår från följande hamnar i Palma (Mallorca):

Palma de Mallorca
Karta

Från den intermodala stationen - Estació Intermodal

Om du anländer till Palma station (tåg eller buss) och vill åka till färjeterminalen har du flera alternativ. Om du väljer att åka kollektivt går busslinjerna 1 och 4 direkt från kombiterminalen till färjeterminalen. Resan tar cirka 20 till 30 minuter. Om du föredrar att inte använda kollektivtrafiken kan du också ta en taxi, som tar dig direkt till färjeterminalen på cirka 15 minuter. Taxiresan varierar beroende på pris och trafikförhållanden, men bör kosta mellan 10 och 15 euro.

Resa till färjeterminalen från flygplatsen

Om du anländer till Palma flygplats och vill ta dig till färjeterminalen har du också flera alternativ. Terminalen ligger ca 10 km från flygplatsen. Det snabbaste och bekvämaste sättet att ta sig dit är med taxi från flygplatsen. Taxiresan tar ca 20-25 minuter och kostar ca 25-30 €, beroende på trafiksituationen.

Alternativt kan du ta buss A1 från flygplatsen till den intermodala stationen i centrala Palma. Därifrån följer du ovanstående vägbeskrivning till färjeterminalen från stationen. Bussresan från flygplatsen tar ca 45-60 minuter.

Ta dig till färjeterminalen med bil från huvudvägarna

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns det flera större vägar som tar dig direkt till terminalen. Om du kommer från motorvägen Ma-20 ska du följa skyltarna mot "Puerto" eller "Terminal Maritimo" för att komma till terminalen. Resan från motorvägen Ma-20 tar ca 10 minuter, beroende på trafiksituationen.

Om du kommer från motorvägen Ma-19, ta avfarten "Passeig Maritim" och följ skyltarna mot "Puerto" eller "Terminal Maritimo" för att komma till färjeterminalen. Resan från motorvägen Ma-19 tar också ca 10 minuter, beroende på trafiksituationen.

Ankomsthamn i Formentera

Baleària fartyg anländer till Formentera från följande hamnar:

Formentera La Savina
Karta
Andra alternativa avgångar från Palma (Mallorca) till Formentera
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Palma (Mallorca) och Formentera: Baleària.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus, Acciona Trasmediterránea, Grandi Navi Veloci, Trasmed.

Färja Palma (Mallorca) Formentera - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Palma (Mallorca) till Formentera

Vad kan man besöka och göra i Formentera?

En av Formenteras främsta attraktioner är utan tvekan dess stränder. Kristallklart vatten, dolda vikar och vita sandstränder gör denna ö till en riktig balearisk pärla. Bland de mest populära stränderna finns Playa de Ses Illetes, Playa de Migjorn och Calo des Mort.

Förutom stränderna erbjuder Formentera också chansen att besöka den pittoreska byn Sant Francesc Xavier, med traditionella vitkalkade hus och en charmig kyrka. Ta en promenad genom de smala gatorna och stanna till på något av de många kaféerna och restaurangerna för att smaka på de lokala specialiteterna.

Om du är historieintresserad får du inte missa chansen att besöka fyren La Mola. Fyren ligger på öns högsta punkt och erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet och de omgivande klipporna. Det är också en idealisk plats för att titta på de magnifika solnedgångarna.

När det gäller lokala transporter är det mycket populärt att hyra cykel på Formentera. Ön är ganska liten, vilket gör den till en idealisk destination för att utforska med cykel. Du kan också hyra bil, motorcykel eller skoter för extra flexibilitet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid