Rekommenderad rutt
Portsmouth
Resa direkt till Le Havre med färja
Le Havre
Se priser
Alternativa rutter
Portsmouth
Resa med färja till Cherbourg
Cherbourg
Resa med tåg till Le Havre
Le Havre
Se priser
Portsmouth
Resa med färja till Caen
Caen
Resa med tåg till Le Havre
Le Havre
Se priser

Hur tar man sig från Portsmouth till Le Havre med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Portsmouth till Le Havre? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Portsmouth till Le Havre är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Portsmouth till Le Havre, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Portsmouth till Le Havre så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Brittany Ferries eller Condor Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Portsmouth Le Havre som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Portsmouth till Le Havre behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Portsmouth till Le Havre

Avgångshamn
Portsmouth
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Le Havre
Frankrike
Normandie
Avstånd
169 km
Färjerederier
Brittany Ferries, Condor Ferries
Frekvens av överfarter
11 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
5 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Portsmouth Le Havre: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Portsmouth till Le Havre kan du hitta biljetter från 2116 kr för en person om du reser utan bil till 2833 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Portsmouth till Le Havre är 2382 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Portsmouth till Le Havre är 7 timmar 59 minuter. De långsammaste färjorna tar 7 timmar 59 minuter att nå Le Havre, medan de snabbaste båtarna anländer till Le Havre på 7 timmar 59 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Portsmouth kl 23:31.

Genomsnittspris för en Portsmouth till Le Havre färjeöverfart
2382 kr
Prisintervall för färjor Portsmouth Le Havre (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
2116 kr - 2833 kr
Genomsnittlig överfartstid Portsmouth Le Havre
7 timmar 59 minuter
Avgångstid för första färjan till Le Havre
23:31
Ankomsttid för första färjan till Le Havre
08:30

Vilka bolag trafikerar mellan Portsmouth och Le Havre?

Om du vill resa mellan Portsmouth och Le Havre med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Portsmouth Le Havre
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Portsmouth-Le Havre och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Portsmouth och Le Havre. Brittany Ferries kör 11 överfarter i veckan till Le Havre från Portsmouth och restiden är 5 timmar 30 minuter. Mer information om Brittany Ferries
5 timmar 30 minuter
11 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Portsmouth? Var anländer båtarna i Le Havre?

Avgångshamn i Portsmouth

Brittany Ferriess färjor till Le Havre avgår från följande hamnar i Portsmouth:

Portsmouth Continental Ferry Terminal
Karta

När du reser med färja från Portsmouth är det viktigt att veta hur du tar dig till färjeterminalen från olika utgångspunkter. Oavsett om du befinner dig på stationen, på flygplatsen eller kör på huvudvägarna finns här några lösningar som hjälper dig att nå din destination:

Från tågstationen:

Om du anländer med tåg eller buss till Portsmouth & Southsea station är det enkelt och bekvämt att ta sig till färjeterminalen. Terminalen ligger ca 1,7 km från stationen, en promenad på ca 25 minuter. Men om du har resväskor eller en tung last finns det också möjlighet att använda kollektivtrafiken.

Du kan ta PR1 Portsmouth Park & Ride-bussen från stationen, som släpper av dig direkt vid färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och biljettpriset är ca 2,50 pund per person. Det finns också buss 700 eller buss 20 som kör direkt till färjeterminalen från hållplatsen City Shops South nära stationen.

Från flygplatsen:

Om du kommer från Southampton International Airport är det också mycket enkelt att ta sig till färjeterminalen. Flygplatsen ligger ca 25 minuters bilresa från terminalen. Du kan boka en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Priset är ca 30 pund.

Om du reser från London Gatwick Airport kan du nå Portsmouth Ferry Terminal med kollektivtrafik. Från flygplatsen tar du ett Southern Railways-tåg till Portsmouth station. Därifrån följer du instruktionerna ovan för att ta dig till terminalen. Resan tar ca 2 timmar.

Med bil från större vägar:

Om du använder ditt eget fordon för att nå färjeterminalen finns här en rutt från huvudvägarna:

  • Från motorväg M27, ta avfart 12 mot staden Portsmouth.
  • Fortsätt rakt fram på den dubbla körbanan M275.
  • Följ skyltarna till färjeterminalen.
  • Väl framme vid terminalen, följ skyltarna till parkeringen.

Restiden med bil kan variera beroende på avreseort och trafikförhållanden, men i allmänhet tar det ca 10-15 minuter att köra till terminalen från motorvägen. Parkeringsavgiften vid färjeterminalen är ca £10 per dag.

Ankomsthamn i Le Havre

Brittany Ferries fartyg anländer till Le Havre från följande hamnar:

Le Havre Terminal de la Citadelle
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Portsmouth till Le Havre tar det minst 5 timmar 30 minuter att täcka de 169 km mellan Portsmouth och Le Havre.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Portsmouth och Le Havre på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries). Det finns för närvarande 11 överfarter i veckan mellan Portsmouth och Le Havre.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Le Havre: Brittany Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Brittany Ferries, Condor Ferries.

För att åka med båt från Portsmouth till Le Havre kan du hitta priser från 2116 kr för det lägsta, till 2833 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2382 kr.

Den första färjan avgår från Portsmouth kl 23:31 till Le Havre.

Färja Portsmouth Le Havre - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Portsmouth till Le Havre

Vad kan man besöka och göra i Le Havre?

En av stadens mest slående sevärdheter är dess centrum, som återuppbyggdes efter andra världskriget. Le Havre förstördes nästan helt under kriget och arkitekten Auguste Perret fick i uppdrag att återuppbygga staden. Perret valde en resolut modern stil som kännetecknas av byggnader i armerad betong och rena linjer. Resultatet är en unik estetik som har påverkat stadsplaneringen över hela världen. Arkitekturentusiaster får inte missa ikoniska byggnader som Hôtel de Ville, Saint-Joseph-kyrkan och Volcan, ett kulturcentrum och nationalscen.

Det finns flera sätt att ta sig runt i staden. Stadsbussnätet, Les Bus Océane, är väl utbyggt och trafikerar hela Le Havre. Det finns också ett stort antal taxibilar i staden, som är lätta att få tag på på gatan. De mer aktiva kan hyra cyklar för att utforska staden i sin egen takt. Le Havre är också ett perfekt resmål för en promenad, särskilt längs vattnet, där besökare kan beundra båtarna som kommer in och ut ur hamnen.

Förutom sin moderna arkitektur erbjuder Le Havre också många kulturella attraktioner. MuMa (André Malraux Museum of Modern Art) rymmer en stor samling konst som sträcker sig från renässansen till samtida konst. Historieintresserade kan besöka Natural History Museum, som har utställningar om den lokala floran och faunan. Sjöfartsentusiaster kan besöka Maritime Museum, som är inrymt i en före detta kasern och ger en fängslande inblick i regionens sjöfartshistoria.

Le Havre är en fascinerande stad som kombinerar historia, modern arkitektur och kultur. Med sina otaliga sevärdheter och bekväma transportförbindelser är det en idealisk destination för resenärer på jakt efter spännande upptäckter.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid