Rekommenderad rutt
Malmö
Resa direkt till Gävle med tåg
Gävle
Se priser
Alternativa rutter
Malmö
Resa med buss, tåg till Lund
Lund
Resa med tåg till Gävle
Gävle
Se priser

Hur tar man sig från Malmö till Gävle?

Planerar du att resa till Gävle från Malmö och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Malmö till Gävle, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Malmö och Gävle, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Malmö och Gävle har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Malmö-Gävle-resa.

För din resa från Malmö till Gävle har du flera transportalternativ.

Buss från Malmö till Gävle

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Malmö till Gävle, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Malmö Gävle

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Malmö Gävle idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Malmö till Gävle som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Malmö Gävle

Avgångsstad
Malmö
Sverige
Staden som är destination
Gävle
Sverige
Avstånd
614 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med tåg
Sök efter Malmö Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle
Planera din resa från Malmö till Gävle enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Malmö till Gävle enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Malmö och Gävle som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, VY Buss - NettBuss eller Bus4You för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Malmö och Gävle med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Malmö och Gävle

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Malmö till Gävle?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Malmö och Gävle, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Priser Bussbiljetter från Malmö till Gävle är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Gävle (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Malmö och Gävle är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Komfort Bussar mellan Malmö och Gävle kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Malmö till Gävle är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Gävle för att täcka den 614 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Malmö till Gävle?
Miljövänligt Tåget Malmö-Gävle anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Hastighet Tåg från Malmö till Gävle är ofta mycket snabbare än bussar eller bilar.
Bekvämlighet Tåg mellan Malmö och Gävle erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Kostnad Malmö-Gävle-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Malmö Gävle-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Malmö? Var anländer jag i Gävle?

Bussstationer för avgång i Malmö

Malmö Triangeln station
Karta
Malmö Svävarterminalen
Karta
Malmö Shell Holma
Karta
Malmö
Karta

Avgångsstationer i Malmö

Malmö Centralstation
Karta

Ankomststationer i Gävle

Gävle Centralstation
Karta
Sök efter Malmö Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle

3 tips för billigare resor mellan Malmö och Gävle

Har du bestämt dig för att resa från Malmö till Gävle och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Malmö till Gävle.

  • 1. Undvik extrautrustning
    Vissa extrafunktioner, till exempel mat och dryck som konsumeras under resan från Malmö till Gävle, kan vara dyra och är inte alltid nödvändiga för en kort resa. För att spara pengar kan du försöka planera in snacks eller drycker innan du åker till Gävle och använda gratis alternativ för underhållning, till exempel läsa en bok.
  • 2. Var flexibel när det gäller datum
    Biljetter Malmö-Gävle är ofta billigare under veckan än under helgen. Om du har råd att resa till Gävle under veckan i stället för på helgen kan du spara pengar på din biljett Malmö-Gävle. Att vara flexibel när det gäller datum kan dessutom hjälpa dig att hitta de bästa priserna till Gävle.
  • 3. Undvik rusningstider
    Biljetter Malmö-Gävle är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Gävle under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.

Buss Malmö Gävle

Frekvensen av avgångarna till Malmö från Gävle varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Gävle, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Längden på bussresan mellan Malmö och Gävle varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Gävle för ditt resedatum.

Bussar mellan Malmö och Gävle har vanligtvis toaletter ombord för passagerarna, men det är alltid tillrådligt att kontrollera med transportföretaget innan du reser. I vilket fall som helst erbjuds raster vid motorvägsstationer.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Malmö-Gävle. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Malmö-Gävle varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Malmö till Gävle på Vivanoda.

De flesta bussbolag tillåter passagerare att äta eller dricka på Malmö-Gävle-bussarna, vissa erbjuder till och med en snackservice där du kan köpa en drink eller en smörgås. Det är dock lämpligt att kontrollera varje företags specifika policy innan du reser.

Bussbolag Malmö Gävle

Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
FlixBus
FlixBus
Sök efter bussbiljetter Malmö Gävle

Tåg Malmö Gävle

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Malmö till Gävle minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Den genomsnittliga restiden för tågresan från Malmö till Gävle beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Gävle är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Malmö till Gävle. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Malmö och Gävle.

Tågen mellan Malmö och Gävle är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.

Tågbiljetter från Malmö till Gävle kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Malmö till Gävle, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Tågbolag från Malmö till Gävle

SJ
SJ
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Malmö Gävle
Malmö till Gävle - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Malmö till Gävle

Vad man ska se och göra i Gävle?

En av Gävles mest ikoniska platser är Gävle slott, som har anor från 1400-talet. Detta välbevarade slott erbjuder magnifik utsikt över staden och inrymmer nu ett museum som berättar historien om Gävle. De kullerstensbelagda gatorna i stadskärnan är också fulla av färgglada korsvirkeshus, vilket skapar en pittoresk och autentisk atmosfär.

För historieintresserade är Länsmuseet Gävleborg ett måste. Här finns utställningar om regionens kultur och traditioner samt dess industrihistoria.

Gävle är också känt för sin djurpark, Furuviksparken. Denna park, som ligger bara några kilometer från staden, är hem för en mängd olika djur, inklusive älgar, lodjur och apor. Du kan också njuta av delfin- och sjölejonshower, samt attraktioner som berg- och dalbanor och vattenrutschbanor.

När det gäller lokaltrafiken är Gävle väl försett med kollektivtrafik. Staden har ett effektivt bussnätverk som förbinder de olika stadsdelarna och attraktionerna. Cykel är också ett populärt sätt att ta sig runt i staden, med många säkra cykelvägar och cykeluthyrning tillgänglig på ett antal platser.

Sök efter Malmö Gävle biljetter
Sök efter boende i Gävle

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid