Rekommenderad rutt
Venedig
Resa direkt till Patras med färja
Patras
Se priser
Alternativa rutter
Venedig
Resa med flyg till Brindisi
Brindisi
Resa med färja till Patras
Patras
Se priser
Venedig
Resa med tåg, buss, samåkning till Ancona
Ancona
Resa med färja till Patras
Patras
Se priser

Hur tar man sig från Venedig till Patras med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Venedig till Patras? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Venedig till Patras är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Venedig till Patras, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Venedig till Patras så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines, Superfast Ferries eller Minoan Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Venedig Patras som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Minoan Lines, Superfast Ferries eller ANEK Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Venedig till Patras behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Venedig till Patras

Avgångshamn
Venedig
Italien
Veneto
Ankomsthamn
Patras
Grekland
Västra grekland
Avstånd
1114 km
Färjerederier
ANEK Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines, Superfast Ferries, Minoan Lines
Frekvens av överfarter
3 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
30 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Venedig Patras: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Venedig till Patras kan du hitta biljetter från 1237 kr för en person om du reser utan bil till 4811 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Venedig till Patras är 2683 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Venedig till Patras är 32 timmar. De långsammaste färjorna tar 32 timmar att nå Patras, medan de snabbaste båtarna anländer till Patras på 32 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Venedig kl 12:00. Den sista båten till Patras avgår från hamnen i Venedig kl 13:30.

Genomsnittspris för en Venedig till Patras färjeöverfart
2683 kr
Prisintervall för färjor Venedig Patras (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1237 kr - 4811 kr
Genomsnittlig överfartstid Venedig Patras
32 timmar
Avgångstid för första färjan till Patras
12:00
Tid då sista färjan avgår till Patras
13:30
Ankomsttid för första färjan till Patras
21:00
Ankomsttid för sista färjan till Patras
22:30

Varför ta en färja från Venedig till Patras?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Venedig till Patras vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Patras. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Venedig till Patras är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ombord på en Minoan Lines, Superfast Ferries eller ANEK Lines-färja får du en smidig start från Venedig och seglar i mindre än 40 km/h till Patras. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med tycker att din överfart Venedig-Patras är lite för kort!
Det är inget problem att transportera din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Venedig-Patras i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du stiger på din cykel i Patras för att gå av båten.
Vila i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Venedig till Patras är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även på en dagsöverfart är det fortfarande möjligt att njuta av avskildheten i en hytt och det är mycket bekvämare än att sitta i en salong.

Vilka bolag trafikerar mellan Venedig och Patras?

Om du vill resa mellan Venedig och Patras med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Minoan Lines, Superfast Ferries eller ANEK Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Minoan Lines Venedig Patras
Minoan Lines
Minoan Lines är ett grekiskt rederi som bildades 1972 och erbjuder passagerartransporter i Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Patras och boka en biljett från Minoan Lines mellan Venedig och Patras. Minoan Lines kör 3 överfarter i veckan till Patras från Venedig och restiden är 30 timmar 30 minuter. Mer information om Minoan Lines
30 timmar 30 minuter
3 överfarter i veckan
Superfast Ferries Venedig Patras
Superfast Ferries
Superfast Ferries, som grundades 1993, är ett grekiskt företag som tillhandahåller sjöförbindelser mellan Grekland och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Patras och boka en biljett från Superfast Ferries mellan Venedig och Patras. Mer information om Superfast Ferries
ANEK Lines Venedig Patras
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Venedig-Patras och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Patras och boka en biljett från ANEK Lines mellan Venedig och Patras. Mer information om ANEK Lines

Var avgår färjorna från i Venedig? Var anländer båtarna i Patras?

Avgångshamn i Venedig

Minoan Lines, Superfast Ferries eller ANEK Liness färjor till Patras avgår från följande hamnar i Venedig:

Venezia Tronchetto
Karta

Ankomsthamn i Patras

ANEK Lines, Superfast Ferries eller Minoan Lines fartyg anländer till Patras från följande hamnar:

Patras Terminal Ferry Sud
Karta
Andra alternativa avgångar från Venedig till Patras
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Venedig till Patras tar det minst 30 timmar 30 minuter att täcka de 1114 km mellan Venedig och Patras.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Venedig och Patras på vintern) och färjerederiet (Minoan Lines, Superfast Ferries och ANEK Lines). Det finns för närvarande 3 överfarter i veckan mellan Venedig och Patras.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Venedig och Patras: Minoan Lines, Superfast Ferries och ANEK Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines, Superfast Ferries, Minoan Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines, Superfast Ferries, Minoan Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Venedig Patras kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Venedig och Patras reser du 1114 km.

För att åka med båt från Venedig till Patras kan du hitta priser från 1237 kr för det lägsta, till 4811 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2683 kr.

Den första färjan avgår från Venedig kl 12:00 till Patras.

Den sista färjan till Patras avgår vanligtvis från Venedig kl 13:30.

Hur är en färjeöverfart från Venedig till Patras?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Venedig till Patras ser ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Venedig Patras-kryssning ombord på ANEK Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines, Superfast Ferries eller Minoan Lines har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Venedig till avstigning i Patras. Du hittar också praktisk information om Venedig och Patras.

Ombordstigning i Venedig

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Venedig Patras börjar:

  • Ankomsttid i Venedigs hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Minoan Lines, Superfast Ferries eller ANEK Lines) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Venedig. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Venedig - Patras / I Venedig visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid ANEK Lines, Superfast Ferries eller Minoan Lines-bokföringen vid Venedig färjeterminal. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Patras / Från färjeterminalen i Venedig uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Minoan Lines, Superfast Ferries eller ANEK Liness personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Venedig och Patras

Ombord på ANEK Lines, Superfast Ferries eller Minoan Lines-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Patras är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Patras:

  • Färjan går in i Patras Harbour / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Patras från ytterdäcket.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Patras Harbour.
  • Lämna fartyget och Patras är ditt / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Patras kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Patras väntar på dig!
Färja Venedig Patras - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Venedig till Patras

Vad kan man besöka och göra i Patras?

Huvudattraktionen i Patras är det imponerande medeltida slottet som ligger på en kulle. Patras slott byggdes ursprungligen av den bysantinske kejsaren Justinianus I och erbjuder en hisnande panoramautsikt över staden och havet. Besökare kan utforska slottsruinerna och lära sig mer om dess fascinerande historia.

En annan av stadens sevärdheter är bron Rio-Antirrio, ett mästerverk inom modern ingenjörskonst. Kabelbron som förbinder Patras med resten av Peloponnesos är en teknisk bedrift som förtjänar att beundras på nära håll. Resenärer kan korsa bron till fots eller med bil och njuta av den hisnande utsikten över Korintbukten.

När det gäller lokaltrafiken har Patras ett pålitligt och effektivt bussnät som förbinder alla delar av staden. Bussarna går regelbundna tider och är ett bekvämt alternativ för att ta sig runt i regionen. Du kan också hyra en bil för att utforska den omgivande landsbygden och ta dig till mer avlägsna platser.

För dem som föredrar att ta sig runt till fots är Patras också en trevlig promenadstad. Den historiska stadskärnan är kompakt och lätt att nå till fots, med pittoreska kullerstensgator och livliga torg. Kaféer, butiker och restauranger ligger utspridda över hela staden, så att resenärerna kan uppleva det lokala livet medan de promenerar.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid