Ios
Resa direkt till Sikinos med färja
Sikinos
Se priser

Hur tar man sig från Ios till Sikinos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ios till Sikinos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ios till Sikinos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ios till Sikinos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ios till Sikinos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ios Sikinos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jets-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ios till Sikinos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ios till Sikinos

Avgångshamn
Ios
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Sikinos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
16 km
Färjerederier
ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Sea Jets, Zante Ferries
Frekvens av överfarter
6 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ios Sikinos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ios till Sikinos kan du hitta biljetter från 46 kr för en person om du reser utan bil till 335 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ios till Sikinos är 139 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ios till Sikinos är 24 minuter. De långsammaste färjorna tar 30 minuter att nå Sikinos, medan de snabbaste båtarna anländer till Sikinos på 20 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Ios kl 08:35. Den sista båten till Sikinos avgår från hamnen i Ios kl 21:50.

Genomsnittspris för en Ios till Sikinos färjeöverfart
139 kr
Prisintervall för färjor Ios Sikinos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
46 kr - 335 kr
Genomsnittlig överfartstid Ios Sikinos
24 minuter
Avgångstid för första färjan till Sikinos
08:35
Tid då sista färjan avgår till Sikinos
21:50
Ankomsttid för första färjan till Sikinos
09:00
Ankomsttid för sista färjan till Sikinos
22:15

Varför ta en färja från Ios till Sikinos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ios till Sikinos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Sikinos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ios till Sikinos är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Ios-Sikinos i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Sikinos.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Ios till Sikinos. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. På sträckan Ios-Sikinos ombord på LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jets-färjan har du tvärtom gott om möjligheter att roa dig, gå runt på ytterdäcket och till och med sola på sommaren. En helt annan upplevelse än att flyga!
För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Under överfarten från Ios till Sikinos, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jets-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.

Vilka bolag trafikerar mellan Ios och Sikinos?

Om du vill resa mellan Ios och Sikinos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jets som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

LANE Sea Line Ios Sikinos
LANE Sea Line
LANE Sea Line grundades 1985 och har sitt säte i Bari, Italien. Företaget betjänar hamnarna i Adriatiska havet i Italien och Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Sikinos och boka en biljett från LANE Sea Line mellan Ios och Sikinos. Mer information om LANE Sea Line
Zante Ferries Ios Sikinos
Zante Ferries
Zakynthos Ferries grundades 1990 och har sitt säte i Zakynthos, Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Sikinos och boka en biljett från Zante Ferries mellan Ios och Sikinos. Zante Ferries kör 3 överfarter i veckan till Sikinos från Ios och restiden är 30 minuter. Mer information om Zante Ferries
30 minuter
3 överfarter i veckan
Hellenic Seaways Ios Sikinos
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Sikinos och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Ios och Sikinos. Hellenic Seaways kör 1 överfarter i veckan till Sikinos från Ios och restiden är 30 minuter. Mer information om Hellenic Seaways
30 minuter
1 överfarter i veckan
ANEK Lines Ios Sikinos
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Ios-Sikinos och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Sikinos och boka en biljett från ANEK Lines mellan Ios och Sikinos. Mer information om ANEK Lines
Sea Jets Ios Sikinos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Sikinos och boka en biljett från Sea Jets mellan Ios och Sikinos. Sea Jets kör 2 överfarter i veckan till Sikinos från Ios och restiden är 30 minuter. Mer information om Sea Jets
30 minuter
2 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Ios? Var anländer båtarna i Sikinos?

Avgångshamn i Ios

LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jetss färjor till Sikinos avgår från följande hamnar i Ios:

Ios
Karta

Ankomsthamn i Sikinos

Sea Jets, ANEK Lines, Hellenic Seaways, Zante Ferries eller LANE Sea Line fartyg anländer till Sikinos från följande hamnar:

Sikinos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ios till Sikinos tar det minst 30 minuter att täcka de 16 km mellan Ios och Sikinos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ios och Sikinos på vintern) och färjerederiet (LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines och Sea Jets). Det finns för närvarande 6 överfarter i veckan mellan Ios och Sikinos.

Det finns 5 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ios och Sikinos: LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines och Sea Jets.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Sea Jets, Zante Ferries.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Sea Jets, Zante Ferries på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Ios Sikinos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Ios och Sikinos reser du 16 km.

För att åka med båt från Ios till Sikinos kan du hitta priser från 46 kr för det lägsta, till 335 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 139 kr.

Den första färjan avgår från Ios kl 08:35 till Sikinos.

Den sista färjan till Sikinos avgår vanligtvis från Ios kl 21:50.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Ios till Sikinos

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Ios och Sikinos kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Ios till avstigning i Sikinos. Du hittar också praktisk information om Ios och Sikinos.

Ombordstigning i Ios

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Ios Sikinos med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Ioss hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jets) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Ios. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Ios - Sikinos / I Ios visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Sea Jets, ANEK Lines, Hellenic Seaways, Zante Ferries eller LANE Sea Line-bokföringen vid Ios färjeterminal. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Sikinos / Från färjeterminalen i Ios uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jetss personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Överfart från Ios till Sikinos: ombord på fartyget...

På LANE Sea Line, Zante Ferries, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Sea Jets-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjan närmar sig Sikinos, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Sikinos:

  • Färjan går in i Sikinos Harbour / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Sikinos Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Sikinoss hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Ios till Sikinos i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Sikinos.
  • Lämna fartyget och utforska Sikinos / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Det går ännu snabbare som fotgängare. Tullpersonalen i Sikinoss hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Sikinos väntar på dig!
Färja Ios Sikinos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ios till Sikinos

Vad kan man besöka och göra i Sikinos?

En av Sikinos främsta attraktioner är dess huvudby, Chora. Byn är byggd på en brant kulle och erbjuder panoramautsikt över havet och grannöarna. De smala gatorna och vitkalkade husen skapar en autentisk och romantisk atmosfär. Besökare kan strosa längs kullerstensgatorna och beundra de vita kyrkorna och de vackra skuggiga torgen.

En annan sevärdhet som man inte får missa är klostret Zoodochos Pigi, som ligger nära Chora. Denna bysantinska fästning grundades på 900-talet och omvandlades till ett kloster på 1500-talet. Besökare kan utforska de gamla freskerna och njuta av lugnet på platsen.

För naturälskare erbjuder Sikinos också magnifika stränder och vandringsleder. Sikinos strand är den mest populära med sin gyllene sand och kristallklara vatten. Dykentusiaster kan utforska havsbotten, som är rik på marint liv. Vandrare kan följa den gamla mulåsnevägen från Chora till Episkopi, som erbjuder en spektakulär utsikt över ön.

Sikinos är en liten ö, så det är möjligt att ta sig runt till fots för att utforska de flesta av attraktionerna i byn Chora. För att besöka stränderna och de omgivande byarna är det dock lämpligt att hyra ett fordon, t.ex. en skoter eller bil. Det finns också bussförbindelser mellan de olika byarna på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid