Rekommenderad rutt
Neapel
Resa direkt till Santa Maria Salina med färja
Santa Maria Salina
Se priser
Alternativa rutter
Neapel
Resa med färja till Panarea
Panarea
Resa med färja till Santa Maria Salina
Santa Maria Salina
Se priser

Hur tar man sig från Neapel till Santa Maria Salina med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Neapel till Santa Maria Salina? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Neapel till Santa Maria Salina är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Neapel till Santa Maria Salina, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Neapel till Santa Maria Salina så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Siremar, Alilauro, SNAV eller Liberty Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Neapel Santa Maria Salina som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Alilauro, Siremar eller SNAV-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Neapel till Santa Maria Salina behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Neapel till Santa Maria Salina

Avgångshamn
Neapel
Italien
Kampanien
Ankomsthamn
Santa Maria Salina
Italien
Eoliska öarna
Avstånd
259 km
Färjerederier
Siremar, Alilauro, SNAV, Liberty Lines
Frekvens av överfarter
14 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
5 timmar 40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Neapel Santa Maria Salina: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Neapel till Santa Maria Salina kan du hitta biljetter från 671 kr för en person om du reser utan bil till 3423 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Neapel till Santa Maria Salina är 1758 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Neapel till Santa Maria Salina är 9 timmar 59 minuter. De långsammaste färjorna tar 12 timmar 40 minuter att nå Santa Maria Salina, medan de snabbaste båtarna anländer till Santa Maria Salina på 5 timmar 35 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Neapel kl 14:30. Den sista båten till Santa Maria Salina avgår från hamnen i Neapel kl 20:00.

Genomsnittspris för en Neapel till Santa Maria Salina färjeöverfart
1758 kr
Prisintervall för färjor Neapel Santa Maria Salina (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
671 kr - 3423 kr
Genomsnittlig överfartstid Neapel Santa Maria Salina
9 timmar 59 minuter
Avgångstid för första färjan till Santa Maria Salina
14:30
Tid då sista färjan avgår till Santa Maria Salina
20:00
Ankomsttid för första färjan till Santa Maria Salina
08:20
Ankomsttid för sista färjan till Santa Maria Salina
20:05

Varför ta en färja från Neapel till Santa Maria Salina?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Neapel till Santa Maria Salina vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Santa Maria Salina. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Neapel till Santa Maria Salina är ett idealiskt sätt att resa.

Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Neapel till Santa Maria Salina. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Neapel-Santa Maria Salina på SNAV, Siremar eller Alilauro-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
För en omtänksam personal
Under hela resan från Neapel till Santa Maria Salina kommer en professionell och hjälpsam besättning att finnas till hands för att hjälpa dig. Du kan hitta en "informationspunkt" på fartyget, oftast på huvuddäcket.
Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Neapel Santa Maria Salina är precis tvärtom. Ombord, beroende på vilket fartyg från Alilauro, Siremar eller SNAV som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du kommer garanterat att börja din semester i Santa Maria Salina redan utvilad.

Vilka bolag trafikerar mellan Neapel och Santa Maria Salina?

Om du vill resa mellan Neapel och Santa Maria Salina med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Alilauro, Siremar eller SNAV som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Alilauro Neapel Santa Maria Salina
Alilauro
Alilauro är ett italienskbaserat färjerederi som erbjuder färjetrafik mellan de italienska öarna i Tyrrenska havet, inklusive Ischia och Capri. På Vivanoda kan du jämföra priser för Neapel-Santa Maria Salina och boka en biljett från Alilauro mellan Neapel och Santa Maria Salina. Alilauro kör 7 överfarter i veckan till Santa Maria Salina från Neapel och restiden är 5 timmar 40 minuter. Mer information om Alilauro
5 timmar 40 minuter
7 överfarter i veckan
Siremar Neapel Santa Maria Salina
Siremar
Siremar grundades 1960 och har sitt säte i Milazzo, Italien. Företaget trafikerar de Eoliska öarna och hamnarna på Sicilien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Neapel-Santa Maria Salina och boka en biljett från Siremar mellan Neapel och Santa Maria Salina. Mer information om Siremar
SNAV Neapel Santa Maria Salina
SNAV
SNAV är ett italienskbaserat färjerederi som erbjuder färjetrafik mellan de italienska öarna och hamnar på det italienska fastlandet samt internationell trafik till Kroatien och Albanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Neapel-Santa Maria Salina och boka en biljett från SNAV mellan Neapel och Santa Maria Salina. SNAV kör 7 överfarter i veckan till Santa Maria Salina från Neapel och restiden är 5 timmar 40 minuter. Mer information om SNAV
5 timmar 40 minuter
7 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Neapel? Var anländer båtarna i Santa Maria Salina?

Avgångshamn i Neapel

Alilauro, Siremar eller SNAVs färjor till Santa Maria Salina avgår från följande hamnar i Neapel:

Napoli Molo Immacolatella Vecchia
Karta
Napoli Molo Angioino
Karta

Ankomsthamn i Santa Maria Salina

SNAV, Siremar eller Alilauro fartyg anländer till Santa Maria Salina från följande hamnar:

Salina
Karta
Andra alternativa avgångar från Neapel till Santa Maria Salina
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Neapel till Santa Maria Salina tar det minst 5 timmar 40 minuter att täcka de 259 km mellan Neapel och Santa Maria Salina.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Neapel och Santa Maria Salina på vintern) och färjerederiet (Alilauro, Siremar och SNAV). Det finns för närvarande 14 överfarter i veckan mellan Neapel och Santa Maria Salina.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Neapel och Santa Maria Salina: Alilauro, Siremar och SNAV.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Siremar, Alilauro, SNAV, Liberty Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Siremar, Alilauro, SNAV, Liberty Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Neapel Santa Maria Salina kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Neapel och Santa Maria Salina reser du 259 km.

För att åka med båt från Neapel till Santa Maria Salina kan du hitta priser från 671 kr för det lägsta, till 3423 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1758 kr.

Den första färjan avgår från Neapel kl 14:30 till Santa Maria Salina.

Den sista färjan till Santa Maria Salina avgår vanligtvis från Neapel kl 20:00.

Hur är färjeöverfarten från Neapel till Santa Maria Salina?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Neapel och Santa Maria Salina kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Neapel Santa Maria Salina-kryssning ombord på Siremar, Alilauro, SNAV eller Liberty Lines har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Neapel till avstigning i Santa Maria Salina. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Neapel och Santa Maria Salina.

Avresa från Neapel med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Neapel Santa Maria Salina börjar:

  • Ankomsttid i Neapels hamn / Du bör anlända till hamnen i Neapel i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt SNAV, Siremar eller Alilauro-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Neapel - Santa Maria Salina / Gå till SNAV, Siremar eller Alilauro-diskarna i Neapel färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Santa Maria Salina / Från färjeterminalen i Neapel uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. I ditt fordon kommer personal från Alilauro, Siremar eller SNAV att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på färjan från Neapel till Santa Maria Salina

På Alilauro, Siremar eller SNAV-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Santa Maria Salina

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Santa Maria Salina:

  • Närmar sig Santa Maria Salinas hamn / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Santa Maria Salina Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Santa Maria Salinas hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Neapel till Santa Maria Salina i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Santa Maria Salina.
  • Lämna fartyget och utforska Santa Maria Salina / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Santa Maria Salina. Äntligen börjar din vistelse i Santa Maria Salina på allvar!
Färja Neapel Santa Maria Salina - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Neapel till Santa Maria Salina

Vad kan man besöka och göra i Santa Maria Salina?

En av de mest populära sevärdheterna i Santa Maria Salina är byn Malfa, som har en fantastisk havsutsikt. Du kan promenera genom de pittoreska gatorna och beundra den traditionella arkitekturen i husen. Missa inte San Lorenzo-kyrkan, en liten 1800-talskyrka med magnifika fresker.

Stränderna i Santa Maria Salina är också ett måste. Rinella Beach är en unik svart sandstrand som skapats av tidigare vulkanutbrott på ön. Här kan du njuta av solen och ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet. Om du föredrar en lugnare strandupplevelse är Pollara Beach platsen att vara på. Den ligger i en naturlig vik och erbjuder en fridfull atmosfär och fantastisk utsikt över de omgivande klipporna.

För att utforska området runt Santa Maria Salina kan du hyra en skoter eller cykel för större frihet och oberoende. Det är det perfekta sättet att enkelt ta sig runt och upptäcka öns dolda skatter.

Om du föredrar ett mer traditionellt transportmedel kan du också ta en båt till de andra byarna på ön. De eoliska öarna har mycket bra förbindelser med regelbundna färjor, så att du kan upptäcka andra underverk i regionen, inklusive de berömda öarna Stromboli och Vulcano.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid