Malmö
Resa direkt till Lund med buss, tåg
Lund
Se priser

Hur tar man sig från Malmö till Lund?

Planerar du att resa till Lund från Malmö och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Malmö till Lund, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Malmö och Lund, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Malmö och Lund har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Malmö-Lund-resa.

För din resa från Malmö till Lund har du flera transportalternativ.

Buss från Malmö till Lund

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Malmö till Lund, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Malmö Lund

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Malmö Lund idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Malmö till Lund som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Malmö Lund

Avgångsstad
Malmö
Sverige
Staden som är destination
Lund
Sverige
Avstånd
16 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Malmö Lund biljetter
Sök efter boende i Lund
Planera din resa från Malmö till Lund enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Malmö till Lund enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Malmö och Lund som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Malmö och Lund med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Malmö och Lund

Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Malmö till Lund?
Hastighet Tåg från Malmö till Lund är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Tillgänglighet Tågstationerna i Malmö eller Lund ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Miljövänligt Tåget Malmö-Lund anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Flexibilitet Tågtiderna för Malmö Lund-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Kostnad Malmö-Lund-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Malmö till Lund?
Priser Bussbiljetter från Malmö till Lund är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Lund (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Malmö och Lund är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Malmö och Lund, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Restid Bussar från Malmö till Lund är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Lund för att täcka den 16 km långa sträckan.
Komfort Bussar mellan Malmö och Lund kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.

Var ska man börja från i Malmö? Var anländer jag i Lund?

Bussstationer för avgång i Malmö

Malmö Triangeln station
Karta
Malmö Svävarterminalen
Karta
Malmö Shell Holma
Karta
Malmö
Karta

Avgångsstationer i Malmö

Malmö Centralstation
Karta

Bussstationer för ankomst till Lund

Lund Centralstation
Karta

Ankomststationer i Lund

Lund Centralstation
Karta
Sök efter Malmö Lund biljetter
Sök efter boende i Lund

3 tips för billigare resor mellan Malmö och Lund

Har du bestämt dig för att resa från Malmö till Lund och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Malmö till Lund.

  • 1. Jämför transportsätt
    Det kan vara en bra idé att jämföra de olika transportsätt som finns tillgängliga för att spara pengar på din resa från Malmö till Lund. Även om det kan verka som att flyga eller ta tåget är det snabbaste alternativet för att ta sig till Lund kan samåkning eller buss ofta vara billigare alternativ. Tänk också på resans längd och resvägen för att hitta den mest ekonomiska lösningen som passar dina behov bäst.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Malmö-Lund är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Lund under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Malmö till Lund, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Lund och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.

Buss Malmö Lund

Frekvensen av avgångarna till Malmö från Lund varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Lund, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Malmö-Lund varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Malmö till Lund på Vivanoda.

De flesta bussar mellan Malmö och Lund är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Malmö-Lund, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Malmö-Lund. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

De flesta bussbolag tillåter passagerare att äta eller dricka på Malmö-Lund-bussarna, vissa erbjuder till och med en snackservice där du kan köpa en drink eller en smörgås. Det är dock lämpligt att kontrollera varje företags specifika policy innan du reser.

Bussbolag Malmö Lund

Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
FlixBus
FlixBus
Sök efter bussbiljetter Malmö Lund

Tåg Malmö Lund

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Malmö till Lund minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågbiljetter från Malmö till Lund kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Tågen mellan Malmö och Lund är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Malmö till Lund, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Malmö till Lund beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Lund är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Malmö och Lund rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Tågbolag från Malmö till Lund

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Malmö Lund
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid