Rekommenderad rutt
Genua
Resa direkt till Porto Torres med färja
Porto Torres
Se priser
Alternativa rutter
Genua
Resa med färja till Ajaccio
Ajaccio
Resa med färja till Porto Torres
Porto Torres
Se priser
Genua
Resa med tåg, buss, samåkning till Nice
Nice
Resa med färja till Porto Torres
Porto Torres
Se priser

Hur tar man sig från Genua till Porto Torres med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Genua till Porto Torres? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Genua till Porto Torres är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Genua till Porto Torres, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Genua till Porto Torres så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries, Corsica Linea eller Saremar. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Genua Porto Torres som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigazione-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Genua till Porto Torres behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Genua till Porto Torres

Avgångshamn
Genua
Italien
Ligurien
Ankomsthamn
Porto Torres
Italien
Sardinien
Avstånd
400 km
Färjerederier
Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries, Corsica Linea, Saremar
Frekvens av överfarter
13 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
9 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Genua Porto Torres: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Genua till Porto Torres kan du hitta biljetter från 358 kr för en person om du reser utan bil till 6788 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Genua till Porto Torres är 1399 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Genua till Porto Torres är 12 timmar 4 minuter. De långsammaste färjorna tar 13 timmar 45 minuter att nå Porto Torres, medan de snabbaste båtarna anländer till Porto Torres på 10 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Genua kl 01:30. Den sista båten till Porto Torres avgår från hamnen i Genua kl 23:59.

Genomsnittspris för en Genua till Porto Torres färjeöverfart
1399 kr
Prisintervall för färjor Genua Porto Torres (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
358 kr - 6788 kr
Genomsnittlig överfartstid Genua Porto Torres
12 timmar 4 minuter
Avgångstid för första färjan till Porto Torres
01:30
Tid då sista färjan avgår till Porto Torres
23:59
Ankomsttid för första färjan till Porto Torres
07:15
Ankomsttid för sista färjan till Porto Torres
15:15

Varför ta en färja från Genua till Porto Torres?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Genua till Porto Torres vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Porto Torres. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Genua till Porto Torres är ett idealiskt sätt att resa.

För en omtänksam personal
Varje minut av överfarten Genua-Porto Torres, från ombordstigning i hamnen i Genua till avstigning i Porto Torres, står kvalificerad och leende personal från Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigazione till ditt förfogande för att se till att du får en trevlig tid. Det är vanligt att du hittar en informationsdisk på fartyget, oftast på huvuddäcket.
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeturen från Genua Porto Torres är raka motsatsen! Ombord, beroende på vilket fartyg från Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigazione som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du anländer till Porto Torres utan stress och helt avslappnad.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Genua och Porto Torres när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Genua kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Ombord på färjan till Porto Torres flyger tiden förbi snabbare än man tror och denna maritima upplevelse mellan Genua och Porto Torres kommer att förbli oförglömlig för dina barn under lång tid.

Vilka bolag trafikerar mellan Genua och Porto Torres?

Om du vill resa mellan Genua och Porto Torres med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigazione som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Moby Lines Genua Porto Torres
Moby Lines
Moby Lines är ett italienskt färjerederi som har trafikerat Sardinien och Korsika från Italien sedan 1959. Hur bokar jag en Moby Lines Genua Porto Torres-överfart? Genom att använda Vivanoda och dess sökmotor för flera transporter! På Vivanoda kan du jämföra priser för Genua-Porto Torres och boka en biljett från Moby Lines mellan Genua och Porto Torres. Mer information om Moby Lines
Grandi Navi Veloci Genua Porto Torres
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci är ett italienskt företag och en av de ledande aktörerna inom passagerartransport i Medelhavet. Det trafikerar Italien (Sicilien och Sardinien), Spanien, Tunisien, Algeriet, Frankrike och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Genua-Porto Torres och boka en biljett från Grandi Navi Veloci mellan Genua och Porto Torres. Grandi Navi Veloci kör 4 överfarter i veckan till Porto Torres från Genua och restiden är 11 timmar 20 minuter. Mer information om Grandi Navi Veloci
11 timmar 20 minuter
4 överfarter i veckan
Tirrenia di Navigazione Genua Porto Torres
Tirrenia di Navigazione
Tirrenia di Navigazione är ett färjerederi med säte i Cagliari, Sardinien. Företaget grundades 1946 och erbjuder överfarter till flera destinationer i Italien och Sardinien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Genua-Porto Torres och boka en biljett från Tirrenia di Navigazione mellan Genua och Porto Torres. Tirrenia di Navigazione kör 9 överfarter i veckan till Porto Torres från Genua och restiden är 9 timmar 30 minuter. Mer information om Tirrenia di Navigazione
9 timmar 30 minuter
9 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Genua? Var anländer båtarna i Porto Torres?

Avgångshamn i Genua

Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigaziones färjor till Porto Torres avgår från följande hamnar i Genua:

Ponte Assereto
Karta

Om du ska ta en färja till Genua är det viktigt att veta hur du tar dig till färjeterminalen från olika destinationer. Här är några sätt att ta sig till färjeterminalen från stationen, flygplatsen och med bil från huvudvägarna.

Från järnvägsstationen

Om du anländer till stationen Genoa Principe kan du enkelt ta dig till färjeterminalen. Stationen ligger bara 550 meter från hamnen och kan nås till fots på bara 8 minuter.

Om du har mycket bagage är det bästa alternativet att ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Chaufförerna är i allmänhet väl förtrogna med rutterna och kan ta dig direkt till din terminal. Det genomsnittliga taxipriset för denna resa är ca 10 €.

Om du anländer till stationen Genova Grignole är det bästa alternativet att ta tunnelbanan till stationen Principe och sedan promenera till färjeterminalen.

Från flygplatsen

Om du anländer till Genuas flygplats finns det också olika sätt att ta sig till färjeterminalen. Återigen beror restiden på var terminalen ligger och hur trafiken ser ut, men i allmänhet bör du räkna med mellan 20 och 40 minuter.

Den mest praktiska lösningen är att ta en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Det genomsnittliga taxipriset för denna resa är ca 30 €.

Ett annat alternativ är att använda kollektivtrafiken. Från flygplatsen kan du ta en Volabus-buss till Genova Principe station och sedan följa instruktionerna ovan för att ta dig till färjeterminalen från stationen. En bussbiljett kostar ca 6 €.

Med bil från huvudvägarna

Om du föredrar att resa med bil är det också ganska enkelt att ta sig till färjeterminalen i Genua. Följ bara huvudvägarna in till Genua och följ skyltarna mot färjeterminalen.

Från motorväg E25, ta avfarten Genova Ovest och fortsätt längs SS1 mot Genova Centro. Följ skyltarna till färjeterminalen och du kommer till din destination på ca 15 minuter, beroende på trafiksituationen.

Från motorväg A7, ta avfart Genova Ovest och följ skyltarna mot stadens centrum. Fortsätt på motorväg E25, ta sedan avfarten Genova Ovest och följ skyltarna mot färjeterminalen. Resan från motorväg A7 tar ca 20 minuter, beroende på trafiksituationen.

Det är viktigt att notera att färjeterminalen har en säker parkering för passagerare som vill lämna sina bilar under överfarten.

Ankomsthamn i Porto Torres

Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci eller Moby Lines fartyg anländer till Porto Torres från följande hamnar:

Porto Torres
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Genua till Porto Torres tar det minst 9 timmar 30 minuter att täcka de 400 km mellan Genua och Porto Torres.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Genua och Porto Torres på vintern) och färjerederiet (Moby Lines, Grandi Navi Veloci och Tirrenia di Navigazione). Det finns för närvarande 13 överfarter i veckan mellan Genua och Porto Torres.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Genua och Porto Torres: Moby Lines, Grandi Navi Veloci och Tirrenia di Navigazione.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries, Corsica Linea, Saremar.

Innan du bokar, jämför priserna på Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries, Corsica Linea, Saremar på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Genua Porto Torres kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Genua och Porto Torres reser du 400 km.

För att åka med båt från Genua till Porto Torres kan du hitta priser från 358 kr för det lägsta, till 6788 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1399 kr.

Den första färjan avgår från Genua kl 01:30 till Porto Torres.

Den sista färjan till Porto Torres avgår vanligtvis från Genua kl 23:59.

Upplev en färjeöverfart från Genua till Porto Torres

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Genua och Porto Torres kan se ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Genua till avstigning i Porto Torres, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries, Corsica Linea och Saremar sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Genua och Porto Torres.

Ombordstigning i Genua

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Genua Porto Torres med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentationstid i Genuas hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Genua inom den tidsgräns som Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigazione har fastställt. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Genua - Porto Torres / Gå till Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci eller Moby Lines-diskarna i Genua färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Porto Torres / Från färjeterminalen i Genua uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigaziones personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på färjan från Genua till Porto Torres

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Moby Lines, Grandi Navi Veloci eller Tirrenia di Navigazione-fartyget som de vill. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Avstigning från färjan i Porto Torres

Här finns lite information för avstigning i Porto Torres:

  • Närmar sig Porto Torress hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Porto Torress hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Genua till Porto Torres i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Porto Torres.
  • Lämna fartyget och utforska Porto Torres / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. Tullpersonalen i Porto Torress hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen börjar din vistelse i Porto Torres på allvar!
Färja Genua Porto Torres - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Genua till Porto Torres

Vad kan man besöka och göra i Porto Torres?

Staden Porto Torres har mycket att erbjuda. En av de viktigaste sevärdheterna är det arkeologiska komplexet Turris Libisonis, en gammal romersk hamn med anor från 1:a århundradet före Kristus. Besökare kan utforska ruinerna av denna gamla hamn och lära sig mer om regionens historia. I närheten ligger det nationella arkeologiska museet Antiquarium Turritano med en imponerande samling romerska artefakter.

En annan sevärdhet i Porto Torres är basilikan San Gavino, en kyrka från 1100-talet som är ett magnifikt exempel på romansk arkitektur på Sardinien. Fans av religiös historia kommer också att uppskatta ett besök i katedralen San Gavino, känd för sina anmärkningsvärda fresker och kloster.

Den omgivande landsbygden erbjuder också gott om möjligheter för naturälskare. Stränderna i Porto Torres har fin sand och kristallklart vatten där besökarna kan koppla av och njuta av Medelhavets solsken. Stränderna Balai, Platamona och Rena Majore är särskilt populära bland semesterfirare.

För att ta sig runt Porto Torres och det omgivande området har resenärer flera transportalternativ. Att hyra en bil rekommenderas för att ge dig friheten att besöka regionens sevärdheter och vackra stränder. Taxi finns också tillgängligt, även om det är ett dyrare alternativ. För dem som föredrar att åka kollektivt finns det bussar som förbinder Porto Torres med andra städer på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid