Rekommenderad rutt
Santorini
Resa direkt till Syros med färja
Syros
Se priser
Alternativa rutter
Santorini
Resa med färja, flyg till Mykonos
Mykonos
Resa med färja till Syros
Syros
Se priser
Santorini
Resa med färja till Paros
Paros
Resa med färja till Syros
Syros
Se priser

Hur tar man sig från Santorini till Syros med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Santorini till Syros? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Santorini till Syros är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Santorini till Syros, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Santorini till Syros så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries eller ANEK Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Santorini Syros som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries eller Minoan Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Santorini till Syros behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Santorini till Syros

Avgångshamn
Santorini
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Syros
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
134 km
Färjerederier
Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines
Frekvens av överfarter
9 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Santorini Syros: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Santorini till Syros kan du hitta biljetter från 578 kr för en person om du reser utan bil till 2209 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Santorini till Syros är 1434 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Santorini till Syros är 2 timmar 56 minuter. De långsammaste färjorna tar 4 timmar 20 minuter att nå Syros, medan de snabbaste båtarna anländer till Syros på 2 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Santorini kl 09:20. Den sista båten till Syros avgår från hamnen i Santorini kl 12:15.

Genomsnittspris för en Santorini till Syros färjeöverfart
1434 kr
Prisintervall för färjor Santorini Syros (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
578 kr - 2209 kr
Genomsnittlig överfartstid Santorini Syros
2 timmar 56 minuter
Avgångstid för första färjan till Syros
09:20
Tid då sista färjan avgår till Syros
12:15
Ankomsttid för första färjan till Syros
13:20
Ankomsttid för sista färjan till Syros
15:35

Varför ta en färja från Santorini till Syros?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Santorini till Syros vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Syros. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Santorini till Syros är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi befinner oss vid kusten letar vi ofta efter platser som erbjuder den bästa havsutsikten. Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Santorini till Syros, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
För att få lite havsluft
Hälsofördelarna med havsluft är många. Under överfarten Santorini-Syros kan du gå ut på Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries eller Minoan Lines-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Syros full av energi.
Du får mycket mer vila än i bilen
Att köra i flera kilometer i sträck är inte särskilt avkopplande, särskilt om man lägger till risken för trafikstockningar och olyckor. Färjeturen från Santorini Syros är raka motsatsen! Ombord, beroende på vilket fartyg från Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries eller Minoan Lines som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Utan tvekan kommer du att anlända till Syros helt avslappnad.

Vilka bolag trafikerar mellan Santorini och Syros?

Om du vill resa mellan Santorini och Syros med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries eller Minoan Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Hellenic Seaways Santorini Syros
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Syros och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Santorini och Syros. Mer information om Hellenic Seaways
Sea Jets Santorini Syros
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Syros och boka en biljett från Sea Jets mellan Santorini och Syros. Sea Jets kör 9 överfarter i veckan till Syros från Santorini och restiden är 2 timmar 40 minuter. Mer information om Sea Jets
2 timmar 40 minuter
9 överfarter i veckan
ANEK Lines Santorini Syros
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Santorini-Syros och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Syros och boka en biljett från ANEK Lines mellan Santorini och Syros. Mer information om ANEK Lines
Cyclades Fast Ferries Santorini Syros
Cyclades Fast Ferries
Cyclades Fast Ferries grundades 2003 och är baserat i Grekland. Företaget erbjuder snabba överfarter mellan de grekiska öarna. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Syros och boka en biljett från Cyclades Fast Ferries mellan Santorini och Syros. Mer information om Cyclades Fast Ferries
Minoan Lines Santorini Syros
Minoan Lines
Minoan Lines är ett grekiskt rederi som bildades 1972 och erbjuder passagerartransporter i Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Syros och boka en biljett från Minoan Lines mellan Santorini och Syros. Mer information om Minoan Lines

Var avgår färjorna från i Santorini? Var anländer båtarna i Syros?

Avgångshamn i Santorini

Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries eller Minoan Liness färjor till Syros avgår från följande hamnar i Santorini:

Santorini
Karta

Ankomsthamn i Syros

Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, ANEK Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways fartyg anländer till Syros från följande hamnar:

Port of Siros Ermoupoli
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Santorini till Syros tar det minst 2 timmar 40 minuter att täcka de 134 km mellan Santorini och Syros.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Santorini och Syros på vintern) och färjerederiet (Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries och Minoan Lines). Det finns för närvarande 9 överfarter i veckan mellan Santorini och Syros.

Det finns 5 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Santorini och Syros: Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries och Minoan Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Santorini Syros kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Santorini och Syros reser du 134 km.

För att åka med båt från Santorini till Syros kan du hitta priser från 578 kr för det lägsta, till 2209 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1434 kr.

Den första färjan avgår från Santorini kl 09:20 till Syros.

Den sista färjan till Syros avgår vanligtvis från Santorini kl 12:15.

Hur är färjeöverfarten från Santorini till Syros?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Santorini till Syros kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Santorini till avstigning i Syros, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries och ANEK Lines sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Santorini och Syros.

Redo för ombordstigning i Santorini

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Santorini Syros börjar:

  • Presentationstid i Santorinis hamn / Du bör anlända till hamnen i Santorini i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, ANEK Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways-bolag. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Santorini - Syros / Vid färjeterminalen i Santorini letar du efter Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries eller Minoan Lines-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på färjan till Syros / Informationsmeddelanden sänds i Santorini färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, ANEK Lines, Sea Jets eller Hellenic Seaways-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Livet ombord på färjan mellan Santorini och Syros

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Hellenic Seaways, Sea Jets, ANEK Lines, Cyclades Fast Ferries eller Minoan Lines-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjan närmar sig Syros, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Syros:

  • Syros Harbour är i sikte / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Syros Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Syross hamn.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Syros Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Syros / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Det går ännu snabbare som fotgängare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Syros. Äntligen har din semester i Syros börjat på allvar!
Färja Santorini Syros - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Santorini till Syros

Vad kan man besöka och göra i Syros?

Öns huvudstad, Ermoupoli, är en riktig arkitektonisk pärla. Dess kullerstensgator, neoklassiska byggnader och kosmopolitiska atmosfär lockar besökare från hela världen. Missa inte ett besök på Apollo Theatre, en magnifik 1800-talsbyggnad som fortfarande är värd för shower och konserter idag. Du kan också utforska det pittoreska distriktet Vaporia, med sina färgglada hus med utsikt över Egeiska havet.

För konstälskare bör man besöka Syros Museum of Modern Art. Här finns en samling verk av lokala och internationella konstnärer som ger en fascinerande inblick i öns moderna konstscen.

Utanför staden kan du upptäcka magnifika stränder och naturlandskap. Galissas-stranden är en av de mest populära med sin fina sand och kristallklara vatten. Om du föredrar en lugnare atmosfär ska du bege dig till den avskilda stranden Delphini, som endast kan nås med båt.

För att utforska ön och dess omgivningar har du ett antal transportalternativ. Lokalbussar är ett bekvämt sätt att ta sig från plats till plats. Bussnätet är väl utbyggt och trafikerar alla de viktigaste turistmålen. Du kan också hyra en bil eller skoter för större flexibilitet och oberoende. Syros har också en hamn med bra förbindelser, vilket gör det till en utmärkt bas för att utforska de andra Kykladiska öarna med färja.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid