Hur tar man sig till Polen?

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första resa till Polen är det ofta komplicerat att känna till de olika transportlösningar som står till buds för att nå landet och för att ta sig runt i Polen.

Vivanoda är här för att hjälpa dig att hitta de bästa transportalternativen i Polen och göra din resa till större städer som Warszawa, Krakow, Lodz, Wroclaw, Poznan, Gdansk eller Szczecin enklare.

Vivanoda låter dig jämföra de olika transportalternativen för din resa till Polen, oavsett om du reser med flyg, tåg, buss eller samåkning. Vi har samlat all nödvändig information för att hjälpa dig att välja den bästa rutten och det bästa transportmedlet för dina behov och din budget. Vi har också listat de viktigaste transportföretagen för varje transportmedel, till exempel Ryanair, EuroLot, Wizzair, Russian Railways, ÖBB, PKP Intercity, Polferries, FlixBus, LEO Express och IC Bus, så att du enkelt kan boka din resa.

Med tåg till Polen

Tåg är ett mycket bekvämt sätt att upptäcka Polen, med snabba förbindelser mellan de största städerna och spektakulära panoramavyer. Höghastighets- eller regionaltåg från Russian Railways, ÖBB och PKP Intercity förbinder städer som Wroclaw, Poznan eller Gdansk på kort tid.

Med buss till Polen

Att resa med buss till Polen är ett utmärkt val för dem som vill upptäcka landet i sin egen takt och utan att lägga ut för mycket pengar. Bussarna från FlixBus, LEO Express och IC Bus förbinder de mest avlägsna städerna och orterna, som Wloclawek, Opole eller Rybnik, och erbjuder en unik och autentisk upplevelse.

Flyg till Polen

Att flyga till Polen erbjuder en mängd olika destinationer, till exempel Warszawa, Krakow eller Lodz. Flygbolag som Ryanair, EuroLot och Wizzair erbjuder direktflyg från många europeiska städer, så du kan planera din resa mycket flexibelt.

Resa till Polen

Resa till Polen
Sök och hitta biljetter till Polen
Sök efter boende i Polen

Kortfattad guide för resor i Polen

Om du planerar en resa till Polen har du tur. Detta östeuropeiska land är fullt av dolda skatter, från vackra städer till hisnande naturlandskap. Här är några av de viktigaste sevärdheterna som du inte får missa på din resa till Polen.

Warszawa - Polens huvudstad är en livlig och spännande stad som har återuppbyggt sig själv efter andra världskriget. Du kan se historiska platser som det kungliga slottet i Warszawa och Gamla stan, båda UNESCO:s världsarvslista, eller vandra genom de livliga, moderna gatorna i stadens centrum.

Krakow - Krakow ligger i södra Polen och är en gammal och pittoresk stad med en rik historia. Den historiska stadskärnan i Krakow är också ett av Unescos världsarv. Här kan du beundra marknadstorget, Mariakyrkan och Wawel-slottet. Krakow är också en utmärkt utgångspunkt för att besöka Tatrabergen.

Auschwitz-Birkenau - Detta minnesmärke över Förintelsen är ett måste för den som vill lära sig mer om Polens och andra världskrigets historia. Platsen ligger ungefär en timmes bilresa från Krakow och är lätt att nå med bil eller buss.

Wroclaw - Wroclaw är Polens fjärde största stad och ligger i västra delen av landet. Den pittoreska gamla staden har många broar över floden Oder och många färgglada byggnader. Missa inte Wroclaws marknadstorg, som är ett av de största medeltida torgen i Europa.

Zakopane - Zakopane ligger i Tatrabergen och är en pittoresk liten stad som lockar vintersportentusiaster. På sommaren kan du vandra och klättra. Staden är känd för sin traditionella träarkitektur och rustika atmosfär.

Bieszczady nationalpark - Bieszczady nationalpark ligger i sydöstra Polen och är ett landskap av berg, skogar och ängar. Här kan du vandra, rida och titta på djurlivet. Det är en fantastisk plats för att koppla av och njuta av naturen.

Polen är ett lätt land att resa till. Du kan resa med tåg, buss eller bil. Tågen är moderna och bekväma, och bussarna är också välutrustade. Det är också möjligt att hyra en bil för att utforska landet på egen hand. Om du letar efter ett mer ekonomiskt sätt att resa är samåkning också ett populärt alternativ i Polen.

Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller bara stadsliv hittar du säkert något att njuta av i Polen. Från historiska städer som Kraków, Gdansk och Warszawa till vackra naturlandskap som Tatra eller Białowieża-skogen och läckra lokala kulinariska specialiteter - Polen erbjuder en unik reseupplevelse. Och med många tillgängliga transportmedel, som moderna tåg och bekväma bussar, är det lätt att ta sig runt i landet för att utforska alla de underverk det har att erbjuda.

Sök och hitta biljetter till Polen
Sök efter boende i Polen

Resa till Polen från Sverige

None
None
None
None