Rekommenderad rutt
Plymouth
Resa direkt till Santander med färja
Santander
Se priser
Alternativa rutter
Plymouth
Resa med buss, samåkning till Portsmouth
Portsmouth
Resa med färja till Santander
Santander
Se priser
Plymouth
Resa med buss, tåg, samåkning till London
London
Resa med flyg till Santander
Santander
Se priser

Hur tar man sig från Plymouth till Santander med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Plymouth till Santander? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Plymouth till Santander är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Plymouth till Santander, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Plymouth till Santander så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Brittany Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Plymouth Santander som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Plymouth till Santander behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Plymouth till Santander

Avgångshamn
Plymouth
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Santander
Spanien
Cantabria
Avstånd
771 km
Färjerederier
Brittany Ferries
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
21 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Plymouth Santander: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Plymouth till Santander kan du hitta biljetter från 1850 kr för en person om du reser utan bil till 9413 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Plymouth till Santander är 4996 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Plymouth till Santander är 21 timmar 5 minuter. De långsammaste färjorna tar 21 timmar 15 minuter att nå Santander, medan de snabbaste båtarna anländer till Santander på 20 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Plymouth kl 12:15. Den sista båten till Santander avgår från hamnen i Plymouth kl 16:45.

Genomsnittspris för en Plymouth till Santander färjeöverfart
4996 kr
Prisintervall för färjor Plymouth Santander (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1850 kr - 9413 kr
Genomsnittlig överfartstid Plymouth Santander
21 timmar 5 minuter
Avgångstid för första färjan till Santander
12:15
Tid då sista färjan avgår till Santander
16:45
Ankomsttid för första färjan till Santander
10:30
Ankomsttid för sista färjan till Santander
14:00

Vilka bolag trafikerar mellan Plymouth och Santander?

Om du vill resa mellan Plymouth och Santander med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Plymouth Santander
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Plymouth-Santander och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Plymouth och Santander. Brittany Ferries kör 2 överfarter i veckan till Santander från Plymouth och restiden är 21 timmar 30 minuter. Mer information om Brittany Ferries
21 timmar 30 minuter
2 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Plymouth? Var anländer båtarna i Santander?

Avgångshamn i Plymouth

Brittany Ferriess färjor till Santander avgår från följande hamnar i Plymouth:

Plymouth Ferry Terminal
Karta

Hur man tar sig till hamnen från stationen

Om du anländer till Plymouths järnvägsstation är det en barnlek att ta sig till färjeterminalen. Det finns taxibilar utanför stationen som tar dig direkt till färjeterminalen. Taxiresan tar ca 10 minuter och kostar ca 8-10 £. Det är det snabbaste och enklaste sättet.

Om du föredrar att åka kollektivt kan du ta buss nummer 33, 2, 51 eller 61 från Plymouth station till hållplatsen Western Approach. Det är ca 20 minuters promenad till färjeterminalen. Bussresan tar ca 5 minuter och kostar ca 2 pund.

Ta dig till färjeterminalen från flygplatsen

Om du anländer till Exeter International Airport finns det också alternativ för att ta sig till Plymouth Ferry Terminal. Du kan ta en taxi från flygplatsens utgång. Taxiresan till färjeterminalen tar ca 60 minuter och kostar ca £60-70.

Ett billigare alternativ är att ta buss nummer AA från flygplatsen till Honiton Road Park and Ride i Exeter och därifrån ta en Megabus in till Plymouths centrum. Denna buss tar dig till Plymouth Bus Station, där du sedan kan följa samma instruktioner som från stationen till färjeterminalen.

Ta dig till färjeterminalen med bil

Om du reser med bil och vill nå färjeterminalen från huvudvägarna finns här detaljerade instruktioner:

  1. Från motorväg A38, ta avfarten mot Plymouth.
  2. Följ skyltarna mot centrum eller färjeterminalen.
  3. Väl framme i Plymouths centrum, följ de många skyltarna till färjeterminalen.

Restiden med bil beror på varifrån du kommer, men i allmänhet tar det ca 10-15 minuter att köra till färjeterminalen från huvudvägarna.

Glöm inte att kontrollera parkeringsvillkor och avgifter innan du anländer för att undvika förvirring.

Ankomsthamn i Santander

Brittany Ferries fartyg anländer till Santander från följande hamnar:

Santander
Karta

Om du just har anlänt med färja är det viktigt att veta vilka transportalternativ som finns tillgängliga för att du ska kunna nå dina respektive destinationer. Här är några praktiska lösningar:

Gå till tåg- eller busstationen:

Till fots:

Det billigaste sättet att ta sig till tåg- och busstationen från hamnen är att gå. Stationen ligger bara 500 meter från färjeterminalen, så resan tar inte mer än 10 minuter.

Med taxi:

Om du föredrar ett snabbare och bekvämare transportmedel kan du ta en taxi eller boka en Uber. Det finns gott om taxibilar utanför hamnen och resan till stationen tar ca 10 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 8 €.

Med privat bil:

Om du har egen bil eller har hyrt en, följ bara skyltarna till tåg- och busstationen. Resan tar ca 5 till 10 minuter beroende på trafiksituationen.

Resa till Santanders flygplats:

Med allmänna kommunikationer:

För att ta dig till flygplatsen från hamnen kan du ta bussbolaget ALSA:s linje S4. Denna buss avgår från Santanders tågstation, som du kan nå genom att följa anvisningarna ovan. Resan till flygplatsen tar ca 15 minuter och kostar ca 3€.

Med taxi:

Taxi och Uber finns också tillgängliga för att ta dig till flygplatsen. Precis som på stationen finns det taxibilar precis utanför hamnen. Taxiresan till flygplatsen tar ca 15 minuter och kostar mellan 15 € och 20 €.

Med privat bil:

Om du föredrar att köra till flygplatsen, följ skyltarna till Santander Airport. Resan tar ca 15 minuter beroende på trafiksituationen.

På väg in till stadens centrum:

Med kollektivtrafik:

För att ta dig till stadens centrum från hamnen kan du ta olika busslinjer i TUS-nätverket. Linjerna 2, 4 och 14 tar dig till stadens centrum. Biljetter kostar cirka 1,30 euro.

Med taxi:

Om du vill ta dig till stadens centrum snabbt och bekvämt kan du ta en taxi eller boka en Uber. Taxibilarna finns precis utanför hamnen och resan till centrum tar ca 10 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 8 €.

Med privat bil:

Om du har egen bil eller har hyrt en bil kan du ta dig till stadens centrum genom att följa vägskyltarna. Resan tar ca 10 till 15 minuter beroende på trafiksituationen och din destination.

Andra alternativa avgångar från Plymouth till Santander
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Plymouth till Santander tar det minst 21 timmar 30 minuter att täcka de 771 km mellan Plymouth och Santander.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Plymouth och Santander på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Plymouth och Santander.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Plymouth och Santander: Brittany Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Brittany Ferries.

För att åka med båt från Plymouth till Santander kan du hitta priser från 1850 kr för det lägsta, till 9413 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 4996 kr.

Den första färjan avgår från Plymouth kl 12:15 till Santander.

Den sista färjan till Santander avgår vanligtvis från Plymouth kl 16:45.

Färja Plymouth Santander - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Plymouth till Santander

Vad kan man besöka och göra i Santander?

En av Santanders mest anmärkningsvärda sevärdheter är dess pittoreska vik, en av de vackraste i Europa. Bukten gränsar till en sandstrand och erbjuder en magnifik utsikt över Atlanten och är en idealisk plats för att koppla av och njuta av solen. Förutom sina stränder har Santander också många lummiga parker och trädgårdar, perfekta för en avkopplande promenad.

I hjärtat av staden ligger Santanders berömda katedral, som byggdes på 1100-talet och är ett av stadens mest emblematiska landmärken. Dess gotiska arkitektur och vackra interiör gör den till ett måste för alla som älskar historia och konst. Strax intill katedralen ligger Palacio de la Magdalena, ett magnifikt slott omgivet av trädgårdar och med panoramautsikt över bukten.

När det gäller lokala transporter har Santander ett välutvecklat stadsbussystem, vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden och dess omgivningar. Dessutom erbjuder staden ett antal vandrings- och cykelvägar, perfekta för att upptäcka den naturliga skönheten i regionen.

För resenärer som vill utforska regionen ytterligare är Santander också en idealisk bas för utflykter till platser som de berömda Altamira-grottorna, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, eller den charmiga staden Bilbao.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid