Rekommenderad rutt
Ios
Resa direkt till Kythnos med färja
Kythnos
Se priser
Alternativa rutter
Ios
Resa med färja till Sifnos
Sifnos
Resa med färja till Kythnos
Kythnos
Se priser
Ios
Resa med färja till Paros
Paros
Resa med färja till Kythnos
Kythnos
Se priser

Hur tar man sig från Ios till Kythnos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ios till Kythnos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ios till Kythnos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ios till Kythnos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ios till Kythnos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries eller Golden Star Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ios Kythnos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Sea Jets, Hellenic Seaways eller Zante Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ios till Kythnos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ios till Kythnos

Avgångshamn
Ios
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Kythnos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
108 km
Färjerederier
Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Aegean Speed Lines, Zante Ferries, Aegean Sea Lines, LANE Sea Line
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
5 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ios Kythnos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ios till Kythnos kan du hitta biljetter från 208 kr för en person om du reser utan bil till 1133 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ios till Kythnos är 671 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ios till Kythnos är 8 timmar 8 minuter. De långsammaste färjorna tar 8 timmar 15 minuter att nå Kythnos, medan de snabbaste båtarna anländer till Kythnos på 8 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Ios kl 08:35. Den sista båten till Kythnos avgår från hamnen i Ios kl 09:05.

Genomsnittspris för en Ios till Kythnos färjeöverfart
671 kr
Prisintervall för färjor Ios Kythnos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
208 kr - 1133 kr
Genomsnittlig överfartstid Ios Kythnos
8 timmar 8 minuter
Avgångstid för första färjan till Kythnos
08:35
Tid då sista färjan avgår till Kythnos
09:05
Ankomsttid för första färjan till Kythnos
16:50
Ankomsttid för sista färjan till Kythnos
17:05

Varför ta en färja från Ios till Kythnos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ios till Kythnos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Kythnos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ios till Kythnos är ett idealiskt sätt att resa.

Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Som en allmän regel är en resa från Ios till Kythnos mycket snabbare med flyg. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Ios-Kythnos på Zante Ferries, Hellenic Seaways eller Sea Jets-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Ios och Kythnos när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Ios kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Denna båtresa mellan Ios och Kythnos kommer att förbli ett oförglömligt ögonblick för dina barn.
För en omtänksam personal
Personalen från Sea Jets, Hellenic Seaways eller Zante Ferries står till ditt förfogande från det att fartyget lämnar Ios till det att det lämnar Kythnos. Det är vanligt att du hittar en informationsdisk på fartyget, oftast på huvuddäcket.

Vilka bolag trafikerar mellan Ios och Kythnos?

Om du vill resa mellan Ios och Kythnos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Sea Jets, Hellenic Seaways eller Zante Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Sea Jets Ios Kythnos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Kythnos och boka en biljett från Sea Jets mellan Ios och Kythnos. Sea Jets kör 1 överfarter i veckan till Kythnos från Ios och restiden är 9 timmar 20 minuter. Mer information om Sea Jets
9 timmar 20 minuter
1 överfarter i veckan
Hellenic Seaways Ios Kythnos
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Kythnos och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Ios och Kythnos. Mer information om Hellenic Seaways
Zante Ferries Ios Kythnos
Zante Ferries
Zakynthos Ferries grundades 1990 och har sitt säte i Zakynthos, Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Kythnos och boka en biljett från Zante Ferries mellan Ios och Kythnos. Zante Ferries kör 1 överfarter i veckan till Kythnos från Ios och restiden är 5 timmar 50 minuter. Mer information om Zante Ferries
5 timmar 50 minuter
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Ios? Var anländer båtarna i Kythnos?

Avgångshamn i Ios

Sea Jets, Hellenic Seaways eller Zante Ferriess färjor till Kythnos avgår från följande hamnar i Ios:

Ios
Karta

Ankomsthamn i Kythnos

Zante Ferries, Hellenic Seaways eller Sea Jets fartyg anländer till Kythnos från följande hamnar:

Kythnos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ios till Kythnos tar det minst 5 timmar 50 minuter att täcka de 108 km mellan Ios och Kythnos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ios och Kythnos på vintern) och färjerederiet (Sea Jets, Hellenic Seaways och Zante Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Ios och Kythnos.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ios och Kythnos: Sea Jets, Hellenic Seaways och Zante Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Aegean Speed Lines, Zante Ferries, Aegean Sea Lines, LANE Sea Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Aegean Speed Lines, Zante Ferries, Aegean Sea Lines, LANE Sea Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Ios Kythnos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Ios och Kythnos reser du 108 km.

För att åka med båt från Ios till Kythnos kan du hitta priser från 208 kr för det lägsta, till 1133 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 671 kr.

Den första färjan avgår från Ios kl 08:35 till Kythnos.

Den sista färjan till Kythnos avgår vanligtvis från Ios kl 09:05.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Ios till Kythnos

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Ios till Kythnos ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Ios till avstigning i Kythnos, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries och Golden Star Ferries sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Ios och Kythnos.

Redo för ombordstigning i Ios

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Ios Kythnos börjar:

  • Presentationstid i Ioss hamn / Du bör anlända till hamnen i Ios i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Zante Ferries, Hellenic Seaways eller Sea Jets-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Ios - Kythnos / Gå till Zante Ferries, Hellenic Seaways eller Sea Jets-diskarna i Ios färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Kythnos / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Ios som uppmanar dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Zante Ferries, Hellenic Seaways eller Sea Jets-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på färjan från Ios till Kythnos

Ombord på Zante Ferries, Hellenic Seaways eller Sea Jets-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Kythnos

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Kythnos:

  • Närmar sig Kythnoss hamn / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Kythnoss hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Ios till Kythnos i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Kythnos.
  • Lämna fartyget och Kythnos är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Kythnos. Äntligen börjar din vistelse i Kythnos på allvar!
Färja Ios Kythnos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ios till Kythnos

Vad kan man besöka och göra i Kythnos?

Öns huvudstad, Chora, är en charmig by som ligger på en kulle och erbjuder en fantastisk utsikt över Egeiska havet. Strosa genom de smala gatorna och beundra de vitkalkade husen med sina färgglada dörrar och blomfyllda balkonger. Passa på att besöka Panagia Kanala-kyrkan, en viktig religiös plats som välkomnar många pilgrimer varje år.

Stränderna på Kythnos är också platser som inte får missas. Kolona Beach anses vara en av de vackraste på ön, med sin smala sandremsa som förbinder två små öar. Stranden Loutra är känd för sina naturliga varma källor, som erbjuder en unik och avkopplande badupplevelse. Du kan också utforska de avskilda vikarna på Kythnos för att njuta av en lugn simtur och absolut avskildhet.

För att ta dig runt på ön kan du hyra ett fordon, t.ex. en bil eller fyrhjuling, för att enkelt utforska de olika områdena på Kythnos. Ett annat populärt alternativ är att hyra en skoter eller cykel, perfekt för kortare resor. Öns bussnät är också väl utbyggt och förbinder de största byarna med varandra, vilket gör det till ett bekvämt alternativ för billiga resor.

Förutom alla sevärdheter på Kythnos finns det gott om möjligheter till vandring och mountainbikecykling för friluftsentusiaster. Naturstigarna slingrar sig genom spektakulära landskap och erbjuder en total inlevelse i öns oförstörda skönhet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid