Rekommenderad rutt
Formentera
Resa direkt till Denia med färja
Denia
Se priser
Alternativa rutter
Formentera
Resa med färja till Ibiza
Ibiza
Resa med färja till Denia
Denia
Se priser

Hur tar man sig från Formentera till Denia med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Formentera till Denia? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Formentera till Denia är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Formentera till Denia, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Formentera till Denia så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines eller Aquabus. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Formentera Denia som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Baleària-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Formentera till Denia behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Formentera till Denia

Avgångshamn
Formentera
Spanien
Balearerna
Ankomsthamn
Denia
Spanien
Valencianska gemenskapen
Avstånd
118 km
Färjerederier
Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus
Frekvens av överfarter
12 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Formentera Denia: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Formentera till Denia kan du hitta biljetter från 786 kr för en person om du reser utan bil till 4337 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Formentera till Denia är 1862 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Formentera till Denia är 3 timmar 26 minuter. De långsammaste färjorna tar 4 timmar 45 minuter att nå Denia, medan de snabbaste båtarna anländer till Denia på 2 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Formentera kl 08:30. Den sista båten till Denia avgår från hamnen i Formentera kl 21:00.

Genomsnittspris för en Formentera till Denia färjeöverfart
1862 kr
Prisintervall för färjor Formentera Denia (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
786 kr - 4337 kr
Genomsnittlig överfartstid Formentera Denia
3 timmar 26 minuter
Avgångstid för första färjan till Denia
08:30
Tid då sista färjan avgår till Denia
21:00
Ankomsttid för första färjan till Denia
13:15
Ankomsttid för sista färjan till Denia
23:30

Vilka bolag trafikerar mellan Formentera och Denia?

Om du vill resa mellan Formentera och Denia med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Baleària som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Baleària Formentera Denia
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Formentera-Denia och boka en biljett från Baleària mellan Formentera och Denia. Baleària kör 12 överfarter i veckan till Denia från Formentera och restiden är 2 timmar. Mer information om Baleària
2 timmar
12 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Formentera? Var anländer båtarna i Denia?

Avgångshamn i Formentera

Baleàrias färjor till Denia avgår från följande hamnar i Formentera:

Formentera La Savina
Karta

Ankomsthamn i Denia

Baleària fartyg anländer till Denia från följande hamnar:

Dénia
Karta
Andra alternativa avgångar från Formentera till Denia
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Formentera till Denia tar det minst 2 timmar att täcka de 118 km mellan Formentera och Denia.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Formentera och Denia på vintern) och färjerederiet (Baleària). Det finns för närvarande 12 överfarter i veckan mellan Formentera och Denia.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Formentera och Denia: Baleària.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus.

För att åka med båt från Formentera till Denia kan du hitta priser från 786 kr för det lägsta, till 4337 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1862 kr.

Den första färjan avgår från Formentera kl 08:30 till Denia.

Den sista färjan till Denia avgår vanligtvis från Formentera kl 21:00.

Färja Formentera Denia - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Formentera till Denia

Vad kan man besöka och göra i Denia?

Denias främsta attraktion är utan tvekan dess medeltida slott, som har utsikt över staden från en kulle. Slottet har anor från 1000-talet och erbjuder inte bara en fantastisk utsikt över staden och havet, utan ger också en fängslande inblick i Denias historia genom sina många utställningar. Du kan se romerska lämningar, morisk keramik och medeltida rustningar.

Förutom slottet har Denia också ett pittoreskt historiskt centrum, där du kan förlora dig i de smala gatorna och beundra den traditionella arkitekturen. Passa på att besöka Assumptionskyrkan, som byggdes på 1500-talet, och Markisen av Campos hus, ett magnifikt aristokratiskt residens som har omvandlats till ett museum.

Stränderna i Denia är en annan stor attraktion. Med över 20 kilometer kustlinje har du mycket att välja på när det gäller att njuta av solen eller vattensporter som segling, dykning eller vattenskoteråkning. Stranden Les Marines är populär för sitt lugna, grunda vatten, perfekt för familjer, medan stranden Les Rotes är känd för sina klippiga vikar och kristallklara vatten.

När det gäller lokala transporter har Denia ett regelbundet bussnät, vilket gör det enkelt att utforska staden och det omgivande området. Dessutom finns det färjor som förbinder Denia med Balearerna, så att du kan ta en dagsutflykt till destinationer som Ibiza eller Mallorca.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid