Rekommenderad rutt
Neapel
Resa direkt till Panarea med färja
Panarea
Se priser
Alternativa rutter
Neapel
Resa med färja till Stromboli
Stromboli
Resa med färja till Panarea
Panarea
Se priser

Hur tar man sig från Neapel till Panarea med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Neapel till Panarea? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Neapel till Panarea är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Neapel till Panarea, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Neapel till Panarea så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Siremar, Alilauro, SNAV eller Liberty Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Neapel Panarea som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Alilauro, Siremar eller SNAV-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Neapel till Panarea behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Neapel till Panarea

Avgångshamn
Neapel
Italien
Kampanien
Ankomsthamn
Panarea
Italien
Eoliska öarna
Avstånd
255 km
Färjerederier
Siremar, Alilauro, SNAV, Liberty Lines
Frekvens av överfarter
2 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
5 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Neapel Panarea: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Neapel till Panarea kan du hitta biljetter från 659 kr för en person om du reser utan bil till 3342 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Neapel till Panarea är 1561 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Neapel till Panarea är 8 timmar 25 minuter. De långsammaste färjorna tar 11 timmar 35 minuter att nå Panarea, medan de snabbaste båtarna anländer till Panarea på 5 timmar 5 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Neapel kl 14:30. Den sista båten till Panarea avgår från hamnen i Neapel kl 20:00.

Genomsnittspris för en Neapel till Panarea färjeöverfart
1561 kr
Prisintervall för färjor Neapel Panarea (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
659 kr - 3342 kr
Genomsnittlig överfartstid Neapel Panarea
8 timmar 25 minuter
Avgångstid för första färjan till Panarea
14:30
Tid då sista färjan avgår till Panarea
20:00
Ankomsttid för första färjan till Panarea
07:30
Ankomsttid för sista färjan till Panarea
19:35

Varför ta en färja från Neapel till Panarea?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Neapel till Panarea vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Panarea. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Neapel till Panarea är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av den friska havsluften
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. I Neapel kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Alilauro, Siremar eller SNAV-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Panarea full av energi.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du reser från Neapel till Panarea i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Panarea.
Att äntligen ta sig tid att resa
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ändå kommer du att njuta av att sätta segel från Neapel på en Alilauro, Siremar eller SNAV-färja som färdas de 255 km till Panarea i mindre än 40 km/h. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med ångrar att du anlände till Panarea så snabbt!

Vilka bolag trafikerar mellan Neapel och Panarea?

Om du vill resa mellan Neapel och Panarea med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Alilauro, Siremar eller SNAV som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Alilauro Neapel Panarea
Alilauro
Alilauro är ett italienskbaserat färjerederi som erbjuder färjetrafik mellan de italienska öarna i Tyrrenska havet, inklusive Ischia och Capri. På Vivanoda kan du jämföra priser för Neapel-Panarea och boka en biljett från Alilauro mellan Neapel och Panarea. Alilauro kör 8 överfarter i veckan till Panarea från Neapel och restiden är 5 timmar 10 minuter. Mer information om Alilauro
5 timmar 10 minuter
8 överfarter i veckan
Siremar Neapel Panarea
Siremar
Siremar grundades 1960 och har sitt säte i Milazzo, Italien. Företaget trafikerar de Eoliska öarna och hamnarna på Sicilien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Neapel-Panarea och boka en biljett från Siremar mellan Neapel och Panarea. Mer information om Siremar
SNAV Neapel Panarea
SNAV
SNAV är ett italienskbaserat färjerederi som erbjuder färjetrafik mellan de italienska öarna och hamnar på det italienska fastlandet samt internationell trafik till Kroatien och Albanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Neapel-Panarea och boka en biljett från SNAV mellan Neapel och Panarea. SNAV kör 8 överfarter i veckan till Panarea från Neapel och restiden är 5 timmar 10 minuter. Mer information om SNAV
5 timmar 10 minuter
8 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Neapel? Var anländer båtarna i Panarea?

Avgångshamn i Neapel

Alilauro, Siremar eller SNAVs färjor till Panarea avgår från följande hamnar i Neapel:

Napoli Molo Immacolatella Vecchia
Karta
Napoli Molo Angioino
Karta

Ankomsthamn i Panarea

SNAV, Siremar eller Alilauro fartyg anländer till Panarea från följande hamnar:

Panarea
Karta
Andra alternativa avgångar från Neapel till Panarea
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Neapel till Panarea tar det minst 5 timmar 10 minuter att täcka de 255 km mellan Neapel och Panarea.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Neapel och Panarea på vintern) och färjerederiet (Alilauro, Siremar och SNAV). Det finns för närvarande 2 överfarter per dag mellan Neapel och Panarea.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Neapel och Panarea: Alilauro, Siremar och SNAV.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Siremar, Alilauro, SNAV, Liberty Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Siremar, Alilauro, SNAV, Liberty Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Neapel Panarea kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Neapel och Panarea reser du 255 km.

För att åka med båt från Neapel till Panarea kan du hitta priser från 659 kr för det lägsta, till 3342 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1561 kr.

Den första färjan avgår från Neapel kl 14:30 till Panarea.

Den sista färjan till Panarea avgår vanligtvis från Neapel kl 20:00.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Neapel till Panarea

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Neapel till Panarea ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Neapel till avstigning i Panarea, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Siremar, Alilauro, SNAV och Liberty Lines sjöfartsvärld. Du hittar också praktisk information om Neapel och Panarea.

Redo för ombordstigning i Neapel

Innan din färjeresa med Neapel Panarea börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Neapel / Du bör anlända till färjeterminalen i Neapel inom den tidsgräns som Alilauro, Siremar eller SNAV har fastställt. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Neapel - Panarea / Gå till SNAV, Siremar eller Alilauro-diskarna i Neapel färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Panarea / Från färjeterminalen i Neapel uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Om du reser med bil kommer SNAV, Siremar eller Alilauro-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Överfart från Neapel till Panarea: ombord på fartyget...

På Alilauro, Siremar eller SNAV-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjan närmar sig Panarea, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Panarea:

  • Närmar sig Panareas hamn / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Panarea från ytterdäcket.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Neapel till Panarea i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Panarea.
  • Lämna fartyget och utforska Panarea / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Panarea kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Panarea på allvar!
Färja Neapel Panarea - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Neapel till Panarea

Vad kan man besöka och göra i Panarea?

Panareas främsta attraktion är utan tvekan dess pittoreska charm. Med sina typiska vita hus, smala gator och blomsterfyllda trädgårdar ser ön ut som hämtad från ett vykort. Strosa genom de charmiga byarna San Pietro och Drauto, upptäck de vackra kyrkorna och njut av panoramautsikten över havet.

En annan höjdpunkt i Panarea är det livliga nattlivet. På ön finns många restauranger, barer och diskotek där du kan dansa hela natten. Missa inte de utsökta rätterna med färsk fisk och skaldjur, en av öns specialiteter.

Om du vill utforska området runt Panarea kan du besöka grannön Stromboli. Stromboli är en aktiv vulkan som bjuder på ett otroligt skådespel med sina regelbundna utbrott. En båttur ger dig möjlighet att beundra detta unika naturfenomen.

När det gäller transport på Panarea är ön liten och de flesta resor kan göras till fots. Man kan enkelt ta sig från en plats till en annan till fots eller genom att hyra en skoter. Det finns också taxibilar om du föredrar det.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid