Rekommenderad rutt
Portsmouth
Resa direkt till Santander med färja
Santander
Se priser
Alternativa rutter
Portsmouth
Resa med färja till Bilbao
Bilbao
Resa med buss, samåkning till Santander
Santander
Se priser
Portsmouth
Resa med samåkning, tåg, buss till London
London
Resa med flyg till Santander
Santander
Se priser

Hur tar man sig från Portsmouth till Santander med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Portsmouth till Santander? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Portsmouth till Santander är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Portsmouth till Santander, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Portsmouth till Santander så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Brittany Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Portsmouth Santander som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Portsmouth till Santander behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Portsmouth till Santander

Avgångshamn
Portsmouth
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Santander
Spanien
Cantabria
Avstånd
843 km
Färjerederier
Brittany Ferries
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
23 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Portsmouth Santander: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Portsmouth till Santander kan du hitta biljetter från 3157 kr för en person om du reser utan bil till 9506 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Portsmouth till Santander är 5967 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Portsmouth till Santander är 9 timmar 26 minuter. De långsammaste färjorna tar 9 timmar 30 minuter att nå Santander, medan de snabbaste båtarna anländer till Santander på 8 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Portsmouth kl 21:30.

Genomsnittspris för en Portsmouth till Santander färjeöverfart
5967 kr
Prisintervall för färjor Portsmouth Santander (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
3157 kr - 9506 kr
Genomsnittlig överfartstid Portsmouth Santander
9 timmar 26 minuter
Avgångstid för första färjan till Santander
21:30
Ankomsttid för första färjan till Santander
07:00
Ankomsttid för sista färjan till Santander
08:00

Vilka bolag trafikerar mellan Portsmouth och Santander?

Om du vill resa mellan Portsmouth och Santander med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Portsmouth Santander
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Portsmouth-Santander och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Portsmouth och Santander. Brittany Ferries kör 2 överfarter i veckan till Santander från Portsmouth och restiden är 23 timmar 30 minuter. Mer information om Brittany Ferries
23 timmar 30 minuter
2 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Portsmouth? Var anländer båtarna i Santander?

Avgångshamn i Portsmouth

Brittany Ferriess färjor till Santander avgår från följande hamnar i Portsmouth:

Portsmouth Continental Ferry Terminal
Karta

När du reser med färja från Portsmouth är det viktigt att veta hur du tar dig till färjeterminalen från olika utgångspunkter. Oavsett om du befinner dig på stationen, på flygplatsen eller kör på huvudvägarna finns här några lösningar som hjälper dig att nå din destination:

Från tågstationen:

Om du anländer med tåg eller buss till Portsmouth & Southsea station är det enkelt och bekvämt att ta sig till färjeterminalen. Terminalen ligger ca 1,7 km från stationen, en promenad på ca 25 minuter. Men om du har resväskor eller en tung last finns det också möjlighet att använda kollektivtrafiken.

Du kan ta PR1 Portsmouth Park & Ride-bussen från stationen, som släpper av dig direkt vid färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och biljettpriset är ca 2,50 pund per person. Det finns också buss 700 eller buss 20 som kör direkt till färjeterminalen från hållplatsen City Shops South nära stationen.

Från flygplatsen:

Om du kommer från Southampton International Airport är det också mycket enkelt att ta sig till färjeterminalen. Flygplatsen ligger ca 25 minuters bilresa från terminalen. Du kan boka en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Priset är ca 30 pund.

Om du reser från London Gatwick Airport kan du nå Portsmouth Ferry Terminal med kollektivtrafik. Från flygplatsen tar du ett Southern Railways-tåg till Portsmouth station. Därifrån följer du instruktionerna ovan för att ta dig till terminalen. Resan tar ca 2 timmar.

Med bil från större vägar:

Om du använder ditt eget fordon för att nå färjeterminalen finns här en rutt från huvudvägarna:

  • Från motorväg M27, ta avfart 12 mot staden Portsmouth.
  • Fortsätt rakt fram på den dubbla körbanan M275.
  • Följ skyltarna till färjeterminalen.
  • Väl framme vid terminalen, följ skyltarna till parkeringen.

Restiden med bil kan variera beroende på avreseort och trafikförhållanden, men i allmänhet tar det ca 10-15 minuter att köra till terminalen från motorvägen. Parkeringsavgiften vid färjeterminalen är ca £10 per dag.

Ankomsthamn i Santander

Brittany Ferries fartyg anländer till Santander från följande hamnar:

Santander
Karta

Om du just har anlänt med färja är det viktigt att veta vilka transportalternativ som finns tillgängliga för att du ska kunna nå dina respektive destinationer. Här är några praktiska lösningar:

Gå till tåg- eller busstationen:

Till fots:

Det billigaste sättet att ta sig till tåg- och busstationen från hamnen är att gå. Stationen ligger bara 500 meter från färjeterminalen, så resan tar inte mer än 10 minuter.

Med taxi:

Om du föredrar ett snabbare och bekvämare transportmedel kan du ta en taxi eller boka en Uber. Det finns gott om taxibilar utanför hamnen och resan till stationen tar ca 10 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 8 €.

Med privat bil:

Om du har egen bil eller har hyrt en, följ bara skyltarna till tåg- och busstationen. Resan tar ca 5 till 10 minuter beroende på trafiksituationen.

Resa till Santanders flygplats:

Med allmänna kommunikationer:

För att ta dig till flygplatsen från hamnen kan du ta bussbolaget ALSA:s linje S4. Denna buss avgår från Santanders tågstation, som du kan nå genom att följa anvisningarna ovan. Resan till flygplatsen tar ca 15 minuter och kostar ca 3€.

Med taxi:

Taxi och Uber finns också tillgängliga för att ta dig till flygplatsen. Precis som på stationen finns det taxibilar precis utanför hamnen. Taxiresan till flygplatsen tar ca 15 minuter och kostar mellan 15 € och 20 €.

Med privat bil:

Om du föredrar att köra till flygplatsen, följ skyltarna till Santander Airport. Resan tar ca 15 minuter beroende på trafiksituationen.

På väg in till stadens centrum:

Med kollektivtrafik:

För att ta dig till stadens centrum från hamnen kan du ta olika busslinjer i TUS-nätverket. Linjerna 2, 4 och 14 tar dig till stadens centrum. Biljetter kostar cirka 1,30 euro.

Med taxi:

Om du vill ta dig till stadens centrum snabbt och bekvämt kan du ta en taxi eller boka en Uber. Taxibilarna finns precis utanför hamnen och resan till centrum tar ca 10 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 8 €.

Med privat bil:

Om du har egen bil eller har hyrt en bil kan du ta dig till stadens centrum genom att följa vägskyltarna. Resan tar ca 10 till 15 minuter beroende på trafiksituationen och din destination.

Andra alternativa avgångar från Portsmouth till Santander
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Portsmouth till Santander tar det minst 23 timmar 30 minuter att täcka de 843 km mellan Portsmouth och Santander.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Portsmouth och Santander på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Portsmouth och Santander.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Santander: Brittany Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Brittany Ferries.

För att åka med båt från Portsmouth till Santander kan du hitta priser från 3157 kr för det lägsta, till 9506 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 5967 kr.

Den första färjan avgår från Portsmouth kl 21:30 till Santander.

Färja Portsmouth Santander - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Portsmouth till Santander

Vad kan man besöka och göra i Santander?

En av Santanders mest anmärkningsvärda sevärdheter är dess pittoreska vik, en av de vackraste i Europa. Bukten gränsar till en sandstrand och erbjuder en magnifik utsikt över Atlanten och är en idealisk plats för att koppla av och njuta av solen. Förutom sina stränder har Santander också många lummiga parker och trädgårdar, perfekta för en avkopplande promenad.

I hjärtat av staden ligger Santanders berömda katedral, som byggdes på 1100-talet och är ett av stadens mest emblematiska landmärken. Dess gotiska arkitektur och vackra interiör gör den till ett måste för alla som älskar historia och konst. Strax intill katedralen ligger Palacio de la Magdalena, ett magnifikt slott omgivet av trädgårdar och med panoramautsikt över bukten.

När det gäller lokala transporter har Santander ett välutvecklat stadsbussystem, vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden och dess omgivningar. Dessutom erbjuder staden ett antal vandrings- och cykelvägar, perfekta för att upptäcka den naturliga skönheten i regionen.

För resenärer som vill utforska regionen ytterligare är Santander också en idealisk bas för utflykter till platser som de berömda Altamira-grottorna, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, eller den charmiga staden Bilbao.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid