Rekommenderad rutt
Malmö
Resa direkt till Göteborg med buss
Göteborg
Se priser
Alternativa rutter
Malmö
Resa med buss, tåg till Köpenhamn
Köpenhamn
Resa med flyg, buss till Göteborg
Göteborg
Se priser
Malmö
Resa med tåg, buss till Lund
Lund
Resa med buss till Göteborg
Göteborg
Se priser

Hur tar man sig från Malmö till Göteborg?

Planerar du att resa till Göteborg från Malmö och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Malmö till Göteborg, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Malmö och Göteborg, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.

Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Danske StatsBaner (DSB), Snälltåget, FlixBus eller Swebus) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Malmö och Göteborg har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Malmö-Göteborg-resa.

För din resa från Malmö till Göteborg har du flera transportalternativ.

Buss från Malmö till Göteborg

Bussar är ofta det mest ekonomiska valet för resor från Malmö till Göteborg, och erbjuder direkta resealternativ eller med mellanliggande stopp.

Tåg Malmö Göteborg

Om du gillar att resa på ett mer miljövänligt och ekonomiskt sätt är tåget Malmö Göteborg idealiskt och uppfyller dina förväntningar.

Flyg Malmö Göteborg

Många flygningar förbinder Malmö med Göteborg varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Göteborg på rekordtid.

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Malmö till Göteborg som passar bäst för dina behov och din budget.

Reseinformation för Malmö Göteborg

Avgångsstad
Malmö
Sverige
Staden som är destination
Göteborg
Sverige
Avstånd
241 km
Direktförbindelse
Ja, direkt anslutning med buss
Sök efter Malmö Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg
Planera din resa från Malmö till Göteborg enkelt med Vivanoda

Planera din resa från Malmö till Göteborg enkelt med Vivanoda

Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Malmö och Göteborg som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Danske StatsBaner (DSB), Snälltåget, FlixBus eller Swebus för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Malmö och Göteborg med sinnesro!

Jämförelse av transportsätt mellan Malmö och Göteborg

Fördelar och nackdelar med att flyga från Malmö till Göteborg?
Hastighet Att flyga mellan Malmö och Göteborg är det snabbaste sättet att resa de 241 km mellan Malmö och Göteborg.
Val av flygbolag Det finns många flygbolag som flyger från Malmö till Göteborg, både direkt och med mellanlandning, vilket ger resenärerna ett stort urval.
Nackdelar med miljön Flyg till Malmö Göteborg har en negativ inverkan på miljön på grund av utsläppen av växthusgaser, eftersom flyget är ett av de mest förorenande transportsätten.
Säkerhetskontroller Resenärer till Göteborg måste ofta anlända tidigt till Malmös flygplats på grund av strikta säkerhetskontroller.
Priser Flygbiljetter från Malmö till Göteborg kan vara dyrare än tåg- eller bussbiljetter, särskilt under hektiska perioder (helgdagar, helger osv.).
Fördelar och nackdelar med att resa med tåg från Malmö till Göteborg?
Miljövänligt Tåget Malmö-Göteborg anses vara ett mer miljövänligt transportmedel än enbart flyg eller bil.
Bekvämlighet Tåg mellan Malmö och Göteborg erbjuder i allmänhet mer benutrymme och extra komfort för passagerarna.
Tillgänglighet Tågstationerna i Malmö eller Göteborg ligger i stadens centrum, vilket gör det lätt att använda andra transportmedel för att nå stadens centrum.
Kostnad Malmö-Göteborg-tågbiljetter kan vara dyrare än buss- eller samåkningbiljetter, särskilt på höghastighetståg.
Flexibilitet Tågtiderna för Malmö Göteborg-tågen kan vara begränsade och det kan vara svårare att byta tåg vid behov.
Fördelar och nackdelar med att resa med buss från Malmö till Göteborg?
Tjänster ombord Moderna bussar mellan Malmö och Göteborg är vanligtvis utrustade med bekväma säten, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter.
Flexibilitet Bussbolagen erbjuder en mängd olika tidtabellsalternativ för resor mellan Malmö och Göteborg, vilket kan vara praktiskt om du har specifika tidsbegränsningar.
Priser Bussbiljetter från Malmö till Göteborg är ofta mycket billigare än tåg- eller flygbiljetter till Göteborg (och ibland billigare än samåkning), vilket gör det till ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna resenärer.
Komfort Bussar mellan Malmö och Göteborg kan vara mindre bekväma än tåg, på grund av mindre benutrymme och fjädringens kvalitet.
Restid Bussar från Malmö till Göteborg är vanligtvis mycket långsammare än tåg till Göteborg för att täcka den 241 km långa sträckan.

Var ska man börja från i Malmö? Var anländer jag i Göteborg?

Bussstationer för avgång i Malmö

Malmö Triangeln station
Karta
Malmö Svävarterminalen
Karta
Malmö
Karta
Malmo
Karta
Malmö Shell Holma
Karta

Avgångsstationer i Malmö

Malmö Centralstation
Karta
Lockarp
Karta
Triangeln St.
Karta
Hyllie St. (Malmö Arena)
Karta

Bussstationer för ankomst till Göteborg

Göteborg Nils Ericsonterminal
Karta
Liseberg station
Karta
Gothenburg
Karta
Angered centrum
Karta
Kärra Klareberg
Karta
Göteborg Brunnsbotorget
Karta
Klippan
Karta
Frölunda Torg
Karta

Ankomstflygplatser i Göteborg

Landvetter
Karta
Sök efter Malmö Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

3 tips för billigare resor mellan Malmö och Göteborg

Har du bestämt dig för att resa från Malmö till Göteborg och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flyg kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Malmö till Göteborg.

  • 1. Jämför priser
    Att använda Vivanoda är ett bra sätt att hitta de bästa priserna för din resa från Malmö till Göteborg. Det gör att du kan jämföra priser från olika transportleverantörer i en sökning och hitta det bästa priset för din vistelse i Göteborg.
  • 2. Undvik rusningstider
    Biljetter Malmö-Göteborg är väldigt ofta billigare om du reser utanför rusningstid. Genom att undvika dessa hektiska tider på dagen kan du spara pengar på din resebiljett. Att resa till Göteborg under lågsäsong kan dessutom ge dig en bekvämare resa.
  • 3. Boka i förväg
    Detta är ofta det mest kända tipset för att spara pengar på resor mellan Malmö och Göteborg. Det beror på att tåg-, flyg-, buss- eller färjebiljetter ofta är billigare om du köper dem i god tid. Detta kan ibland spara tiotals eller till och med hundratals euro på din resa Malmö-Göteborg.

Buss Malmö Göteborg

De flesta bussar mellan Malmö och Göteborg är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Passagerare får i allmänhet ta med sig bagage på bussen Malmö-Göteborg, men det är viktigt att kontrollera vikt- och storleksgränserna med transportföretaget. Antalet bagage är också mycket ofta begränsat.

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Malmö-Göteborg extra kostnader.

Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Malmö-Göteborg varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Malmö till Göteborg på Vivanoda.

Längden på bussresan mellan Malmö och Göteborg varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Göteborg för ditt resedatum.

Frekvensen av avgångarna till Malmö från Göteborg varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Göteborg, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.

Bussbolag Malmö Göteborg

FlixBus
FlixBus
Swebus
Swebus
Eurolines
Eurolines
VY Buss - NettBuss
VY Buss - NettBuss
Bus4You
Bus4You
Sök efter bussbiljetter Malmö Göteborg

Tåg Malmö Göteborg

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Malmö till Göteborg. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Malmö och Göteborg.

Det rekommenderas att boka din tågbiljett från Malmö till Göteborg minst några veckor i förväg för att få det bästa priset.

För att få de bästa erbjudandena på tågbiljetter mellan Malmö och Göteborg rekommenderas att boka i förväg, vara flexibel med tidtabellen och jämföra biljettpriserna med Vivanoda.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Malmö till Göteborg, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.

Biljetter för sträckan Malmö-Göteborg kan hämtas på stationen, skrivas ut hemma eller direkt från din mobiltelefon. Det är också möjligt att hämta biljetter via en självbetjäningskiosk på vissa stationer.

På tågen mellan Malmö och Göteborg finns det matmöjligheter ombord, inklusive snacks, drycker och varma måltider, antingen i barvagnarna eller via en mobiltjänst.

Tågbolag från Malmö till Göteborg

SJ
SJ
Danske StatsBaner (DSB)
Danske StatsBaner (DSB)
Snälltåget
Snälltåget
Sök efter tågbiljetter Malmö Göteborg

Flyg Malmö Göteborg

Flygbolag Malmö Göteborg

Air Serbia
Air Serbia
SAS - Scandinavian Airlines
SAS - Scandinavian Airlines
Sök efter flyg Malmö Göteborg
Malmö till Göteborg - Billiga buss, tåg, flyg | Vivanoda

Turistguide för resan från Malmö till Göteborg

Vad man ska se och göra i Göteborg?

Bland stadens främsta sevärdheter finns nöjesparken Liseberg, en av Skandinaviens största, och Göteborgs konstmuseum, som visar verk av stora svenska konstnärer. Fisk- och skaldjursälskare bör besöka Feskekôrka fiskmarknad, där du kan prova lokala rätter som gravlax eller inlagd sill.

Naturälskare kan åka till ön Hönö, ungefär en timmes bilresa från Göteborg, för att njuta av hav, strand och vandringsleder. Staden är också omgiven av många naturparker, bland annat Kosterhavets nationalpark, Särö naturpark och Delsjöns naturpark.

Slutligen är staden hemvist för många årliga evenemang, bland annat Göteborgs kulturfestival och Göteborgs ölfestival, som hyllar den svenska kulturen genom en mängd olika aktiviteter, till exempel musik, dans och provsmakning av lokala hantverksöl.

Sök efter Malmö Göteborg biljetter
Sök efter boende i Göteborg

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid