Rekommenderad rutt
Nice
Resa direkt till Porto-Vecchio med färja
Porto-Vecchio
Se priser
Alternativa rutter
Nice
Resa med tåg, samåkning, buss till Toulon
Toulon
Resa med färja till Porto-Vecchio
Porto-Vecchio
Se priser
Nice
Resa med tåg, buss, samåkning till Marseille
Marseille
Resa med färja till Porto-Vecchio
Porto-Vecchio
Se priser

Hur tar man sig från Nice till Porto-Vecchio med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Nice till Porto-Vecchio? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Nice till Porto-Vecchio är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Nice till Porto-Vecchio, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Nice till Porto-Vecchio så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som La Meridionale, Corsica Linea eller Corsica Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Nice Porto-Vecchio som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Nice till Porto-Vecchio behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Nice till Porto-Vecchio

Avgångshamn
Nice
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Porto-Vecchio
Frankrike
Korsika
Avstånd
287 km
Färjerederier
La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
10 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Nice Porto-Vecchio: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Nice till Porto-Vecchio kan du hitta biljetter från 278 kr för en person om du reser utan bil till 3157 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Nice till Porto-Vecchio är 1237 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Nice till Porto-Vecchio är 13 timmar 50 minuter. De långsammaste färjorna tar 18 timmar att nå Porto-Vecchio, medan de snabbaste båtarna anländer till Porto-Vecchio på 11 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Nice kl 07:15. Den sista båten till Porto-Vecchio avgår från hamnen i Nice kl 23:55.

Genomsnittspris för en Nice till Porto-Vecchio färjeöverfart
1237 kr
Prisintervall för färjor Nice Porto-Vecchio (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
278 kr - 3157 kr
Genomsnittlig överfartstid Nice Porto-Vecchio
13 timmar 50 minuter
Avgångstid för första färjan till Porto-Vecchio
07:15
Tid då sista färjan avgår till Porto-Vecchio
23:55
Ankomsttid för första färjan till Porto-Vecchio
09:00
Ankomsttid för sista färjan till Porto-Vecchio
18:45

Vilka bolag trafikerar mellan Nice och Porto-Vecchio?

Om du vill resa mellan Nice och Porto-Vecchio med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Ferries Nice Porto-Vecchio
Corsica Ferries
Corsica Ferries är ett fransk-italienska färjerederi som trafikerar Korsika och Sardinien från det franska och italienska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Nice-Porto-Vecchio och boka en biljett från Corsica Ferries mellan Nice och Porto-Vecchio. Corsica Ferries kör 1 överfarter i veckan till Porto-Vecchio från Nice och restiden är 10 timmar 30 minuter. Mer information om Corsica Ferries
10 timmar 30 minuter
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Nice? Var anländer båtarna i Porto-Vecchio?

Avgångshamn i Nice

Corsica Ferriess färjor till Porto-Vecchio avgår från följande hamnar i Nice:

Nice Terminal Passager 1
Karta

Från stationen :

Om du anländer till Nice järnvägsstation är det ganska lätt att ta sig till färjeterminalen. När du lämnar stationen kan du promenera till terminalen på ca 40 minuter. Om du föredrar att inte gå kan du ta spårvagnen. Spårvagnslinje 1 kör från stationen till färjeterminalen på ca 20 minuter. Spårvagnsbiljetter kostar cirka 1,50 €.

Om du anländer till Nice busstation ligger färjeterminalen ca 15 minuters promenad bort. Du kan också ta spårvagnen, men det finns ingen direktlinje från busstationen. Du måste därför gå till tågstationen först för att ta spårvagnslinje 1.

Från Nice Côte d'Azur flygplats:

Från Nice flygplats har du några alternativ för att ta dig till färjeterminalen. Det snabbaste alternativet är att ta en taxi, vilket tar ca 20 minuter och kostar ca 35 euro.

Om du föredrar kollektivtrafik kan du ta buss 98 från flygplatsen, som tar dig direkt till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 6 euro.

Ett annat alternativ är att ta spårvagnen från flygplatsen till hållplatsen "Port Lympia" och sedan promenera till färjeterminalen. Detta är mycket bekvämt och billigare än taxi.

Med bil :

Om du kör till färjeterminalen från huvudvägarna, här är några instruktioner:

  • Från motorväg A8, ta avfart 50 "Nice-Promenade des Anglais" och följ skyltarna mot "Promenade des Anglais".
  • Fortsätt rakt fram på Promenade des Anglais tills du kommer till hamnen i Nice.
  • Väl i hamnen följer du skyltarna till färjeterminalen.

Restiden kan variera beroende på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 25 minuter från motorväg A8. Observera att det kan finnas begränsat med parkeringsplatser vid färjeterminalen, så det är bra att kontrollera parkeringsmöjligheterna i förväg och räkna med extra tid om det behövs.

Ankomsthamn i Porto-Vecchio

Corsica Ferries fartyg anländer till Porto-Vecchio från följande hamnar:

Porto-Vecchio - Gare Maritime
Karta
Andra alternativa avgångar från Nice till Porto-Vecchio
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Nice till Porto-Vecchio tar det minst 10 timmar 30 minuter att täcka de 287 km mellan Nice och Porto-Vecchio.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Nice och Porto-Vecchio på vintern) och färjerederiet (Corsica Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Nice och Porto-Vecchio.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Nice och Porto-Vecchio: Corsica Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries.

För att åka med båt från Nice till Porto-Vecchio kan du hitta priser från 278 kr för det lägsta, till 3157 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1237 kr.

Den första färjan avgår från Nice kl 07:15 till Porto-Vecchio.

Den sista färjan till Porto-Vecchio avgår vanligtvis från Nice kl 23:55.

Färja Nice Porto-Vecchio - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Nice till Porto-Vecchio

Vad kan man besöka och göra i Porto-Vecchio?

En av Porto-Vecchios största attraktioner är den gamla stadsdelen som ligger på en kulle. De smala kullerstensgatorna kantade av stenhus utstrålar en autentisk och pittoresk atmosfär. Här kan du strosa runt på de charmiga gatorna, upptäcka lokala hantverksbutiker och insupa stadens historia.

En annan sevärdhet är Citadellet i Porto-Vecchio, som erbjuder en fantastisk utsikt över staden och havet. Denna historiska fästning har anor från 1500-talet och byggdes för att skydda mot invasioner från havet. Idag kan du besöka dess vallar, vakttorn och bastioner och lära dig mer om dess förflutna.

Naturligtvis är stränderna en av de främsta anledningarna till att resenärer kommer till Porto-Vecchio. Santa Giulia-stranden är förmodligen den mest kända, med sin vita sand och sitt kristallklara vatten. Det är den perfekta platsen att koppla av, simma och ägna sig åt vattensporter som dykning och vindsurfing.

Om du vill utforska området runt Porto-Vecchio finns det flera transportalternativ. Hyrbil rekommenderas för dem som vill vara självständiga och utforska de närliggande stränderna och byarna. Det finns också taxibilar som kan ta dig till de mest populära platserna. Det finns också bussar som förbinder Porto-Vecchio med andra städer på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid