Rekommenderad rutt
Barcelona
Resa direkt till Mahon med färja
Mahon
Se priser
Alternativa rutter
Barcelona
Resa med flyg, färja till Palma (Mallorca)
Palma (Mallorca)
Resa med färja till Mahon
Mahon
Se priser

Hur tar man sig från Barcelona till Mahon med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Barcelona till Mahon? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Barcelona till Mahon är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Barcelona till Mahon, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Barcelona till Mahon så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Barcelona Mahon som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Barcelona till Mahon behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Barcelona till Mahon

Avgångshamn
Barcelona
Spanien
Katalonien
Ankomsthamn
Mahon
Spanien
Balearerna
Avstånd
247 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed
Frekvens av överfarter
7 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
8 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Barcelona Mahon: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Barcelona till Mahon kan du hitta biljetter från 324 kr för en person om du reser utan bil till 2718 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Barcelona till Mahon är 1284 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Barcelona till Mahon är 8 timmar 31 minuter. De långsammaste färjorna tar 9 timmar 30 minuter att nå Mahon, medan de snabbaste båtarna anländer till Mahon på 7 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Barcelona kl 16:00. Den sista båten till Mahon avgår från hamnen i Barcelona kl 22:30.

Genomsnittspris för en Barcelona till Mahon färjeöverfart
1284 kr
Prisintervall för färjor Barcelona Mahon (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
324 kr - 2718 kr
Genomsnittlig överfartstid Barcelona Mahon
8 timmar 31 minuter
Avgångstid för första färjan till Mahon
16:00
Tid då sista färjan avgår till Mahon
22:30
Ankomsttid för första färjan till Mahon
05:30
Ankomsttid för sista färjan till Mahon
23:00

Varför ta en färja från Barcelona till Mahon?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Barcelona till Mahon vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Mahon. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Barcelona till Mahon är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Barcelona-Mahon i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Mahon.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med tåg, buss eller flyg tillämpas ofta ett överskott på ett gratis bagage och varje ytterligare bagage genererar en extra kostnad. För överfarten Barcelona-Mahon krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Mahon. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Under överfarten från Barcelona till Mahon, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.

Vilka bolag trafikerar mellan Barcelona och Mahon?

Om du vill resa mellan Barcelona och Mahon med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Acciona Trasmediterránea Barcelona Mahon
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Mahon och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Barcelona och Mahon. Acciona Trasmediterránea kör 7 överfarter i veckan till Mahon från Barcelona och restiden är 8 timmar. Mer information om Acciona Trasmediterránea
8 timmar
7 överfarter i veckan
Trasmed Barcelona Mahon
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Barcelona och Mahon. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Mahon och boka en biljett från Trasmed mellan Barcelona och Mahon. Mer information om Trasmed
Grandi Navi Veloci Barcelona Mahon
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci är ett italienskt företag och en av de ledande aktörerna inom passagerartransport i Medelhavet. Det trafikerar Italien (Sicilien och Sardinien), Spanien, Tunisien, Algeriet, Frankrike och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Mahon och boka en biljett från Grandi Navi Veloci mellan Barcelona och Mahon. Mer information om Grandi Navi Veloci
Baleària Barcelona Mahon
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Mahon och boka en biljett från Baleària mellan Barcelona och Mahon. Mer information om Baleària

Var avgår färjorna från i Barcelona? Var anländer båtarna i Mahon?

Avgångshamn i Barcelona

Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleàrias färjor till Mahon avgår från följande hamnar i Barcelona:

Barcelona
Karta

Från stationen

Från stationen Barcelona-Sants

Det enklaste och billigaste sättet att ta sig till färjeterminalen från denna station är att ta tunnelbanelinje L3, som tar dig direkt till Barcelonas färjehamn. Resan tar ca 20 minuter och kostar lika mycket som en tunnelbanebiljett.

Det finns också taxibilar utanför stationen som tar dig till hamnen på mindre än 15 minuter. Priset kommer därför att vara mycket högre än att ta kollektivtrafiken. Räkna med att betala cirka 15 euro.

Från Barcelona-Francia station

Denna station ligger 1,5 km från färjeterminalen. Om du inte har för mycket bagage kan du ta dig till färjeterminalen på 20 minuter.

Om du föredrar att åka kollektivt tar bussarna D20 och H14 dig till färjeterminalen på ca 15 minuter.

Från Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (BCN) flygplats

Om du anländer till Barcelonas flygplats har du flera alternativ för att ta dig till färjeterminalen.

  1. Flygbuss: Flygbussar finns tillgängliga från flygplatsen till färjeterminalen med anslutning till tunnelbanelinje L3. Du kan köpa din biljett i receptionen för flygplatstransfer. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 10 €.

  2. Tunnelbana: Du kan också ta tunnelbanan från flygplatsen till färjeterminalen. Ta linje L9 Sud eller "L9S" vid terminal 1 eller 2 på flygplatsen och gå av vid stationen "Zona Universitària". Därifrån tar du tunnelbanelinjen L3 till hållplatsen "Drassanes", nära färjeterminalen.

Hur man tar sig till Barcelonas färjeterminal med bil

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns här detaljerade vägbeskrivningar från huvudvägarna:

  1. Från motorväg AP-7, ta avfart 21 mot Barcelona Centre/Port Vell.
  2. Fortsätt på motorvägen Ronda Litoral (B-10) och ta avfart 21 mot Paral-lel/Montjuïc.
  3. Följ skyltarna mot Paral-lel och fortsätt längs avenyn tills du kommer till färjeterminalen.

Restiden med bil beror på trafiken, men beräknas i allmänhet till 20-30 minuter från huvudvägarna. Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Mahon

Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed eller Acciona Trasmediterránea fartyg anländer till Mahon från följande hamnar:

Mahon
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Barcelona till Mahon tar det minst 8 timmar att täcka de 247 km mellan Barcelona och Mahon.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Barcelona och Mahon på vintern) och färjerederiet (Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci och Baleària). Det finns för närvarande 7 överfarter i veckan mellan Barcelona och Mahon.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Barcelona och Mahon: Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci och Baleària.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed.

Innan du bokar, jämför priserna på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Barcelona Mahon kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Barcelona och Mahon reser du 247 km.

För att åka med båt från Barcelona till Mahon kan du hitta priser från 324 kr för det lägsta, till 2718 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1284 kr.

Den första färjan avgår från Barcelona kl 16:00 till Mahon.

Den sista färjan till Mahon avgår vanligtvis från Barcelona kl 22:30.

Upplev en färjeöverfart från Barcelona till Mahon

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Barcelona och Mahon kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Barcelona till avstigning i Mahon. Du hittar också praktisk information om Barcelona och Mahon.

Ombordstigning i Barcelona

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Barcelona Mahon med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Barcelonas hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Barcelona. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Barcelona - Mahon / Gå till Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed eller Acciona Trasmediterránea-diskarna i Barcelona färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Mahon / Informationsmeddelanden sänds i Barcelona färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Med bil följer du Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleàrias personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Överfart från Barcelona till Mahon: ombord på fartyget...

På Acciona Trasmediterránea, Trasmed, Grandi Navi Veloci eller Baleària-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjan närmar sig Mahon, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Mahon:

  • Närmar sig Mahons hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Mahon från ytterdäcket.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Barcelona till Mahon i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Mahon.
  • Lämna fartyget och utforska Mahon / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Det går ännu snabbare som fotgängare. Tullpersonalen i Mahons hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen börjar din vistelse i Mahon på allvar!
Färja Barcelona Mahon - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Barcelona till Mahon

Vad kan man besöka och göra i Mahon?

En av Mahons höjdpunkter är dess spektakulära arkitektur. Ta en promenad genom de smala gatorna i gamla stan och beundra de fantastiska byggnaderna med sina färgglada fasader, huvudsakligen från den georgianska perioden. Missa inte Museo de Menorca, inrymt i ett före detta 1300-talskloster och med en viktig samling konst och historiska föremål.

Stadens mittpunkt är hamnen i Mahon, en av världens största naturhamnar. Ta en promenad längs vattnet och beundra de många nöjesbåtarna och lyxyachterna som lägger till här. Du kan också ta en båtkryssning för att utforska skönheten i denna vattendrag.

En unik kulinarisk upplevelse får man på Mahons marknad, där man kan prova färska lokala produkter som Menorcaost, som anses vara en av de bästa i världen. Och glöm inte att prova Menorcas berömda gin, en av öns mest populära drycker.

För att besöka området runt Mahon, hyr en cykel eller en bil för att utforska Menorcas otroliga landskap. De imponerande klipporna på sydkusten, vita sandstränder och pittoreska vikar där man kan simma i kristallklart vatten ligger bara några kilometer från staden.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid