Rekommenderad rutt
Palma (Mallorca)
Resa direkt till Mahon med färja
Mahon
Se priser
Alternativa rutter
Palma (Mallorca)
Resa med flyg, färja till Barcelona
Barcelona
Resa med färja till Mahon
Mahon
Se priser

Hur tar man sig från Palma (Mallorca) till Mahon med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Palma (Mallorca) till Mahon? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Palma (Mallorca) till Mahon är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Palma (Mallorca) till Mahon, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Palma (Mallorca) till Mahon så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Palma (Mallorca) Mahon som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Trasmed eller Acciona Trasmediterránea-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Palma (Mallorca) till Mahon behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Palma (Mallorca) till Mahon

Avgångshamn
Palma (Mallorca)
Spanien
Balearerna
Ankomsthamn
Mahon
Spanien
Balearerna
Avstånd
145 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
6 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Palma (Mallorca) Mahon: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Palma (Mallorca) till Mahon kan du hitta biljetter från 624 kr för en person om du reser utan bil till 1492 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Palma (Mallorca) till Mahon är 1064 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Palma (Mallorca) till Mahon är 5 timmar 36 minuter. De långsammaste färjorna tar 6 timmar att nå Mahon, medan de snabbaste båtarna anländer till Mahon på 5 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Palma (Mallorca) kl 08:00.

Genomsnittspris för en Palma (Mallorca) till Mahon färjeöverfart
1064 kr
Prisintervall för färjor Palma (Mallorca) Mahon (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
624 kr - 1492 kr
Genomsnittlig överfartstid Palma (Mallorca) Mahon
5 timmar 36 minuter
Avgångstid för första färjan till Mahon
08:00
Ankomsttid för första färjan till Mahon
13:30
Ankomsttid för sista färjan till Mahon
14:00

Varför ta en färja från Palma (Mallorca) till Mahon?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Palma (Mallorca) till Mahon vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Mahon. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Palma (Mallorca) till Mahon är ett idealiskt sätt att resa.

För bekvämligheten i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Palma (Mallorca) till Mahon är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även om deras användning är tydligast vid en överfart med övernattning är det fullt möjligt att boka en under dagen.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Under överfarten från Palma (Mallorca) till Mahon, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Trasmed eller Acciona Trasmediterránea-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Palma (Mallorca)-Mahon i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Mahon.

Vilka bolag trafikerar mellan Palma (Mallorca) och Mahon?

Om du vill resa mellan Palma (Mallorca) och Mahon med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Trasmed eller Acciona Trasmediterránea som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Trasmed Palma (Mallorca) Mahon
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Palma (Mallorca) och Mahon. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palma (Mallorca)-Mahon och boka en biljett från Trasmed mellan Palma (Mallorca) och Mahon. Mer information om Trasmed
Acciona Trasmediterránea Palma (Mallorca) Mahon
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palma (Mallorca)-Mahon och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Palma (Mallorca) och Mahon. Acciona Trasmediterránea kör 1 överfarter i veckan till Mahon från Palma (Mallorca) och restiden är 6 timmar. Mer information om Acciona Trasmediterránea
6 timmar
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Palma (Mallorca)? Var anländer båtarna i Mahon?

Avgångshamn i Palma (Mallorca)

Trasmed eller Acciona Trasmediterráneas färjor till Mahon avgår från följande hamnar i Palma (Mallorca):

Palma de Mallorca
Karta

Från den intermodala stationen - Estació Intermodal

Om du anländer till Palma station (tåg eller buss) och vill åka till färjeterminalen har du flera alternativ. Om du väljer att åka kollektivt går busslinjerna 1 och 4 direkt från kombiterminalen till färjeterminalen. Resan tar cirka 20 till 30 minuter. Om du föredrar att inte använda kollektivtrafiken kan du också ta en taxi, som tar dig direkt till färjeterminalen på cirka 15 minuter. Taxiresan varierar beroende på pris och trafikförhållanden, men bör kosta mellan 10 och 15 euro.

Resa till färjeterminalen från flygplatsen

Om du anländer till Palma flygplats och vill ta dig till färjeterminalen har du också flera alternativ. Terminalen ligger ca 10 km från flygplatsen. Det snabbaste och bekvämaste sättet att ta sig dit är med taxi från flygplatsen. Taxiresan tar ca 20-25 minuter och kostar ca 25-30 €, beroende på trafiksituationen.

Alternativt kan du ta buss A1 från flygplatsen till den intermodala stationen i centrala Palma. Därifrån följer du ovanstående vägbeskrivning till färjeterminalen från stationen. Bussresan från flygplatsen tar ca 45-60 minuter.

Ta dig till färjeterminalen med bil från huvudvägarna

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns det flera större vägar som tar dig direkt till terminalen. Om du kommer från motorvägen Ma-20 ska du följa skyltarna mot "Puerto" eller "Terminal Maritimo" för att komma till terminalen. Resan från motorvägen Ma-20 tar ca 10 minuter, beroende på trafiksituationen.

Om du kommer från motorvägen Ma-19, ta avfarten "Passeig Maritim" och följ skyltarna mot "Puerto" eller "Terminal Maritimo" för att komma till färjeterminalen. Resan från motorvägen Ma-19 tar också ca 10 minuter, beroende på trafiksituationen.

Ankomsthamn i Mahon

Acciona Trasmediterránea eller Trasmed fartyg anländer till Mahon från följande hamnar:

Mahon
Karta
Andra alternativa avgångar från Palma (Mallorca) till Mahon
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Palma (Mallorca) till Mahon tar det minst 6 timmar att täcka de 145 km mellan Palma (Mallorca) och Mahon.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Palma (Mallorca) och Mahon på vintern) och färjerederiet (Trasmed och Acciona Trasmediterránea). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Palma (Mallorca) och Mahon.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Palma (Mallorca) och Mahon: Trasmed och Acciona Trasmediterránea.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed.

Under din överfart mellan Palma (Mallorca) och Mahon reser du 145 km.

För att åka med båt från Palma (Mallorca) till Mahon kan du hitta priser från 624 kr för det lägsta, till 1492 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1064 kr.

Den första färjan avgår från Palma (Mallorca) kl 08:00 till Mahon.

Färja Palma (Mallorca) Mahon - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Palma (Mallorca) till Mahon

Vad kan man besöka och göra i Mahon?

En av Mahons höjdpunkter är dess spektakulära arkitektur. Ta en promenad genom de smala gatorna i gamla stan och beundra de fantastiska byggnaderna med sina färgglada fasader, huvudsakligen från den georgianska perioden. Missa inte Museo de Menorca, inrymt i ett före detta 1300-talskloster och med en viktig samling konst och historiska föremål.

Stadens mittpunkt är hamnen i Mahon, en av världens största naturhamnar. Ta en promenad längs vattnet och beundra de många nöjesbåtarna och lyxyachterna som lägger till här. Du kan också ta en båtkryssning för att utforska skönheten i denna vattendrag.

En unik kulinarisk upplevelse får man på Mahons marknad, där man kan prova färska lokala produkter som Menorcaost, som anses vara en av de bästa i världen. Och glöm inte att prova Menorcas berömda gin, en av öns mest populära drycker.

För att besöka området runt Mahon, hyr en cykel eller en bil för att utforska Menorcas otroliga landskap. De imponerande klipporna på sydkusten, vita sandstränder och pittoreska vikar där man kan simma i kristallklart vatten ligger bara några kilometer från staden.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid