Rekommenderad rutt
Aten
Resa direkt till Naxos med färja
Naxos
Se priser
Alternativa rutter
Aten
Resa med färja, flyg till Paros
Paros
Resa med färja till Naxos
Naxos
Se priser

Hur tar man sig från Aten till Naxos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Aten till Naxos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Aten till Naxos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Aten till Naxos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Aten till Naxos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Aten Naxos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Aten till Naxos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Aten till Naxos

Avgångshamn
Aten
Grekland
Attica
Ankomsthamn
Naxos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
175 km
Färjerederier
Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, ANEK Lines, Golden Star Ferries
Frekvens av överfarter
8 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
3 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Aten Naxos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Aten till Naxos kan du hitta biljetter från 486 kr för en person om du reser utan bil till 3018 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Aten till Naxos är 1746 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Aten till Naxos är 4 timmar 26 minuter. De långsammaste färjorna tar 6 timmar 5 minuter att nå Naxos, medan de snabbaste båtarna anländer till Naxos på 3 timmar 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Aten kl 07:00. Den sista båten till Naxos avgår från hamnen i Aten kl 17:30.

Genomsnittspris för en Aten till Naxos färjeöverfart
1746 kr
Prisintervall för färjor Aten Naxos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
486 kr - 3018 kr
Genomsnittlig överfartstid Aten Naxos
4 timmar 26 minuter
Avgångstid för första färjan till Naxos
07:00
Tid då sista färjan avgår till Naxos
17:30
Ankomsttid för första färjan till Naxos
10:25
Ankomsttid för sista färjan till Naxos
23:35

Varför ta en färja från Aten till Naxos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Aten till Naxos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Naxos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Aten till Naxos är ett idealiskt sätt att resa.

För att få lite havsluft
Hälsofördelarna med havsluft är många. I Aten kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! Den friska havsluften och vågorna som gungar färjan kommer att lugna dig omedelbart. Du kommer att anlända till Naxos och känna dig helt zen och energisk.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Som en allmän regel är en resa från Aten till Naxos mycket snabbare med flyg. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under färjeturen Aten Naxos med Hellenic Seaways, Sea Jets, Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines eller Cyclades Fast Ferries finns det otaliga möjligheter att njuta av restauranger och barer, eller att promenera och sola på ett strandpromenaddäck... Tjänsterna och frihetsgraden under en flygning är radikalt annorlunda!
Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeturen från Aten Naxos är raka motsatsen! Ombord, beroende på vilket fartyg från Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Utan tvekan kommer du att anlända till Naxos helt avslappnad.

Vilka bolag trafikerar mellan Aten och Naxos?

Om du vill resa mellan Aten och Naxos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Cyclades Fast Ferries Aten Naxos
Cyclades Fast Ferries
Cyclades Fast Ferries grundades 2003 och är baserat i Grekland. Företaget erbjuder snabba överfarter mellan de grekiska öarna. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Naxos och boka en biljett från Cyclades Fast Ferries mellan Aten och Naxos. Mer information om Cyclades Fast Ferries
Minoan Lines Aten Naxos
Minoan Lines
Minoan Lines är ett grekiskt rederi som bildades 1972 och erbjuder passagerartransporter i Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Naxos och boka en biljett från Minoan Lines mellan Aten och Naxos. Mer information om Minoan Lines
Blue Star Ferries Aten Naxos
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Aten-Naxos och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Naxos och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Aten och Naxos. Blue Star Ferries kör 4 överfarter per dag till Naxos från Aten och restiden är 3 timmar 55 minuter. Mer information om Blue Star Ferries
3 timmar 55 minuter
4 överfarter per dag
Aegean Speed Lines Aten Naxos
Aegean Speed Lines
Aegean Speed Lines är ett färjerederi med säte i Grekland som erbjuder färjetrafik mellan de grekiska öarna och hamnar på det grekiska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Naxos och boka en biljett från Aegean Speed Lines mellan Aten och Naxos. Mer information om Aegean Speed Lines
Sea Jets Aten Naxos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Naxos och boka en biljett från Sea Jets mellan Aten och Naxos. Sea Jets kör 14 överfarter i veckan till Naxos från Aten och restiden är 3 timmar 20 minuter. Mer information om Sea Jets
3 timmar 20 minuter
14 överfarter i veckan
Hellenic Seaways Aten Naxos
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Naxos och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Aten och Naxos. Mer information om Hellenic Seaways

Var avgår färjorna från i Aten? Var anländer båtarna i Naxos?

Avgångshamn i Aten

Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets eller Hellenic Seawayss färjor till Naxos avgår från följande hamnar i Aten:

Athens Piraeus E1
Karta
Athens Piraeus E6
Karta

Från Atens järnvägsstation?

Om du anländer till Atens tåg- eller busstation och vill åka till färjeterminalen i Pireus finns det flera alternativ.

1. Med taxi: Den snabbaste och mest praktiska lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 35-45 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 25-45 €, beroende på trafiksituationen och vilken rutt du väljer.

2. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt och mycket praktiskt alternativ är att använda tunnelbanan för att ta sig till färjeterminalen. Du kan ta linje M1 (grön linje) från tåg- eller busstationen och gå av vid stationen "Piraeus". Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 1,40 euro. Väl framme vid Piraeus station kan du enkelt promenera till färjeterminalen.

Från Atens flygplats?

Om du anländer till Atens flygplats och vill åka till färjeterminalen finns följande alternativ:

1. Med taxi: Den snabbaste och bekvämaste lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiken, men är vanligtvis cirka 1 till 1 timme och 20 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 70 €, beroende på trafiken och den valda rutten.

2. Med buss: En mycket praktisk och ekonomisk lösning är att ta buss X96, som går direkt från Atens flygplats Elefthérios-Venizélos till färjeterminalen i Pireus. Resan tar ungefär en och en halv timme.

3. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt alternativ är att åka tunnelbana. Du kan ta tunnelbanelinje M3 (blå linje) från flygplatsen och gå av vid dess slutstation, "Piraeus" station. Den totala restiden från flygplatsen till terminalen är ca 60-80 minuter.

Med bil från huvudvägarna?

Om du föredrar att använda din bil för att nå färjeterminalen från huvudvägarna, här är de detaljerade instruktionerna:

Från motorvägsnätet: Om du kommer från norra Aten tar motorvägen E75 dig mycket enkelt till färjeterminalen genom att du följer skyltarna för avfarten "Piraeus". Fortsätt sedan på huvudvägen tills du kommer till färjeterminalen i Pireus. Var försiktig eftersom trafiken kan vara mycket tät i Aten, med många trafikstockningar.

Det är viktigt att notera att Pireus färjeterminal har parkeringsplatser där du kan parkera din bil under hela resan. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Naxos

Hellenic Seaways, Sea Jets, Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines eller Cyclades Fast Ferries fartyg anländer till Naxos från följande hamnar:

Naxos
Karta
Andra alternativa avgångar från Aten till Naxos
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Aten till Naxos tar det minst 3 timmar 20 minuter att täcka de 175 km mellan Aten och Naxos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Aten och Naxos på vintern) och färjerederiet (Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets och Hellenic Seaways). Det finns för närvarande 8 överfarter per dag mellan Aten och Naxos.

Det finns 6 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Aten och Naxos: Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets och Hellenic Seaways.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, ANEK Lines, Golden Star Ferries.

Innan du bokar, jämför priserna på Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, ANEK Lines, Golden Star Ferries på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Aten Naxos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Aten och Naxos reser du 175 km.

För att åka med båt från Aten till Naxos kan du hitta priser från 486 kr för det lägsta, till 3018 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1746 kr.

Den första färjan avgår från Aten kl 07:00 till Naxos.

Den sista färjan till Naxos avgår vanligtvis från Aten kl 17:30.

Hur är färjeöverfarten från Aten till Naxos?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Aten och Naxos kan se ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Aten till avstigning i Naxos, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries och Sea Jets sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Aten och Naxos.

Redo för ombordstigning i Aten

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Aten Naxos med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentationstid i Atens hamn / Du bör anlända till hamnen i Aten i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Hellenic Seaways, Sea Jets, Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines eller Cyclades Fast Ferries-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Aten - Naxos / Vid färjeterminalen i Aten letar du efter Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Naxos / Informationsmeddelanden sänds i Aten färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Hellenic Seaways, Sea Jets, Aegean Speed Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines eller Cyclades Fast Ferries-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på fartyget mellan Aten och Naxos

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Avstigning från färjan i Naxos

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Naxos:

  • Naxos Harbour är i sikte / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Naxos Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Naxoss hamn.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Naxos Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Naxos / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Naxos kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Naxos börjat på allvar!
Färja Aten Naxos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Aten till Naxos

Vad kan man besöka och göra i Naxos?

En av de största sevärdheterna på Naxos är det venetianska slottet, som har utsikt över staden Naxos. Slottet byggdes på 1200-talet och omges av magnifika vallar och rymmer ett imponerande arkeologiskt museum där man kan upptäcka föremål från olika perioder i öns historia.

Dionysos tempel är en annan sevärdhet som man inte får missa. Denna antika byggnad går tillbaka till 600-talet f.Kr. och är ett av de bäst bevarade templen i hela Grekland. Den välbevarade strukturen och de magnifika skulpturerna erbjuder ett unikt tillfälle att beundra antik arkitektur och konst.

För att utforska den omgivande landsbygden kan du besöka de traditionella byarna på Naxos, som Filoti och Apiranthos. Dessa pittoreska byar kännetecknas av sina smala gator och traditionella stenhus, och erbjuder en autentisk atmosfär och fantastisk utsikt över de omgivande bergen.

När det gäller lokala transporter har Naxos goda bussförbindelser mellan huvudstaden och andra destinationer på ön. Om du föredrar att vara självständig kan du också hyra en bil eller skoter för att utforska området i din egen takt.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid