Rekommenderad rutt
Barcelona
Resa direkt till Ciutadella de Menorca med färja
Ciutadella de Menorca
Se priser
Alternativa rutter
Barcelona
Resa med färja till Alcudia
Alcudia
Resa med färja till Ciutadella de Menorca
Ciutadella de Menorca
Se priser

Hur tar man sig från Barcelona till Ciutadella de Menorca med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Barcelona till Ciutadella de Menorca? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Barcelona till Ciutadella de Menorca är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Barcelona till Ciutadella de Menorca, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Barcelona till Ciutadella de Menorca så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar eller Corsica Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Barcelona Ciutadella de Menorca som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Barcelona till Ciutadella de Menorca behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Barcelona till Ciutadella de Menorca

Avgångshamn
Barcelona
Spanien
Katalonien
Ankomsthamn
Ciutadella de Menorca
Spanien
Balearerna
Avstånd
206 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar, Corsica Ferries, Menorca Lines
Frekvens av överfarter
14 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
3 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Barcelona Ciutadella de Menorca: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Barcelona till Ciutadella de Menorca kan du hitta biljetter från 590 kr för en person om du reser utan bil till 4360 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Barcelona till Ciutadella de Menorca är 1700 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Barcelona till Ciutadella de Menorca är 7 timmar 18 minuter. De långsammaste färjorna tar 10 timmar att nå Ciutadella de Menorca, medan de snabbaste båtarna anländer till Ciutadella de Menorca på 3 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Barcelona kl 08:00. Den sista båten till Ciutadella de Menorca avgår från hamnen i Barcelona kl 22:00.

Genomsnittspris för en Barcelona till Ciutadella de Menorca färjeöverfart
1700 kr
Prisintervall för färjor Barcelona Ciutadella de Menorca (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
590 kr - 4360 kr
Genomsnittlig överfartstid Barcelona Ciutadella de Menorca
7 timmar 18 minuter
Avgångstid för första färjan till Ciutadella de Menorca
08:00
Tid då sista färjan avgår till Ciutadella de Menorca
22:00
Ankomsttid för första färjan till Ciutadella de Menorca
06:30
Ankomsttid för sista färjan till Ciutadella de Menorca
20:00

Varför ta en färja från Barcelona till Ciutadella de Menorca?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Barcelona till Ciutadella de Menorca vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ciutadella de Menorca. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Barcelona till Ciutadella de Menorca är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Barcelona-Ciutadella de Menorca i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du stiger på din cykel i Ciutadella de Menorca för att gå av båten.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Barcelona till Ciutadella de Menorca, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Färjor är idealiska för familjer!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Barcelona till Ciutadella de Menorca som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Barcelona kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Dina barn kommer att minnas färjeutflykten från Barcelona till Ciutadella de Menorca länge.

Vilka bolag trafikerar mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca?

Om du vill resa mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Trasmed Barcelona Ciutadella de Menorca
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Barcelona och Ciutadella de Menorca. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Trasmed mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca. Mer information om Trasmed
Grandi Navi Veloci Barcelona Ciutadella de Menorca
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci är ett italienskt företag och en av de ledande aktörerna inom passagerartransport i Medelhavet. Det trafikerar Italien (Sicilien och Sardinien), Spanien, Tunisien, Algeriet, Frankrike och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Grandi Navi Veloci mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca. Mer information om Grandi Navi Veloci
Baleària Barcelona Ciutadella de Menorca
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Baleària mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca. Baleària kör 14 överfarter i veckan till Ciutadella de Menorca från Barcelona och restiden är 3 timmar 30 minuter. Mer information om Baleària
3 timmar 30 minuter
14 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Barcelona? Var anländer båtarna i Ciutadella de Menorca?

Avgångshamn i Barcelona

Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleàrias färjor till Ciutadella de Menorca avgår från följande hamnar i Barcelona:

Barcelona
Karta

Från stationen

Från stationen Barcelona-Sants

Det enklaste och billigaste sättet att ta sig till färjeterminalen från denna station är att ta tunnelbanelinje L3, som tar dig direkt till Barcelonas färjehamn. Resan tar ca 20 minuter och kostar lika mycket som en tunnelbanebiljett.

Det finns också taxibilar utanför stationen som tar dig till hamnen på mindre än 15 minuter. Priset kommer därför att vara mycket högre än att ta kollektivtrafiken. Räkna med att betala cirka 15 euro.

Från Barcelona-Francia station

Denna station ligger 1,5 km från färjeterminalen. Om du inte har för mycket bagage kan du ta dig till färjeterminalen på 20 minuter.

Om du föredrar att åka kollektivt tar bussarna D20 och H14 dig till färjeterminalen på ca 15 minuter.

Från Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (BCN) flygplats

Om du anländer till Barcelonas flygplats har du flera alternativ för att ta dig till färjeterminalen.

  1. Flygbuss: Flygbussar finns tillgängliga från flygplatsen till färjeterminalen med anslutning till tunnelbanelinje L3. Du kan köpa din biljett i receptionen för flygplatstransfer. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 10 €.

  2. Tunnelbana: Du kan också ta tunnelbanan från flygplatsen till färjeterminalen. Ta linje L9 Sud eller "L9S" vid terminal 1 eller 2 på flygplatsen och gå av vid stationen "Zona Universitària". Därifrån tar du tunnelbanelinjen L3 till hållplatsen "Drassanes", nära färjeterminalen.

Hur man tar sig till Barcelonas färjeterminal med bil

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns här detaljerade vägbeskrivningar från huvudvägarna:

  1. Från motorväg AP-7, ta avfart 21 mot Barcelona Centre/Port Vell.
  2. Fortsätt på motorvägen Ronda Litoral (B-10) och ta avfart 21 mot Paral-lel/Montjuïc.
  3. Följ skyltarna mot Paral-lel och fortsätt längs avenyn tills du kommer till färjeterminalen.

Restiden med bil beror på trafiken, men beräknas i allmänhet till 20-30 minuter från huvudvägarna. Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Ciutadella de Menorca

Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed fartyg anländer till Ciutadella de Menorca från följande hamnar:

Ciutadella
Karta
Ciutadella
Karta
Andra alternativa avgångar från Barcelona till Ciutadella de Menorca
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Barcelona till Ciutadella de Menorca tar det minst 3 timmar 30 minuter att täcka de 206 km mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca på vintern) och färjerederiet (Trasmed, Grandi Navi Veloci och Baleària). Det finns för närvarande 14 överfarter i veckan mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca: Trasmed, Grandi Navi Veloci och Baleària.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar, Corsica Ferries, Menorca Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar, Corsica Ferries, Menorca Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Barcelona Ciutadella de Menorca kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca reser du 206 km.

För att åka med båt från Barcelona till Ciutadella de Menorca kan du hitta priser från 590 kr för det lägsta, till 4360 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1700 kr.

Den första färjan avgår från Barcelona kl 08:00 till Ciutadella de Menorca.

Den sista färjan till Ciutadella de Menorca avgår vanligtvis från Barcelona kl 22:00.

Hur är färjeöverfarten från Barcelona till Ciutadella de Menorca?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar eller Corsica Ferries, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Barcelona till avstigning i Ciutadella de Menorca. Du hittar också praktisk information om Barcelona och Ciutadella de Menorca.

Ombordstigning i Barcelona

Innan din färjeresa med Barcelona Ciutadella de Menorca börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Barcelonas hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Barcelona inom den tidsgräns som Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària har fastställt. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Barcelona - Ciutadella de Menorca / Gå till Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed-diskarna i Barcelona färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Ciutadella de Menorca / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Barcelona som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleàrias personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Barcelona och Ciutadella de Menorca

På Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjan närmar sig Ciutadella de Menorca, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Ciutadella de Menorca:

  • Närmar sig Ciutadella de Menorcas hamn / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Ciutadella de Menorca från ytterdäcket.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Ciutadella de Menorca Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Ciutadella de Menorca / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Det går ännu snabbare som fotgängare. Tullpersonalen i Ciutadella de Menorcas hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen börjar din vistelse i Ciutadella de Menorca på allvar!
Färja Barcelona Ciutadella de Menorca - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Barcelona till Ciutadella de Menorca

Vad kan man besöka och göra i Ciutadella de Menorca?

Det första som fångar blicken när man kommer till Ciutadella är utan tvekan den fantastiska gotiska katedralen. Santa Maria-katedralen byggdes på 1200-talet och är ett imponerande exempel på katalansk gotisk arkitektur och är väl värd ett besök. Nära katedralen ligger marknadstorget, där du kan strosa runt bland de färgglada stånden som säljer färsk frukt, grönsaker och lokalt hantverk.

När du vandrar genom Ciutadellas slingrande gator kommer du att stöta på många majestätiska palats, som Palacio Salort eller Palacio Martorell, som vittnar om stadens rika historiska förflutna. Du kan också ta dig tid att utforska Ciutadellas marina, där du kan beundra de eleganta yachterna och magnifika solnedgångar.

En av Ciutadellas mest populära sevärdheter är Naveta des Tudons, en förhistorisk gravkonstruktion med anor från bronsåldern. Den båtformade graven är ett av de bästa exemplen på talayetisk arkitektur och väl värd ett besök.

För att få ut det mesta av din vistelse i Ciutadella och det omgivande området rekommenderar vi att du hyr en bil eller skoter. Då kan du utforska de magnifika stränderna som omger staden, till exempel Cala en Turqueta-stranden eller Son Saura-stranden. Om du föredrar vattenbaserade aktiviteter finns det också många dyk- och vattensportcenter längs kusten.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid