Rekommenderad rutt
Genua
Resa direkt till Ajaccio med färja
Ajaccio
Se priser
Alternativa rutter
Genua
Resa med färja till Porto Torres
Porto Torres
Resa med färja till Ajaccio
Ajaccio
Se priser
Genua
Resa med tåg, buss, samåkning till Nice
Nice
Resa med färja, flyg till Ajaccio
Ajaccio
Se priser

Hur tar man sig från Genua till Ajaccio med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Genua till Ajaccio? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Genua till Ajaccio är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Genua till Ajaccio, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Genua till Ajaccio så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries eller Corsica Linea. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Genua Ajaccio som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Moby Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Genua till Ajaccio behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Genua till Ajaccio

Avgångshamn
Genua
Italien
Ligurien
Ankomsthamn
Ajaccio
Frankrike
Korsika
Avstånd
277 km
Färjerederier
Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries, Corsica Linea
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Genua och Ajaccio?

Om du vill resa mellan Genua och Ajaccio med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Moby Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Moby Lines Genua Ajaccio
Moby Lines
Moby Lines är ett italienskt färjerederi som har trafikerat Sardinien och Korsika från Italien sedan 1959. Hur bokar jag en Moby Lines Genua Ajaccio-överfart? Genom att använda Vivanoda och dess sökmotor för flera transporter! På Vivanoda kan du jämföra priser för Genua-Ajaccio och boka en biljett från Moby Lines mellan Genua och Ajaccio. Mer information om Moby Lines

Var avgår färjorna från i Genua? Var anländer båtarna i Ajaccio?

Avgångshamn i Genua

Moby Liness färjor till Ajaccio avgår från följande hamnar i Genua:

Ponte Andrea Doria
Karta
Ponte Assereto
Karta

Om du ska ta en färja till Genua är det viktigt att veta hur du tar dig till färjeterminalen från olika destinationer. Här är några sätt att ta sig till färjeterminalen från stationen, flygplatsen och med bil från huvudvägarna.

Från järnvägsstationen

Om du anländer till stationen Genoa Principe kan du enkelt ta dig till färjeterminalen. Stationen ligger bara 550 meter från hamnen och kan nås till fots på bara 8 minuter.

Om du har mycket bagage är det bästa alternativet att ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Chaufförerna är i allmänhet väl förtrogna med rutterna och kan ta dig direkt till din terminal. Det genomsnittliga taxipriset för denna resa är ca 10 €.

Om du anländer till stationen Genova Grignole är det bästa alternativet att ta tunnelbanan till stationen Principe och sedan promenera till färjeterminalen.

Från flygplatsen

Om du anländer till Genuas flygplats finns det också olika sätt att ta sig till färjeterminalen. Återigen beror restiden på var terminalen ligger och hur trafiken ser ut, men i allmänhet bör du räkna med mellan 20 och 40 minuter.

Den mest praktiska lösningen är att ta en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Det genomsnittliga taxipriset för denna resa är ca 30 €.

Ett annat alternativ är att använda kollektivtrafiken. Från flygplatsen kan du ta en Volabus-buss till Genova Principe station och sedan följa instruktionerna ovan för att ta dig till färjeterminalen från stationen. En bussbiljett kostar ca 6 €.

Med bil från huvudvägarna

Om du föredrar att resa med bil är det också ganska enkelt att ta sig till färjeterminalen i Genua. Följ bara huvudvägarna in till Genua och följ skyltarna mot färjeterminalen.

Från motorväg E25, ta avfarten Genova Ovest och fortsätt längs SS1 mot Genova Centro. Följ skyltarna till färjeterminalen och du kommer till din destination på ca 15 minuter, beroende på trafiksituationen.

Från motorväg A7, ta avfart Genova Ovest och följ skyltarna mot stadens centrum. Fortsätt på motorväg E25, ta sedan avfarten Genova Ovest och följ skyltarna mot färjeterminalen. Resan från motorväg A7 tar ca 20 minuter, beroende på trafiksituationen.

Det är viktigt att notera att färjeterminalen har en säker parkering för passagerare som vill lämna sina bilar under överfarten.

Ankomsthamn i Ajaccio

Moby Lines fartyg anländer till Ajaccio från följande hamnar:

Ajaccio - Gare Maritime
Karta

Om du anländer till Ajaccio med färja och vill ta dig till tåg- och/eller busstationen finns det flera transportalternativ tillgängliga.

**Till fots
Färjeterminalen ligger bara 600 meter från Ajaccio station. Om du inte är alltför tung, är det fullt möjligt att promenera till stationen. Det tar cirka tio minuter.

**Med taxi
Om du föredrar mer komfort och bekvämlighet kan du välja en taxi eller Uber. Taxibilar finns tillgängliga utanför hamnen och resan till stationen tar cirka 5 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 10 euro. Uber finns också tillgängligt och kan bokas i förväg via en mobilapp eller vid färjans avgång.

**Med bil
Om du har hyrt en bil eller har ett eget fordon är det mycket enkelt att ta sig till stationen. Följ bara huvudskyltarna från hamnen till stationen. Resan med bil tar bara några minuter, och parkering finns nära stationen till priser mellan 1,50 € och 2 € per timme.

Ta dig till Ajaccio Napoléon Bonaparte flygplats

Om din destination är Ajaccio flygplats kommer du också att hitta olika transportalternativ tillgängliga.

**Med kollektivtrafik
Bussnätverket Muvistrada erbjuder en direktlinje (L8) från Ajaccios hamn till flygplatsen. Resan tar ca 15 minuter och biljetten kostar ca 1,50 €.

**Med taxi
För snabbare och mer direkt transport finns taxibilar och Uber tillgängliga från hamnutgången. Resan till flygplatsen tar ca 15 minuter och det genomsnittliga priset är ca 30 €.

**Med privat bil
Om du har egen bil eller har hyrt en är det enkelt att ta sig till flygplatsen från hamnen. Följ bara huvudskyltarna till flygplatsen. Resan med bil tar ca 15 minuter och det finns parkering på flygplatsen för mellan 2 € och 3 € per timme.

Ta dig till stadens centrum

Om du vill ta dig till Ajaccios centrum från hamnen finns det följande transportalternativ.

**Till fots
Stadskärnan ligger bara en kort promenad från Ajaccios färjeterminal. Så det är väldigt enkelt att promenera in till centrum och vandra runt på gatorna.

Med kollektivtrafik
Busslinjenätet Muvistrada har flera linjer som trafikerar stadskärnan. Linje 1, 2 och 5 tar dig till olika delar av stadens centrum från hamnen. Biljetterna kostar ca 1,50 €.

**Med taxi
För större komfort och snabbhet kan du välja en taxi eller Uber. Taxibilar finns tillgängliga från hamnutgången och resan till stadens centrum tar ca 10 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 15 €. Uber-tjänster finns också tillgängliga och kan bokas i förväg eller direkt från färjan.

** Med privat bil
Den mest flexibla lösningen är att använda din egen bil eller en hyrbil för att ta dig till stadens centrum. Restiden varierar beroende på trafikförhållandena, men tar i allmänhet cirka 10 minuter. Du kan parkera på de allmänna parkeringsplatserna i centrum, som kostar från 1,50 € till 2 € per timme.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Genua och Ajaccio: Moby Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Moby Lines, Tirrenia di Navigazione, Grandi Navi Veloci, Corsica Ferries, Corsica Linea.

Färja Genua Ajaccio - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Genua till Ajaccio

Vad kan man besöka och göra i Ajaccio?

En av Ajaccios huvudattraktioner är Maison Bonaparte, Napoleon Bonapartes födelsehem. Besökare kan utforska detta historiska hus och lära sig mer om den franske kejsarens liv och arv. Ajaccio har också en vacker gammal stad med sina smala gator, färgglada byggnader och många pittoreska kaféer och restauranger. Resenärer kan strosa genom de charmiga gatorna och upptäcka stadens rika kulturarv.

Ajaccio har också magnifika stränder, perfekta för att koppla av och njuta av den korsikanska solen. En av de mest populära stränderna är Plage de Saint-François, som erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet och en livlig atmosfär. Trottelstranden är också mycket populär bland både lokalbefolkning och turister, med sin fina sand och kristallklara vatten.

För att ta sig runt i staden kan man hyra bil eller gå till fots, eftersom de flesta av Ajaccios huvudattraktioner ligger inom bekvämt räckhåll från varandra. Staden har också ett nätverk av allmänna kommunikationer, inklusive bussar och tåg, som tar dig till det omgivande området.

Förutom sina turistattraktioner anordnar Ajaccio också många kulturevenemang under hela året, till exempel musikfestivaler, konstutställningar och teaterföreställningar. Besökare har möjlighet att upptäcka den korsikanska kulturen genom en mängd olika konstnärliga evenemang.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid