Rekommenderad rutt
Roscoff
Resa direkt till Cork med färja
Cork
Se priser
Alternativa rutter
Roscoff
Resa med färja till Rosslare
Rosslare
Resa med buss till Cork
Cork
Se priser

Hur tar man sig från Roscoff till Cork med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Roscoff till Cork? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Roscoff till Cork är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Roscoff till Cork, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Roscoff till Cork så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Brittany Ferries eller Irish Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Roscoff Cork som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Roscoff till Cork behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Roscoff till Cork

Avgångshamn
Roscoff
Frankrike
Bretagne
Ankomsthamn
Cork
Irland
Avstånd
476 km
Färjerederier
Brittany Ferries, Irish Ferries
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
14 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Roscoff Cork: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Roscoff till Cork kan du hitta biljetter från 1064 kr för en person om du reser utan bil till 7158 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Roscoff till Cork är 3365 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Roscoff till Cork är 12 timmar 58 minuter. De långsammaste färjorna tar 14 timmar att nå Cork, medan de snabbaste båtarna anländer till Cork på 12 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Roscoff kl 19:30. Den sista båten till Cork avgår från hamnen i Roscoff kl 23:00.

Genomsnittspris för en Roscoff till Cork färjeöverfart
3365 kr
Prisintervall för färjor Roscoff Cork (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1064 kr - 7158 kr
Genomsnittlig överfartstid Roscoff Cork
12 timmar 58 minuter
Avgångstid för första färjan till Cork
19:30
Tid då sista färjan avgår till Cork
23:00
Ankomsttid för första färjan till Cork
09:30
Ankomsttid för sista färjan till Cork
11:00

Vilka bolag trafikerar mellan Roscoff och Cork?

Om du vill resa mellan Roscoff och Cork med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Roscoff Cork
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Roscoff-Cork och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Roscoff och Cork. Brittany Ferries kör 2 överfarter i veckan till Cork från Roscoff och restiden är 14 timmar. Mer information om Brittany Ferries
14 timmar
2 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Roscoff? Var anländer båtarna i Cork?

Avgångshamn i Roscoff

Brittany Ferriess färjor till Cork avgår från följande hamnar i Roscoff:

Bloscon Car Ferry
Karta

Hur man tar sig till färjeterminalen från stationen

Om du anländer med tåg till Morlaix station kan du sedan ta ett regionalt TER-tåg till Roscoff. Från Roscoff station kan du ta en taxi som tar dig direkt till terminalen på ca 10 minuter. Priset är ca 10 €, beroende på trafiksituationen. Om du inte är alltför upptagen kan du också promenera till färjeterminalen på ca 20 minuter.

Hur man tar sig till färjeterminalen från Brest-Guipavas flygplats

Om du anländer med flyg till Brest-Guipavas flygplats måste du ta buss nummer 20 och spårvagn A till Brest SNCF-station. Från Brest station tar du ett tåg till Morlaix och sedan ett annat till Roscoff. Följ sedan stegen som beskrivs ovan för att nå färjeterminalen från Roscoff station.

Om du föredrar att undvika kollektivtrafiken kan du också ta en taxi från flygplatsen till terminalen. Detta är ett ganska dyrt alternativ, men det har fördelen att det är direkt. Resan tar ca 1 timme.

Att nå färjeterminalen med bil från huvudvägarna

Om du reser med bil är det mycket enkelt att ta sig till färjeterminalen från huvudvägarna. Om du kör på N12 mot antingen Brest eller Rennes, ta i Morlaix av på D58 mot Roscoff och följ de många skyltarna till färjeterminalen. Det finns en särskild väg som leder direkt till terminalen, där du kan parkera din bil. Hur lång tid det tar att köra till terminalen med bil beror på varifrån du reser, men räkna med ca 30 minuter från N12 i Morlaix.

Ankomsthamn i Cork

Brittany Ferries fartyg anländer till Cork från följande hamnar:

Ringaskiddy Terminal Ferries
Karta
Andra alternativa avgångar från Roscoff till Cork
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Roscoff till Cork tar det minst 14 timmar att täcka de 476 km mellan Roscoff och Cork.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Roscoff och Cork på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Roscoff och Cork.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Roscoff och Cork: Brittany Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Brittany Ferries, Irish Ferries.

För att åka med båt från Roscoff till Cork kan du hitta priser från 1064 kr för det lägsta, till 7158 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 3365 kr.

Den första färjan avgår från Roscoff kl 19:30 till Cork.

Den sista färjan till Cork avgår vanligtvis från Roscoff kl 23:00.

Färja Roscoff Cork - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Roscoff till Cork

Vad kan man besöka och göra i Cork?

En av stadens viktigaste sevärdheter är St Finbar's Cathedral, ett arkitektoniskt mästerverk med anor från 1200-talet. Med sitt imponerande torn och sina magnifika glasmålningar tar katedralen dig med på en resa genom tiden. Missa inte heller Corks berömda engelska marknad, där du kan provsmaka lokala produkter och botanisera bland de färgglada stånden. Glöm inte att prova den omistliga irländska svarta pudding, en kulinarisk specialitet i regionen.

Det finns flera alternativ för att ta sig runt i staden. Bussnätet är pålitligt och bekvämt, med linjer som trafikerar alla delar av Cork. Om du föredrar att upptäcka staden i din egen takt kan du välja en cykeltur längs floden Lee. Du kommer att kunna njuta av det vackra landskapet och ta en paus i stadens lummiga parker.

En annan sevärdhet som du inte får missa är den ikoniska Shandon Bridge. Klättra upp i kyrktornet och beundra panoramautsikten över staden. Du kan också spela musikälskarens spel med kända melodier som spelas på kyrkklockorna.

Slutligen, lämna inte Cork utan att utforska English Market-området. Denna inomhusmarknad är känd för sina färska råvaror och gastronomiska läckerheter. Ta dig tid att njuta av en läcker irländsk ostsmörgås med en lokal pint.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid