Rekommenderad rutt
Aten
Resa direkt till Schoinoussa med färja
Schoinoussa
Se priser
Alternativa rutter
Aten
Resa med färja, flyg till Paros
Paros
Resa med färja till Schoinoussa
Schoinoussa
Se priser
Aten
Resa med färja till Naxos
Naxos
Resa med färja till Schoinoussa
Schoinoussa
Se priser

Hur tar man sig från Aten till Schoinoussa med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Aten till Schoinoussa? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Aten till Schoinoussa är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Aten till Schoinoussa, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Aten till Schoinoussa så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Aten Schoinoussa som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Blue Star Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Aten till Schoinoussa behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Aten till Schoinoussa

Avgångshamn
Aten
Grekland
Attica
Ankomsthamn
Schoinoussa
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
201 km
Färjerederier
Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Small Cyclades Lines
Frekvens av överfarter
3 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
6 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Aten Schoinoussa: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Aten till Schoinoussa kan du hitta biljetter från 601 kr för en person om du reser utan bil till 2718 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Aten till Schoinoussa är 1665 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Aten till Schoinoussa är 7 timmar 2 minuter. De långsammaste färjorna tar 8 timmar 25 minuter att nå Schoinoussa, medan de snabbaste båtarna anländer till Schoinoussa på 6 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Aten kl 06:45. Den sista båten till Schoinoussa avgår från hamnen i Aten kl 17:30.

Genomsnittspris för en Aten till Schoinoussa färjeöverfart
1665 kr
Prisintervall för färjor Aten Schoinoussa (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
601 kr - 2718 kr
Genomsnittlig överfartstid Aten Schoinoussa
7 timmar 2 minuter
Avgångstid för första färjan till Schoinoussa
06:45
Tid då sista färjan avgår till Schoinoussa
17:30
Ankomsttid för första färjan till Schoinoussa
00:20
Ankomsttid för sista färjan till Schoinoussa
15:10

Vilka bolag trafikerar mellan Aten och Schoinoussa?

Om du vill resa mellan Aten och Schoinoussa med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Blue Star Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Blue Star Ferries Aten Schoinoussa
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Aten-Schoinoussa och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Schoinoussa och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Aten och Schoinoussa. Blue Star Ferries kör 3 överfarter i veckan till Schoinoussa från Aten och restiden är 6 timmar 30 minuter. Mer information om Blue Star Ferries
6 timmar 30 minuter
3 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Aten? Var anländer båtarna i Schoinoussa?

Avgångshamn i Aten

Blue Star Ferriess färjor till Schoinoussa avgår från följande hamnar i Aten:

Athens Piraeus E1
Karta
Athens Piraeus E6
Karta

Från Atens järnvägsstation?

Om du anländer till Atens tåg- eller busstation och vill åka till färjeterminalen i Pireus finns det flera alternativ.

1. Med taxi: Den snabbaste och mest praktiska lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 35-45 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 25-45 €, beroende på trafiksituationen och vilken rutt du väljer.

2. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt och mycket praktiskt alternativ är att använda tunnelbanan för att ta sig till färjeterminalen. Du kan ta linje M1 (grön linje) från tåg- eller busstationen och gå av vid stationen "Piraeus". Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 1,40 euro. Väl framme vid Piraeus station kan du enkelt promenera till färjeterminalen.

Från Atens flygplats?

Om du anländer till Atens flygplats och vill åka till färjeterminalen finns följande alternativ:

1. Med taxi: Den snabbaste och bekvämaste lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiken, men är vanligtvis cirka 1 till 1 timme och 20 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 70 €, beroende på trafiken och den valda rutten.

2. Med buss: En mycket praktisk och ekonomisk lösning är att ta buss X96, som går direkt från Atens flygplats Elefthérios-Venizélos till färjeterminalen i Pireus. Resan tar ungefär en och en halv timme.

3. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt alternativ är att åka tunnelbana. Du kan ta tunnelbanelinje M3 (blå linje) från flygplatsen och gå av vid dess slutstation, "Piraeus" station. Den totala restiden från flygplatsen till terminalen är ca 60-80 minuter.

Med bil från huvudvägarna?

Om du föredrar att använda din bil för att nå färjeterminalen från huvudvägarna, här är de detaljerade instruktionerna:

Från motorvägsnätet: Om du kommer från norra Aten tar motorvägen E75 dig mycket enkelt till färjeterminalen genom att du följer skyltarna för avfarten "Piraeus". Fortsätt sedan på huvudvägen tills du kommer till färjeterminalen i Pireus. Var försiktig eftersom trafiken kan vara mycket tät i Aten, med många trafikstockningar.

Det är viktigt att notera att Pireus färjeterminal har parkeringsplatser där du kan parkera din bil under hela resan. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Schoinoussa

Blue Star Ferries fartyg anländer till Schoinoussa från följande hamnar:

Port of Schoinoussa
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Aten till Schoinoussa tar det minst 6 timmar 30 minuter att täcka de 201 km mellan Aten och Schoinoussa.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Aten och Schoinoussa på vintern) och färjerederiet (Blue Star Ferries). Det finns för närvarande 3 överfarter i veckan mellan Aten och Schoinoussa.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Aten och Schoinoussa: Blue Star Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Small Cyclades Lines.

För att åka med båt från Aten till Schoinoussa kan du hitta priser från 601 kr för det lägsta, till 2718 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1665 kr.

Den första färjan avgår från Aten kl 06:45 till Schoinoussa.

Den sista färjan till Schoinoussa avgår vanligtvis från Aten kl 17:30.

Färja Aten Schoinoussa - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Aten till Schoinoussa

Vad kan man besöka och göra i Schoinoussa?

Själva ön är ganska liten, vilket är en fördel eftersom den är lätt att utforska till fots. Schoinoussas främsta turistattraktion är de spektakulära stränderna. Bland de mest populära är Tsigouri, Psili Ammos och Almyros, där du kan koppla av och njuta av den grekiska solen i fullständig lugn och ro. Det lugna, klara vattnet gör Schoinoussa till en idealisk plats för snorkling och dykning.

Utanför stränderna kan du också vandra genom de pittoreska gränderna i byn Chora. Vitkalkade hus, små bysantinska kyrkor och traditionella kaféer skapar en charmig och autentisk atmosfär. Missa inte ett besök i Aghios Georgios kyrka, som erbjuder en fantastisk utsikt över ön.

För den som vill utforska omgivningarna ytterligare kan man ta en båttur till de närliggande öarna Kato Koufonissi och Keros. På dessa öar finns ännu fler avskilda stränder och vacker natur att upptäcka.

När det gäller lokala transporter finns det ingen biluthyrning i Schoinoussa, men du kan enkelt ta dig runt till fots eller med lokala transportmedel. Bussar går ofta till huvudbyn och de viktigaste stränderna. Du kan också hyra cykel för att utforska området i din egen takt.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid