Alcudia
Resa direkt till Ciutadella de Menorca med färja
Ciutadella de Menorca
Se priser

Hur tar man sig från Alcudia till Ciutadella de Menorca med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Alcudia till Ciutadella de Menorca? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Alcudia till Ciutadella de Menorca är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Alcudia till Ciutadella de Menorca, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Alcudia till Ciutadella de Menorca så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Baleària, Iscomar, Acciona Trasmediterránea, Corsica Ferries, Menorca Lines eller Trasmed. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Alcudia Ciutadella de Menorca som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Alcudia till Ciutadella de Menorca behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Alcudia till Ciutadella de Menorca

Avgångshamn
Alcudia
Spanien
Balearerna
Ankomsthamn
Ciutadella de Menorca
Spanien
Balearerna
Avstånd
62 km
Färjerederier
Baleària, Iscomar, Acciona Trasmediterránea, Corsica Ferries, Menorca Lines, Trasmed
Frekvens av överfarter
6 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Alcudia Ciutadella de Menorca: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Alcudia till Ciutadella de Menorca kan du hitta biljetter från 740 kr för en person om du reser utan bil till 3296 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Alcudia till Ciutadella de Menorca är 1607 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Alcudia till Ciutadella de Menorca är 1 timmar 24 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar att nå Ciutadella de Menorca, medan de snabbaste båtarna anländer till Ciutadella de Menorca på 1 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Alcudia kl 04:30. Den sista båten till Ciutadella de Menorca avgår från hamnen i Alcudia kl 18:30.

Genomsnittspris för en Alcudia till Ciutadella de Menorca färjeöverfart
1607 kr
Prisintervall för färjor Alcudia Ciutadella de Menorca (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
740 kr - 3296 kr
Genomsnittlig överfartstid Alcudia Ciutadella de Menorca
1 timmar 24 minuter
Avgångstid för första färjan till Ciutadella de Menorca
04:30
Tid då sista färjan avgår till Ciutadella de Menorca
18:30
Ankomsttid för första färjan till Ciutadella de Menorca
06:30
Ankomsttid för sista färjan till Ciutadella de Menorca
19:45

Varför ta en färja från Alcudia till Ciutadella de Menorca?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Alcudia till Ciutadella de Menorca vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ciutadella de Menorca. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Alcudia till Ciutadella de Menorca är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Allt i vårt samhälle måste gå snabbt. Att segla i mindre än 40 km/h ombord på en Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferries-färja för de 62 km mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca blir ett avkopplande stopp. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med tycker att din överfart Alcudia-Ciutadella de Menorca är lite för kort!
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Alcudia till Ciutadella de Menorca, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Alcudia till Ciutadella de Menorca. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. På sträckan Alcudia-Ciutadella de Menorca ombord på Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferries-färjan har du tvärtom gott om möjligheter att roa dig, gå runt på ytterdäcket och till och med sola på sommaren. En helt annan upplevelse än att flyga!

Vilka bolag trafikerar mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca?

Om du vill resa mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Acciona Trasmediterránea Alcudia Ciutadella de Menorca
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Alcudia-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca. Acciona Trasmediterránea kör 12 överfarter i veckan till Ciutadella de Menorca från Alcudia och restiden är 1 timmar 50 minuter. Mer information om Acciona Trasmediterránea
1 timmar 50 minuter
12 överfarter i veckan
Trasmed Alcudia Ciutadella de Menorca
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Alcudia och Ciutadella de Menorca. På Vivanoda kan du jämföra priser för Alcudia-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Trasmed mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca. Mer information om Trasmed
Menorca Lines Alcudia Ciutadella de Menorca
Menorca Lines
Menorca Lines bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Alcudia och Ciutadella de Menorca. På Vivanoda kan du jämföra priser för Alcudia-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Menorca Lines mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca. Mer information om Menorca Lines
Iscomar Alcudia Ciutadella de Menorca
Iscomar
Iscomar bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Alcudia och Ciutadella de Menorca. På Vivanoda kan du jämföra priser för Alcudia-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Iscomar mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca. Mer information om Iscomar
Baleària Alcudia Ciutadella de Menorca
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Alcudia-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Baleària mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca. Baleària kör 4 överfarter per dag till Ciutadella de Menorca från Alcudia och restiden är 1 timmar 10 minuter. Mer information om Baleària
1 timmar 10 minuter
4 överfarter per dag
Corsica Ferries Alcudia Ciutadella de Menorca
Corsica Ferries
Corsica Ferries är ett fransk-italienska färjerederi som trafikerar Korsika och Sardinien från det franska och italienska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Alcudia-Ciutadella de Menorca och boka en biljett från Corsica Ferries mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca. Mer information om Corsica Ferries

Var avgår färjorna från i Alcudia? Var anländer båtarna i Ciutadella de Menorca?

Avgångshamn i Alcudia

Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferriess färjor till Ciutadella de Menorca avgår från följande hamnar i Alcudia:

La Alcudia
Karta

Ankomsthamn i Ciutadella de Menorca

Corsica Ferries, Baleària, Iscomar, Menorca Lines, Trasmed eller Acciona Trasmediterránea fartyg anländer till Ciutadella de Menorca från följande hamnar:

Ciutadella
Karta
Ciutadella
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Alcudia till Ciutadella de Menorca tar det minst 1 timmar 10 minuter att täcka de 62 km mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca på vintern) och färjerederiet (Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària och Corsica Ferries). Det finns för närvarande 6 överfarter per dag mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca.

Det finns 6 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca: Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària och Corsica Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Baleària, Iscomar, Acciona Trasmediterránea, Corsica Ferries, Menorca Lines, Trasmed.

Innan du bokar, jämför priserna på Baleària, Iscomar, Acciona Trasmediterránea, Corsica Ferries, Menorca Lines, Trasmed på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Alcudia Ciutadella de Menorca kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Alcudia och Ciutadella de Menorca reser du 62 km.

För att åka med båt från Alcudia till Ciutadella de Menorca kan du hitta priser från 740 kr för det lägsta, till 3296 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1607 kr.

Den första färjan avgår från Alcudia kl 04:30 till Ciutadella de Menorca.

Den sista färjan till Ciutadella de Menorca avgår vanligtvis från Alcudia kl 18:30.

Hur är färjeöverfarten från Alcudia till Ciutadella de Menorca?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Alcudia till Ciutadella de Menorca kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Baleària, Iscomar, Acciona Trasmediterránea, Corsica Ferries, Menorca Lines eller Trasmed, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Alcudia till avstigning i Ciutadella de Menorca. Du hittar också praktisk information om Alcudia och Ciutadella de Menorca.

Ombordstigning i Alcudia

Innan din färjeresa med Alcudia Ciutadella de Menorca börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Alcudias hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferries) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Alcudia. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Alcudia - Ciutadella de Menorca / Gå till Corsica Ferries, Baleària, Iscomar, Menorca Lines, Trasmed eller Acciona Trasmediterránea-diskarna i Alcudia färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på färjan till Ciutadella de Menorca / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Alcudia som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferriess personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på färjan från Alcudia till Ciutadella de Menorca

På Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Menorca Lines, Iscomar, Baleària eller Corsica Ferries-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjan närmar sig Ciutadella de Menorca, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Ciutadella de Menorca:

  • Närmar sig Ciutadella de Menorcas hamn / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Ciutadella de Menorcas hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Alcudia till Ciutadella de Menorca i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Ciutadella de Menorca.
  • Lämna fartyget och utforska Ciutadella de Menorca / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Ciutadella de Menorca kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Ciutadella de Menorca på allvar!
Färja Alcudia Ciutadella de Menorca - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Alcudia till Ciutadella de Menorca

Vad kan man besöka och göra i Ciutadella de Menorca?

Det första som fångar blicken när man kommer till Ciutadella är utan tvekan den fantastiska gotiska katedralen. Santa Maria-katedralen byggdes på 1200-talet och är ett imponerande exempel på katalansk gotisk arkitektur och är väl värd ett besök. Nära katedralen ligger marknadstorget, där du kan strosa runt bland de färgglada stånden som säljer färsk frukt, grönsaker och lokalt hantverk.

När du vandrar genom Ciutadellas slingrande gator kommer du att stöta på många majestätiska palats, som Palacio Salort eller Palacio Martorell, som vittnar om stadens rika historiska förflutna. Du kan också ta dig tid att utforska Ciutadellas marina, där du kan beundra de eleganta yachterna och magnifika solnedgångar.

En av Ciutadellas mest populära sevärdheter är Naveta des Tudons, en förhistorisk gravkonstruktion med anor från bronsåldern. Den båtformade graven är ett av de bästa exemplen på talayetisk arkitektur och väl värd ett besök.

För att få ut det mesta av din vistelse i Ciutadella och det omgivande området rekommenderar vi att du hyr en bil eller skoter. Då kan du utforska de magnifika stränderna som omger staden, till exempel Cala en Turqueta-stranden eller Son Saura-stranden. Om du föredrar vattenbaserade aktiviteter finns det också många dyk- och vattensportcenter längs kusten.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid