Rekommenderad rutt
Roscoff
Resa direkt till Plymouth med färja
Plymouth
Se priser
Alternativa rutter
Roscoff
Resa med färja till Cork
Cork
Resa med flyg till Cardiff
Cardiff
Resa med tåg, samåkning till Plymouth
Plymouth
Se priser

Hur tar man sig från Roscoff till Plymouth med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Roscoff till Plymouth? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Roscoff till Plymouth är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Roscoff till Plymouth, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Roscoff till Plymouth så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Brittany Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Roscoff Plymouth som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Roscoff till Plymouth behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Roscoff till Plymouth

Avgångshamn
Roscoff
Frankrike
Bretagne
Ankomsthamn
Plymouth
Storbritannien
England
Avstånd
185 km
Färjerederier
Brittany Ferries
Frekvens av överfarter
9 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
5 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Roscoff Plymouth: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Roscoff till Plymouth kan du hitta biljetter från 867 kr för en person om du reser utan bil till 4869 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Roscoff till Plymouth är 2278 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Roscoff till Plymouth är 5 timmar 56 minuter. De långsammaste färjorna tar 6 timmar 40 minuter att nå Plymouth, medan de snabbaste båtarna anländer till Plymouth på 5 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Roscoff kl 09:00. Den sista båten till Plymouth avgår från hamnen i Roscoff kl 15:00.

Genomsnittspris för en Roscoff till Plymouth färjeöverfart
2278 kr
Prisintervall för färjor Roscoff Plymouth (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
867 kr - 4869 kr
Genomsnittlig överfartstid Roscoff Plymouth
5 timmar 56 minuter
Avgångstid för första färjan till Plymouth
09:00
Tid då sista färjan avgår till Plymouth
15:00
Ankomsttid för första färjan till Plymouth
13:15
Ankomsttid för sista färjan till Plymouth
20:10

Vilka bolag trafikerar mellan Roscoff och Plymouth?

Om du vill resa mellan Roscoff och Plymouth med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Roscoff Plymouth
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Roscoff-Plymouth och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Roscoff och Plymouth. Brittany Ferries kör 9 överfarter i veckan till Plymouth från Roscoff och restiden är 5 timmar 30 minuter. Mer information om Brittany Ferries
5 timmar 30 minuter
9 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Roscoff? Var anländer båtarna i Plymouth?

Avgångshamn i Roscoff

Brittany Ferriess färjor till Plymouth avgår från följande hamnar i Roscoff:

Bloscon Car Ferry
Karta

Hur man tar sig till färjeterminalen från stationen

Om du anländer med tåg till Morlaix station kan du sedan ta ett regionalt TER-tåg till Roscoff. Från Roscoff station kan du ta en taxi som tar dig direkt till terminalen på ca 10 minuter. Priset är ca 10 €, beroende på trafiksituationen. Om du inte är alltför upptagen kan du också promenera till färjeterminalen på ca 20 minuter.

Hur man tar sig till färjeterminalen från Brest-Guipavas flygplats

Om du anländer med flyg till Brest-Guipavas flygplats måste du ta buss nummer 20 och spårvagn A till Brest SNCF-station. Från Brest station tar du ett tåg till Morlaix och sedan ett annat till Roscoff. Följ sedan stegen som beskrivs ovan för att nå färjeterminalen från Roscoff station.

Om du föredrar att undvika kollektivtrafiken kan du också ta en taxi från flygplatsen till terminalen. Detta är ett ganska dyrt alternativ, men det har fördelen att det är direkt. Resan tar ca 1 timme.

Att nå färjeterminalen med bil från huvudvägarna

Om du reser med bil är det mycket enkelt att ta sig till färjeterminalen från huvudvägarna. Om du kör på N12 mot antingen Brest eller Rennes, ta i Morlaix av på D58 mot Roscoff och följ de många skyltarna till färjeterminalen. Det finns en särskild väg som leder direkt till terminalen, där du kan parkera din bil. Hur lång tid det tar att köra till terminalen med bil beror på varifrån du reser, men räkna med ca 30 minuter från N12 i Morlaix.

Ankomsthamn i Plymouth

Brittany Ferries fartyg anländer till Plymouth från följande hamnar:

Plymouth Ferry Terminal
Karta

När du anländer med färja undrar du säkert hur du enkelt kan ta dig till olika viktiga platser i staden, till exempel stationen, flygplatsen och stadskärnan. Lyckligtvis finns det flera transportlösningar som passar dina behov, oavsett om det är med kollektivtrafik, taxi eller privat bil. Här är de olika alternativ som finns tillgängliga för dig:

För att ta dig till stationen:

Med kollektivtrafik:
  • Detta alternativ innebär att du går till hållplatsen "Western Approach" för att ta en buss på linje 2, 16, 43 eller 51, som tar dig direkt till stationen. Den totala restiden är ca 30 minuter och biljettpriset är ca 2,50 pund.
Med taxi:
  • Det finns ett antal taxibilar utanför färjeterminalen. Om ingen finns tillgänglig kan du fråga i receptionen på färjeterminalen om de kan ordna en taxi åt dig. Resan till stationen tar ca 10 minuter och kostar ca 10 pund.

För att ta dig till Exeter Airport:

Med kollektivtrafik:
  • Ta Megabus-bussen från Plymouths centrum till hållplatsen "Exeter - Exeter Honiton Road" och sedan buss 4A som tar dig direkt till flygplatsen. Restiden är ca 2 timmar och 15 minuter.
Med taxi:
  • Taxi och Uber finns tillgängliga från färjeterminalens utgång och kan ta dig direkt till flygplatsen. Taxiresan tar ca 60 minuter.
Med privat bil:
  • Från färjeterminalen följer du skyltarna till flygplatsen. Resan med bil tar ca 60 minuter och det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser i närheten av flygplatsen.

För att nå stadens centrum:

Till fots:
  • Det tar ca 20-25 minuter att promenera till Plymouths centrum. Färjeterminalen ligger ganska nära centrum.
Med kollektivtrafik:
  • Det finns många busslinjer i Plymouth som trafikerar alla de viktigaste platserna i stadens centrum. Biljetter kostar ca 2,50 £.
Med taxi:
  • Ett antal taxibilar finns tillgängliga från färjeterminalen. Resan till stadens centrum tar ca 5-10 minuter och kostar ca 10 pund.
Med bil:
  • Från färjeterminalen följer du skyltarna mot stadens centrum. Resan med bil tar ca 10 minuter och det finns avgiftsbelagd parkering i centrum.
Andra alternativa avgångar från Roscoff till Plymouth
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Roscoff till Plymouth tar det minst 5 timmar 30 minuter att täcka de 185 km mellan Roscoff och Plymouth.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Roscoff och Plymouth på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries). Det finns för närvarande 9 överfarter i veckan mellan Roscoff och Plymouth.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Roscoff och Plymouth: Brittany Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Brittany Ferries.

För att åka med båt från Roscoff till Plymouth kan du hitta priser från 867 kr för det lägsta, till 4869 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2278 kr.

Den första färjan avgår från Roscoff kl 09:00 till Plymouth.

Den sista färjan till Plymouth avgår vanligtvis från Roscoff kl 15:00.

Färja Roscoff Plymouth - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Roscoff till Plymouth

Vad kan man besöka och göra i Plymouth?

En av Plymouths största attraktioner är utan tvekan dess nära koppling till den maritima historien. Staden spelade en avgörande roll i de stora upptäcktsresorna på 1500-talet och var utgångspunkt för berömda fartyg som Mayflower, som förde de första kolonisterna till Amerika 1620. För att lära dig mer om denna historia ska du besöka Mayflower Museum, där du kan upptäcka artefakter och interaktiva utställningar om denna fascinerande period.

Förutom sitt maritima arv erbjuder Plymouth också ett magnifikt kustlandskap. Området kantas av fantastiska stränder som erbjuder massor av möjligheter att njuta av sol och bad. Plymouth Hoe, en strandpromenad med fantastisk utsikt över hamnen, är ett måste. Du kan också utforska den närliggande nationalparken Dartmoor, som erbjuder natursköna promenader och orörd landsbygd.

När det gäller transport är Plymouth väl försörjt. Plymouths flygplats har både inrikes- och utrikesflyg, och Plymouths järnvägsstation har förbindelser till många brittiska städer. Lokalt är det lätt att ta buss eller taxi till sevärdheterna. Om du föredrar att utforska staden i din egen takt är cykeluthyrning också ett populärt alternativ.

Plymouth erbjuder ett brett utbud av boende, från lyxhotell till prisvärda vandrarhem, vilket gör det till en destination som passar alla budgetar. Lokala restauranger erbjuder en chans att prova traditionella engelska rätter, liksom nyfångade fisk- och skaldjursspecialiteter.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid