Ibiza
Resa direkt till Formentera med färja
Formentera
Se priser

Hur tar man sig från Ibiza till Formentera med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ibiza till Formentera? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ibiza till Formentera är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ibiza till Formentera, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ibiza till Formentera så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines eller Aquabus. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ibiza Formentera som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ibiza till Formentera behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ibiza till Formentera

Avgångshamn
Ibiza
Spanien
Balearerna
Ankomsthamn
Formentera
Spanien
Balearerna
Avstånd
24 km
Färjerederier
Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ibiza Formentera: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ibiza till Formentera kan du hitta biljetter från 243 kr för en person om du reser utan bil till 914 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ibiza till Formentera är 463 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ibiza till Formentera är 36 minuter. De långsammaste färjorna tar 58 minuter att nå Formentera, medan de snabbaste båtarna anländer till Formentera på 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Ibiza kl 06:30. Den sista båten till Formentera avgår från hamnen i Ibiza kl 17:31.

Genomsnittspris för en Ibiza till Formentera färjeöverfart
463 kr
Prisintervall för färjor Ibiza Formentera (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
243 kr - 914 kr
Genomsnittlig överfartstid Ibiza Formentera
36 minuter
Avgångstid för första färjan till Formentera
06:30
Tid då sista färjan avgår till Formentera
17:31
Ankomsttid för första färjan till Formentera
07:15
Ankomsttid för sista färjan till Formentera
18:00

Varför ta en färja från Ibiza till Formentera?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ibiza till Formentera vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Formentera. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ibiza till Formentera är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Formentera eller någon annanstans. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Ibiza-Formentera på Formentera Lines, Baleària, Trasmapi, Aquabus eller Mediterranea Pitiusa-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. En helt annan upplevelse än att flyga!
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Ibiza-Formentera i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Formentera.
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Ibiza Formentera är precis tvärtom. Ombord, beroende på vilket fartyg från Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du kommer garanterat att börja din semester i Formentera redan utvilad.

Vilka bolag trafikerar mellan Ibiza och Formentera?

Om du vill resa mellan Ibiza och Formentera med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Mediterranea Pitiusa Ibiza Formentera
Mediterranea Pitiusa
Mediterranea Pitiusa bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ibiza och Formentera. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ibiza-Formentera och boka en biljett från Mediterranea Pitiusa mellan Ibiza och Formentera. Mer information om Mediterranea Pitiusa
Aquabus Ibiza Formentera
Aquabus
Aquabus bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ibiza och Formentera. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ibiza-Formentera och boka en biljett från Aquabus mellan Ibiza och Formentera. Mer information om Aquabus
Trasmapi Ibiza Formentera
Trasmapi
Trasmapi bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ibiza och Formentera. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ibiza-Formentera och boka en biljett från Trasmapi mellan Ibiza och Formentera. Mer information om Trasmapi
Baleària Ibiza Formentera
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ibiza-Formentera och boka en biljett från Baleària mellan Ibiza och Formentera. Mer information om Baleària
Formentera Lines Ibiza Formentera
Formentera Lines
Formentera Lines bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ibiza och Formentera. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ibiza-Formentera och boka en biljett från Formentera Lines mellan Ibiza och Formentera. Mer information om Formentera Lines

Var avgår färjorna från i Ibiza? Var anländer båtarna i Formentera?

Avgångshamn i Ibiza

Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Liness färjor till Formentera avgår från följande hamnar i Ibiza:

Ibiza Eivissa
Karta

Ankomsthamn i Formentera

Formentera Lines, Baleària, Trasmapi, Aquabus eller Mediterranea Pitiusa fartyg anländer till Formentera från följande hamnar:

Formentera La Savina
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 5 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ibiza och Formentera: Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària och Formentera Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus.

Innan du bokar, jämför priserna på Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Ibiza Formentera kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Ibiza och Formentera reser du 24 km.

För att åka med båt från Ibiza till Formentera kan du hitta priser från 243 kr för det lägsta, till 914 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 463 kr.

Den första färjan avgår från Ibiza kl 06:30 till Formentera.

Den sista färjan till Formentera avgår vanligtvis från Ibiza kl 17:31.

Upplev en färjeöverfart från Ibiza till Formentera

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Ibiza och Formentera kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Ibiza Formentera-kryssning ombord på Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines eller Aquabus har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Ibiza till avstigning i Formentera. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Ibiza och Formentera.

Avresa från Ibiza med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Ibiza Formentera börjar:

  • Presentation i hamnen i Ibiza / Du bör anlända till färjeterminalen i Ibiza inom den tidsgräns som Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines har fastställt. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Ibiza - Formentera / Gå till Formentera Lines, Baleària, Trasmapi, Aquabus eller Mediterranea Pitiusa-diskarna i Ibiza färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Formentera / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Ibiza som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på fartyget mellan Ibiza och Formentera

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Mediterranea Pitiusa, Aquabus, Trasmapi, Baleària eller Formentera Lines-fartyget som de vill. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Formentera är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Formentera:

  • Närmar sig Formenteras hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Formenteras hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Formentera Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Formentera / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. Tullpersonalen i Formenteras hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen börjar din vistelse i Formentera på allvar!
Färja Ibiza Formentera - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ibiza till Formentera

Vad kan man besöka och göra i Formentera?

En av Formenteras främsta attraktioner är utan tvekan dess stränder. Kristallklart vatten, dolda vikar och vita sandstränder gör denna ö till en riktig balearisk pärla. Bland de mest populära stränderna finns Playa de Ses Illetes, Playa de Migjorn och Calo des Mort.

Förutom stränderna erbjuder Formentera också chansen att besöka den pittoreska byn Sant Francesc Xavier, med traditionella vitkalkade hus och en charmig kyrka. Ta en promenad genom de smala gatorna och stanna till på något av de många kaféerna och restaurangerna för att smaka på de lokala specialiteterna.

Om du är historieintresserad får du inte missa chansen att besöka fyren La Mola. Fyren ligger på öns högsta punkt och erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet och de omgivande klipporna. Det är också en idealisk plats för att titta på de magnifika solnedgångarna.

När det gäller lokala transporter är det mycket populärt att hyra cykel på Formentera. Ön är ganska liten, vilket gör den till en idealisk destination för att utforska med cykel. Du kan också hyra bil, motorcykel eller skoter för extra flexibilitet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid