Rekommenderad rutt
Portsmouth
Resa direkt till Caen med färja
Caen
Se priser
Alternativa rutter
Portsmouth
Resa med färja till Cherbourg
Cherbourg
Resa med tåg, samåkning till Caen
Caen
Se priser

Hur tar man sig från Portsmouth till Caen med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Portsmouth till Caen? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Portsmouth till Caen är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Portsmouth till Caen, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Portsmouth till Caen så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Brittany Ferries eller Condor Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Portsmouth Caen som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Portsmouth till Caen behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Portsmouth till Caen

Avgångshamn
Portsmouth
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Caen
Frankrike
Normandie
Avstånd
188 km
Färjerederier
Brittany Ferries, Condor Ferries
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
5 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Portsmouth Caen: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Portsmouth till Caen kan du hitta biljetter från 867 kr för en person om du reser utan bil till 5794 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Portsmouth till Caen är 2082 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Portsmouth till Caen är 6 timmar 17 minuter. De långsammaste färjorna tar 8 timmar 15 minuter att nå Caen, medan de snabbaste båtarna anländer till Caen på 5 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Portsmouth kl 08:15. Den sista båten till Caen avgår från hamnen i Portsmouth kl 22:45.

Genomsnittspris för en Portsmouth till Caen färjeöverfart
2082 kr
Prisintervall för färjor Portsmouth Caen (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
867 kr - 5794 kr
Genomsnittlig överfartstid Portsmouth Caen
6 timmar 17 minuter
Avgångstid för första färjan till Caen
08:15
Tid då sista färjan avgår till Caen
22:45
Ankomsttid för första färjan till Caen
06:45
Ankomsttid för sista färjan till Caen
21:30

Vilka bolag trafikerar mellan Portsmouth och Caen?

Om du vill resa mellan Portsmouth och Caen med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Portsmouth Caen
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Portsmouth-Caen och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Portsmouth och Caen. Brittany Ferries kör 3 överfarter per dag till Caen från Portsmouth och restiden är 5 timmar 50 minuter. Mer information om Brittany Ferries
5 timmar 50 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Portsmouth? Var anländer båtarna i Caen?

Avgångshamn i Portsmouth

Brittany Ferriess färjor till Caen avgår från följande hamnar i Portsmouth:

Portsmouth Continental Ferry Terminal
Karta

När du reser med färja från Portsmouth är det viktigt att veta hur du tar dig till färjeterminalen från olika utgångspunkter. Oavsett om du befinner dig på stationen, på flygplatsen eller kör på huvudvägarna finns här några lösningar som hjälper dig att nå din destination:

Från tågstationen:

Om du anländer med tåg eller buss till Portsmouth & Southsea station är det enkelt och bekvämt att ta sig till färjeterminalen. Terminalen ligger ca 1,7 km från stationen, en promenad på ca 25 minuter. Men om du har resväskor eller en tung last finns det också möjlighet att använda kollektivtrafiken.

Du kan ta PR1 Portsmouth Park & Ride-bussen från stationen, som släpper av dig direkt vid färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och biljettpriset är ca 2,50 pund per person. Det finns också buss 700 eller buss 20 som kör direkt till färjeterminalen från hållplatsen City Shops South nära stationen.

Från flygplatsen:

Om du kommer från Southampton International Airport är det också mycket enkelt att ta sig till färjeterminalen. Flygplatsen ligger ca 25 minuters bilresa från terminalen. Du kan boka en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Priset är ca 30 pund.

Om du reser från London Gatwick Airport kan du nå Portsmouth Ferry Terminal med kollektivtrafik. Från flygplatsen tar du ett Southern Railways-tåg till Portsmouth station. Därifrån följer du instruktionerna ovan för att ta dig till terminalen. Resan tar ca 2 timmar.

Med bil från större vägar:

Om du använder ditt eget fordon för att nå färjeterminalen finns här en rutt från huvudvägarna:

  • Från motorväg M27, ta avfart 12 mot staden Portsmouth.
  • Fortsätt rakt fram på den dubbla körbanan M275.
  • Följ skyltarna till färjeterminalen.
  • Väl framme vid terminalen, följ skyltarna till parkeringen.

Restiden med bil kan variera beroende på avreseort och trafikförhållanden, men i allmänhet tar det ca 10-15 minuter att köra till terminalen från motorvägen. Parkeringsavgiften vid färjeterminalen är ca £10 per dag.

Ankomsthamn i Caen

Brittany Ferries fartyg anländer till Caen från följande hamnar:

Ouistreham - Gare Maritime
Karta

Hur man tar sig till SNCF-stationen från Ouistreham

När du anländer till Caen med färja har du flera alternativ för att ta dig till stationen.

**Med kollektivtrafik

Den mest ekonomiska lösningen är att använda kollektivtrafiken. Du kan ta buss nr 12 till spårvagnen T1 vid hållplatsen "Chateau d'Eau". Ett annat alternativ är att ta den direkta bussen 12EX från Ouistreham till Caen SNCF-station. Resan tar cirka 45 minuter.

**Med taxi

Om du föredrar en bekvämare och mer direkt transport kan du välja en taxi eller Uber. Priserna varierar beroende på bolag, tid på dagen och trafikförhållanden. En taxiresa till stationen tar vanligtvis ca 15 minuter och kostar ca 15-20 €.

**Med privat bil
Om du har egen bil kan du ta D514 från hamnen i Ouistreham och sedan D515 till Caen station på cirka 20 minuter, beroende på trafikförhållandena.

Räkna med eventuella förseningar på färjan, eftersom trafikförhållanden och biljettpriser kan variera. Den information som lämnas är baserad på uppskattningar och kan variera, så det är lämpligt att kontrollera aktuella tidtabeller och priser innan du reser.

Andra alternativa avgångar från Portsmouth till Caen
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Portsmouth till Caen tar det minst 5 timmar 50 minuter att täcka de 188 km mellan Portsmouth och Caen.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Portsmouth och Caen på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Portsmouth och Caen.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Caen: Brittany Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Brittany Ferries, Condor Ferries.

För att åka med båt från Portsmouth till Caen kan du hitta priser från 867 kr för det lägsta, till 5794 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2082 kr.

Den första färjan avgår från Portsmouth kl 08:15 till Caen.

Den sista färjan till Caen avgår vanligtvis från Portsmouth kl 22:45.

Färja Portsmouth Caen - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Portsmouth till Caen

Vad kan man besöka och göra i Caen?

Caens slott, som byggdes på 1000-talet av Vilhelm Erövraren, är ett av stadens mest emblematiska landmärken. Med sina imponerande torn och vallgrav erbjuder slottet en spektakulär utsikt över staden. Inne i slottet kan du besöka Musée de Normandie, som berättar om regionens historia, och Musée des Beaux-Arts, som har en samling exceptionella verk.

När du vandrar genom de kullerstensbelagda gatorna i centrum kommer du att upptäcka charmiga torg med kaféer, butiker och restauranger. Place Saint-Sauveur är särskilt populärt med sin livliga atmosfär och gotiska kyrka från 1300-talet.

Kulturälskare kan också utforska Abbaye-aux-Hommes, som grundades av Vilhelm Erövraren, och Abbaye-aux-Dames, där Normandies regionfullmäktige nu har sitt säte. Dessa platser ger en fascinerande inblick i regionens religiösa och arkitektoniska historia.

För att få ut det mesta av din vistelse i Caen kan du dra nytta av de många transportmedel som finns tillgängliga lokalt. Det välutvecklade bussnätet gör det enkelt att ta sig runt i staden och det omgivande området. Du kan också hyra en cykel och utforska staden i din egen takt längs de välutvecklade cykelvägarna.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid