Rekommenderad rutt
Barcelona
Resa direkt till Alcudia med färja
Alcudia
Se priser
Alternativa rutter
Barcelona
Resa med färja till Ciutadella de Menorca
Ciutadella de Menorca
Resa med färja till Alcudia
Alcudia
Se priser

Hur tar man sig från Barcelona till Alcudia med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Barcelona till Alcudia? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Barcelona till Alcudia är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Barcelona till Alcudia, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Barcelona till Alcudia så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar eller Corsica Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Barcelona Alcudia som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Trasmed, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Barcelona till Alcudia behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Barcelona till Alcudia

Avgångshamn
Barcelona
Spanien
Katalonien
Ankomsthamn
Alcudia
Spanien
Balearerna
Avstånd
189 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar, Corsica Ferries, Menorca Lines
Frekvens av överfarter
2 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
5 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Barcelona Alcudia: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Barcelona till Alcudia kan du hitta biljetter från 301 kr för en person om du reser utan bil till 4163 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Barcelona till Alcudia är 1214 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Barcelona till Alcudia är 5 timmar 44 minuter. De långsammaste färjorna tar 7 timmar att nå Alcudia, medan de snabbaste båtarna anländer till Alcudia på 5 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Barcelona kl 08:00. Den sista båten till Alcudia avgår från hamnen i Barcelona kl 22:31.

Genomsnittspris för en Barcelona till Alcudia färjeöverfart
1214 kr
Prisintervall för färjor Barcelona Alcudia (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
301 kr - 4163 kr
Genomsnittlig överfartstid Barcelona Alcudia
5 timmar 44 minuter
Avgångstid för första färjan till Alcudia
08:00
Tid då sista färjan avgår till Alcudia
22:31
Ankomsttid för första färjan till Alcudia
03:00
Ankomsttid för sista färjan till Alcudia
23:15

Varför ta en färja från Barcelona till Alcudia?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Barcelona till Alcudia vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Alcudia. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Barcelona till Alcudia är ett idealiskt sätt att resa.

Ta med dig obegränsat med bagage
Med tåg, buss eller flyg tillämpas ofta ett överskott på ett gratis bagage och varje ytterligare bagage genererar en extra kostnad. På Barcelona Alcudia-färjan får du ta med dig så mycket bagage som du vill, inom ramen för fordonets kapacitet. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Alcudia. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Trasmed, Baleària eller Acciona Trasmediterránea.
Njut av den friska havsluften
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. Under överfarten Barcelona-Alcudia kan du gå ut på Trasmed, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Alcudia full av energi.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Barcelona till Alcudia, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.

Vilka bolag trafikerar mellan Barcelona och Alcudia?

Om du vill resa mellan Barcelona och Alcudia med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Trasmed, Baleària eller Acciona Trasmediterránea som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Trasmed Barcelona Alcudia
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Barcelona och Alcudia. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Alcudia och boka en biljett från Trasmed mellan Barcelona och Alcudia. Mer information om Trasmed
Baleària Barcelona Alcudia
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Alcudia och boka en biljett från Baleària mellan Barcelona och Alcudia. Baleària kör 2 överfarter per dag till Alcudia från Barcelona och restiden är 5 timmar 20 minuter. Mer information om Baleària
5 timmar 20 minuter
2 överfarter per dag
Acciona Trasmediterránea Barcelona Alcudia
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Alcudia och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Barcelona och Alcudia. Mer information om Acciona Trasmediterránea

Var avgår färjorna från i Barcelona? Var anländer båtarna i Alcudia?

Avgångshamn i Barcelona

Trasmed, Baleària eller Acciona Trasmediterráneas färjor till Alcudia avgår från följande hamnar i Barcelona:

Barcelona
Karta

Från stationen

Från stationen Barcelona-Sants

Det enklaste och billigaste sättet att ta sig till färjeterminalen från denna station är att ta tunnelbanelinje L3, som tar dig direkt till Barcelonas färjehamn. Resan tar ca 20 minuter och kostar lika mycket som en tunnelbanebiljett.

Det finns också taxibilar utanför stationen som tar dig till hamnen på mindre än 15 minuter. Priset kommer därför att vara mycket högre än att ta kollektivtrafiken. Räkna med att betala cirka 15 euro.

Från Barcelona-Francia station

Denna station ligger 1,5 km från färjeterminalen. Om du inte har för mycket bagage kan du ta dig till färjeterminalen på 20 minuter.

Om du föredrar att åka kollektivt tar bussarna D20 och H14 dig till färjeterminalen på ca 15 minuter.

Från Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (BCN) flygplats

Om du anländer till Barcelonas flygplats har du flera alternativ för att ta dig till färjeterminalen.

  1. Flygbuss: Flygbussar finns tillgängliga från flygplatsen till färjeterminalen med anslutning till tunnelbanelinje L3. Du kan köpa din biljett i receptionen för flygplatstransfer. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 10 €.

  2. Tunnelbana: Du kan också ta tunnelbanan från flygplatsen till färjeterminalen. Ta linje L9 Sud eller "L9S" vid terminal 1 eller 2 på flygplatsen och gå av vid stationen "Zona Universitària". Därifrån tar du tunnelbanelinjen L3 till hållplatsen "Drassanes", nära färjeterminalen.

Hur man tar sig till Barcelonas färjeterminal med bil

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns här detaljerade vägbeskrivningar från huvudvägarna:

  1. Från motorväg AP-7, ta avfart 21 mot Barcelona Centre/Port Vell.
  2. Fortsätt på motorvägen Ronda Litoral (B-10) och ta avfart 21 mot Paral-lel/Montjuïc.
  3. Följ skyltarna mot Paral-lel och fortsätt längs avenyn tills du kommer till färjeterminalen.

Restiden med bil beror på trafiken, men beräknas i allmänhet till 20-30 minuter från huvudvägarna. Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Alcudia

Acciona Trasmediterránea, Baleària eller Trasmed fartyg anländer till Alcudia från följande hamnar:

La Alcudia
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Barcelona till Alcudia tar det minst 5 timmar 20 minuter att täcka de 189 km mellan Barcelona och Alcudia.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Barcelona och Alcudia på vintern) och färjerederiet (Trasmed, Baleària och Acciona Trasmediterránea). Det finns för närvarande 2 överfarter per dag mellan Barcelona och Alcudia.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Barcelona och Alcudia: Trasmed, Baleària och Acciona Trasmediterránea.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar, Corsica Ferries, Menorca Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar, Corsica Ferries, Menorca Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Barcelona Alcudia kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Barcelona och Alcudia reser du 189 km.

För att åka med båt från Barcelona till Alcudia kan du hitta priser från 301 kr för det lägsta, till 4163 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1214 kr.

Den första färjan avgår från Barcelona kl 08:00 till Alcudia.

Den sista färjan till Alcudia avgår vanligtvis från Barcelona kl 22:31.

Hur är en färjeöverfart från Barcelona till Alcudia?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Barcelona och Alcudia kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Acciona Trasmediterránea, Baleària, Trasmed, Grandi Navi Veloci, Iscomar eller Corsica Ferries, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Barcelona till avstigning i Alcudia. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Barcelona och Alcudia.

Ombordstigning i Barcelona

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Barcelona Alcudia med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Barcelonas hamn / Du bör anlända till hamnen i Barcelona i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Acciona Trasmediterránea, Baleària eller Trasmed-bolag. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Barcelona - Alcudia / Gå till Acciona Trasmediterránea, Baleària eller Trasmed-diskarna i Barcelona färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Alcudia / Från färjeterminalen i Barcelona uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Trasmed, Baleària eller Acciona Trasmediterráneas personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Överfart från Barcelona till Alcudia: ombord på fartyget...

På Trasmed, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjan närmar sig Alcudia, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Alcudia:

  • Närmar sig Alcudias hamn / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Alcudias hamn från båtens däck.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Barcelona till Alcudia i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Alcudia.
  • Lämna fartyget och utforska Alcudia / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Det går ännu snabbare som fotgängare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Alcudia. Äntligen börjar din vistelse i Alcudia på allvar!
Färja Barcelona Alcudia - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Barcelona till Alcudia

Vad kan man besöka och göra i Alcudia?

Alcudias huvudattraktion är dess historiska centrum, som omges av murar med anor från 1300-talet. Strosa längs de smala kullerstensgatorna och beundra stenhusen med sina blomfyllda balkonger. Missa inte heller de romerska ruinerna i Pollentia, bara några kilometer från staden. Denna arkeologiska utgrävningsplats är en av de viktigaste på ön och ger en fascinerande inblick i Mallorcas historia.

Alcudia erbjuder också magnifika stränder med fin sand och kristallklart vatten. Alcudias flera kilometer långa strand är en av öns mest populära. Här kan man koppla av i solen, simma i havet eller ägna sig åt olika vattensporter som vindsurfing, kajakpaddling eller dykning.

För att utforska Alcudias omgivningar har du ett antal transportalternativ. Cyklar är mycket populära här och du kan enkelt hyra en för att ta dig runt i området. Du kan också välja en hyrbil om du vill ha mer frihet att utforska området. Det finns också bussar som tar dig till andra städer på ön.

En annan sevärdhet i Alcudia-området är naturparken S'Albufera. Det är ett våtmarksnaturreservat som är hem för en mängd olika fåglar och växter. Du kan vandra genom parkens stigar och observera det magnifika naturlandskapet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid