Rekommenderad rutt
Portsmouth
Resa direkt till Bilbao med färja
Bilbao
Se priser
Alternativa rutter
Portsmouth
Resa med färja till Santander
Santander
Resa med buss, samåkning till Bilbao
Bilbao
Se priser
Portsmouth
Resa med tåg, buss, samåkning till London
London
Resa med flyg till Bilbao
Bilbao
Se priser

Hur tar man sig från Portsmouth till Bilbao med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Portsmouth till Bilbao? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Portsmouth till Bilbao är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Portsmouth till Bilbao, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Portsmouth till Bilbao så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Brittany Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Portsmouth Bilbao som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Portsmouth till Bilbao behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Portsmouth till Bilbao

Avgångshamn
Portsmouth
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Bilbao
Spanien
Baskien
Avstånd
853 km
Färjerederier
Brittany Ferries
Frekvens av överfarter
3 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
24 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Portsmouth Bilbao: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Portsmouth till Bilbao kan du hitta biljetter från 4348 kr för en person om du reser utan bil till 9506 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Portsmouth till Bilbao är 7806 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Portsmouth till Bilbao är 10 timmar 45 minuter. De långsammaste färjorna tar 12 timmar att nå Bilbao, medan de snabbaste båtarna anländer till Bilbao på 9 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Portsmouth kl 19:00. Den sista båten till Bilbao avgår från hamnen i Portsmouth kl 21:31.

Genomsnittspris för en Portsmouth till Bilbao färjeöverfart
7806 kr
Prisintervall för färjor Portsmouth Bilbao (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
4348 kr - 9506 kr
Genomsnittlig överfartstid Portsmouth Bilbao
10 timmar 45 minuter
Avgångstid för första färjan till Bilbao
19:00
Tid då sista färjan avgår till Bilbao
21:31
Ankomsttid för första färjan till Bilbao
08:00
Ankomsttid för sista färjan till Bilbao
08:01

Vilka bolag trafikerar mellan Portsmouth och Bilbao?

Om du vill resa mellan Portsmouth och Bilbao med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Portsmouth Bilbao
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Portsmouth-Bilbao och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Portsmouth och Bilbao. Brittany Ferries kör 3 överfarter i veckan till Bilbao från Portsmouth och restiden är 24 timmar. Mer information om Brittany Ferries
24 timmar
3 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Portsmouth? Var anländer båtarna i Bilbao?

Avgångshamn i Portsmouth

Brittany Ferriess färjor till Bilbao avgår från följande hamnar i Portsmouth:

Portsmouth Continental Ferry Terminal
Karta

När du reser med färja från Portsmouth är det viktigt att veta hur du tar dig till färjeterminalen från olika utgångspunkter. Oavsett om du befinner dig på stationen, på flygplatsen eller kör på huvudvägarna finns här några lösningar som hjälper dig att nå din destination:

Från tågstationen:

Om du anländer med tåg eller buss till Portsmouth & Southsea station är det enkelt och bekvämt att ta sig till färjeterminalen. Terminalen ligger ca 1,7 km från stationen, en promenad på ca 25 minuter. Men om du har resväskor eller en tung last finns det också möjlighet att använda kollektivtrafiken.

Du kan ta PR1 Portsmouth Park & Ride-bussen från stationen, som släpper av dig direkt vid färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och biljettpriset är ca 2,50 pund per person. Det finns också buss 700 eller buss 20 som kör direkt till färjeterminalen från hållplatsen City Shops South nära stationen.

Från flygplatsen:

Om du kommer från Southampton International Airport är det också mycket enkelt att ta sig till färjeterminalen. Flygplatsen ligger ca 25 minuters bilresa från terminalen. Du kan boka en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Priset är ca 30 pund.

Om du reser från London Gatwick Airport kan du nå Portsmouth Ferry Terminal med kollektivtrafik. Från flygplatsen tar du ett Southern Railways-tåg till Portsmouth station. Därifrån följer du instruktionerna ovan för att ta dig till terminalen. Resan tar ca 2 timmar.

Med bil från större vägar:

Om du använder ditt eget fordon för att nå färjeterminalen finns här en rutt från huvudvägarna:

  • Från motorväg M27, ta avfart 12 mot staden Portsmouth.
  • Fortsätt rakt fram på den dubbla körbanan M275.
  • Följ skyltarna till färjeterminalen.
  • Väl framme vid terminalen, följ skyltarna till parkeringen.

Restiden med bil kan variera beroende på avreseort och trafikförhållanden, men i allmänhet tar det ca 10-15 minuter att köra till terminalen från motorvägen. Parkeringsavgiften vid färjeterminalen är ca £10 per dag.

Ankomsthamn i Bilbao

Brittany Ferries fartyg anländer till Bilbao från följande hamnar:

Santurtzi Puerto
Karta
Andra alternativa avgångar från Portsmouth till Bilbao
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Portsmouth till Bilbao tar det minst 24 timmar att täcka de 853 km mellan Portsmouth och Bilbao.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Portsmouth och Bilbao på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries). Det finns för närvarande 3 överfarter i veckan mellan Portsmouth och Bilbao.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Bilbao: Brittany Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Brittany Ferries.

För att åka med båt från Portsmouth till Bilbao kan du hitta priser från 4348 kr för det lägsta, till 9506 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 7806 kr.

Den första färjan avgår från Portsmouth kl 19:00 till Bilbao.

Den sista färjan till Bilbao avgår vanligtvis från Portsmouth kl 21:31.

Färja Portsmouth Bilbao - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Portsmouth till Bilbao

Vad kan man besöka och göra i Bilbao?

En av Bilbaos mest kända sevärdheter är Guggenheimmuseet. Denna imponerande titanbyggnad, designad av arkitekten Frank Gehry, rymmer en samling av modern och samtida konst. Utomhusskulpturerna, inklusive Jeff Koons "Puppy", lockar också besökarnas uppmärksamhet. På insidan hittar du verk av kända konstnärer som Andy Warhol och Mark Rothko.

För den som vill utforska gamla stan är Casco Viejo en labyrint av smala gator och pittoreska torg. Här finns många barer som serverar pintxos, de läckra baskiska tapasrätterna, samt traditionella butiker som säljer lokala produkter som ost och vin.

För att ta sig runt i Bilbao är kollektivtrafiken väl utbyggd. Tunnelbanan är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig till olika delar av staden. Att promenera är också ett utmärkt sätt att upptäcka de olika distrikten och njuta av Bilbaos charm i din egen takt.

Ett annat populärt transportalternativ är spårvagnen, som förbinder flera delar av staden. Det är ett trevligt sätt att ta sig runt och njuta av utsikten över Bilbaos ikoniska byggnader. Det finns också cyklar med självbetjäning, så kallade "Bilbao Bizkaia Bizi", som gör att besökare enkelt kan ta sig runt i staden samtidigt som de njuter av den friska luften.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid