Resa med båt från Neapel till Eoliska öarna

Att resa med färja från Neapel till Eoliska öarna är ett utmärkt val! Neapel Eoliska öarna-färjor körs av 2 rederier (Siremar eller Alilauro) som trafikerar hamnarna i Ginostra, Rinella, Filicudi, Lipari, Vulcano, Santa Maria Salina och Panarea.

För att vara säker på att hitta en billig Neapel Eoliska öarna båtbiljett rekommenderar vi att du använder vår sökmotor, som jämför erbjudanden, priser och tidtabeller från Siremar och Alilauro.

Den snabbaste överfarten tar 4 timmar 30 minuter (Neapel - Stromboli) för ett avstånd på 242 km och den längsta 5 timmar 40 minuter (Neapel - Santa Maria Salina) för ett avstånd på 259 km.

Färja Neapel Eoliska öarna i siffror

Länder
Italien
Antal överfarter
4 överfarter per dag
Antal hamnar
9
Antal färjeförbindelser
8
Antal färjerederier
2
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Mest populära Neapel Eoliska öarna färjeöverfarter

Sök på Vivanoda efter de billigaste, längsta och mest frekventa färjorna Neapel Eoliska öarna. Jämför erbjudanden från Siremar och Alilauro och boka din Neapel Eoliska öarna färjebiljett.

Alla Neapel Eoliska öarna färjerutter

Letar du efter en Neapel till Eoliska öarna färja? Upptäck de mest populära rutterna som gör att du kan segla mellan dessa olika regioner. Oavsett om du vill nå öar, historiska hamnar eller pittoreska stränder är färjor ett bekvämt och bekvämt sätt att resa mellan Neapel och Eoliska öarna. Bekväma hytter, restauranger ombord, biografer, barnaktiviteter... färjor från Alilauro eller Siremar erbjuder utmärkta faciliteter och tjänster för hela familjen.

För att planera din färjeresa till Neapel, Stromboli, Panarea, Santa Maria Salina, Vulcano eller Lipari använder du vårt prisjämförelseverktyg för att hitta de bästa erbjudandena på Neapel Eoliska öarna färjebiljetter som sparar dig tid och pengar. Med hjälp av vårt lättanvända prisjämförelseverktyg kan du hitta erbjudanden och tidtabeller från ett antal färjebolag inklusive Siremar eller Alilauro. Det finns säkert ett erbjudande som passar dina behov och din budget. Sök bland 8 färjerutter mellan Neapel och Eoliska öarna!

Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Neapel Eoliska öarna - Billiga båtbiljetter

Guide för en färjeresa från Neapel till Eoliska öarna

Eoliska öarna: Ankomst med färja från Neapel och utforskning av regionen

  1. Lipari - porten till de eoliska öarna:
    Börja ditt äventyr med ett besök i den charmiga staden Lipari, den största ön i arkipelagen. Strosa genom de livliga gatorna, upptäck hantverksbutikerna och stanna till för att prova de läckra fisk- och skaldjursrätterna på någon av de många restaurangerna. Missa inte Liparis slott, som erbjuder panoramautsikt över hamnen och det omgivande området.

  2. Vulcano:
    Fortsätt resan till ön Vulcano, känd för sin berömda vulkan som fortfarande är aktiv. För de mer äventyrliga, tveka inte att vandra till toppen för en spektakulär utsikt över skärgården. Efter ansträngningen kan du belöna dig själv med ett dopp i det varma, leriga vattnet i Vulcanos lerbad, som är känt för sina läkande egenskaper.

Eoliska öarna: Bästa tiden att resa?

Den bästa tiden att besöka de Eoliska öarna är i allmänhet från maj till september. Under denna period kan man njuta av ett varmt och soligt klimat, perfekt för att utforska öarna och njuta av deras magnifika stränder. Medeltemperaturen varierar mellan 25 och 30 grader Celsius, vilket ger perfekta förutsättningar för att simma i Medelhavet.

Från juni till augusti kan det vara ganska trångt på de Eoliska öarna eftersom det är ett populärt resmål på sommaren. Om du vill undvika folkmassorna är det bäst att planera din resa i maj eller september. Då är temperaturen alltid behaglig och man kan njuta av den magnifika naturen utan att störas av turistmassorna.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None