Rekommenderad rutt
Malmö
Resa direkt till Jönköping med buss, tåg
Jönköping
Se priser
Alternativa rutter
Malmö
Resa med tåg till Nassjo
Nassjo
Resa med tåg, buss till Jönköping
Jönköping
Se priser
Malmö
Resa med tåg, buss till Lund
Lund
Resa med buss till Jönköping
Jönköping
Se priser

Hur tar man sig från Malmö till Jönköping?

Planerar du att resa till Jönköping från Malmö och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Malmö till Jönköping, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Malmö och Jönköping, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Danske StatsBaner (DSB), Snälltåget, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Malmö och Jönköping har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Malmö-Jönköping-resa.

För din resa från Malmö till Jönköping har du flera transportalternativ.

Buss från Malmö till Jönköping

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Malmö till Jönköping, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Malmö Jönköping

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Malmö Jönköping idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Malmö till Jönköping som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Malmö Jönköping

Avgångsstad
Malmö
Sverige
Staden som är destination
Jönköping
Sverige
Avstånd
252 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss och tåg
Sök efter Malmö Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping
Planera din resa från Malmö till Jönköping enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Malmö till Jönköping enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Malmö och Jönköping som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Danske StatsBaner (DSB), Snälltåget, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Malmö och Jönköping med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Malmö och Jönköping

Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Malmö till Jönköping?
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Malmö och Jönköping, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Malmö och Jönköping är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Priser Bussbiljetter från Malmö till Jönköping är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Jönköping (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Malmö och Jönköping kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Malmö till Jönköping är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Jönköping för att täcka den 252 km långa sträckan.
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Malmö till Jönköping?
Miljövänligt Tåget Malmö-Jönköping anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Landskap Tågen mellan Malmö och Jönköping erbjuder ofta hisnande landskap under resan.
Tillgänglighet Tågstationerna i Malmö eller Jönköping ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Malmö-Jönköping-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Malmö Jönköping-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.

Var ska man börja från i Malmö? Var anländer jag i Jönköping?

Bussstationer för avgång i Malmö

Malmö Triangeln station
Karta
Malmö Svävarterminalen
Karta
Malmö
Karta
Malmo
Karta
Malmö Shell Holma
Karta

Avgångsstationer i Malmö

Malmö Centralstation
Karta
Lockarp
Karta
Triangeln St.
Karta
Hyllie St. (Malmö Arena)
Karta

Bussstationer för ankomst till Jönköping

Jönköping Centralstation
Karta
Jonkoping
Karta

Ankomststationer i Jönköping

Jönköping Centralstation
Karta
Sök efter Malmö Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping

3 tips för billigare resor mellan Malmö och Jönköping

Har du bestämt dig för att resa från Malmö till Jönköping och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss eller tåg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Malmö till Jönköping.

  • 1. Undvik rusningstider
    Biljetter Malmö-Jönköping är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Jönköping under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 2. Res med lätt bagage
    Om du reser mellan Malmö och Jönköping med ett företag som tar extra betalt för incheckat bagage, vilket ofta är fallet, kan det vara klokt att hålla bagaget på ett minimum för att spara pengar. Försök att bara packa det nödvändigaste och se till att kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du åker till Jönköping.
  • 3. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Malmö till Jönköping. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Jönköping.

Buss Malmö Jönköping

Frekvensen av avgångarna till Malmö från Jönköping varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Jönköping, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Malmö-Jönköping varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Malmö till Jönköping på Vivanoda.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Malmö-Jönköping extra kostnader.

De flesta transportörer låter dig boka platser online för en buss Malmö-Jönköping. Det finns ofta en avgift för denna tjänst.

Längden på bussresan mellan Malmö och Jönköping varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Jönköping för ditt resedatum.

Studenter, seniorer och barn kan få rabatter på bussbiljetter från Malmö till Jönköping hos vissa bussbolag. Vi rekommenderar att du kontrollerar detta när du söker efter din biljett på Vivanoda och kommer ihåg att ange din ålder. Du kommer då att kunna se de priser som gäller för din åldersgrupp.

Bussbolag Malmö Jönköping

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Eurolines
Eurolines
Sök efter bussbiljetter Malmö Jönköping

Tåg Malmö Jönköping

Tågbiljetter från Malmö till Jönköping kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Malmö till Jönköping. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Malmö och Jönköping.

Passagerare kan naturligtvis ta med sig bagage på tåget från Malmö till Jönköping. Det finns ingen viktbegränsning, men vissa tågbolag begränsar mängden bagage du kan ta med dig och kräver att du betalar ett tillägg. Å andra sidan bör storleken på bagaget vara rimlig, eftersom utrymmet i tåget ofta är begränsat.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Malmö till Jönköping minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

Tågen mellan Malmö och Jönköping är utrustade med ramper och reserverade platser för rullstolsanvändare och passagerare med nedsatt rörlighet. Handikappade resenärer uppmanas att kontakta assistenttjänsten före resan för ytterligare hjälp och optimal vård i Malmö.

Biljetter för sträckan Malmö-Jönköping kan hämtas på stationen, skrivas ut hemma eller direkt från din mobiltelefon. Det är också möjligt att hämta biljetter via en självbetjäningskiosk på vissa stationer.

Tågbolag från Malmö till Jönköping

SJ
SJ
Danske StatsBaner (DSB)
Danske StatsBaner (DSB)
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Malmö Jönköping
Malmö till Jönköping - Billiga buss, tåg | Vivanoda

Turistguide för resan från Malmö till Jönköping

Vad man ska se och göra i Jönköping?

Bland stadens sevärdheter kan nämnas gamla stan med sina kullerstensgator, färgglada hus och marknad samt Jönköpings domkyrka från 1800-talet. Besökare kan också ta en promenad längs Vätternpromenaden, beundra landskapet eller ta ett dopp i sjön.

En annan populär attraktion är Jönköpings museum, som ligger i ett före detta tobakslager. Här finns utställningar om stadens och regionens historia samt tillfälliga utställningar med samtidskonst.

Staden är också en idealisk utgångspunkt för att utforska den omgivande landsbygden. Tiveden nationalpark ligger bara en timmes bilresa bort och erbjuder fantastiska vandringsmöjligheter. Sjön Vättern är ett paradis för fiskare och vattensportsentusiaster.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd i Jönköping, med lokalbussar som trafikerar staden och dess omgivningar. Taxibilar och cyklar kan också hyras av besökare. Staden är lätt att nå till fots, och besökare kan lätt förflytta sig från en turistplats till en annan på några minuter.

Sök efter Malmö Jönköping biljetter
Sök efter boende i Jönköping

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid