Rekommenderad rutt
Marseille
Resa direkt till Porto-Vecchio med färja
Porto-Vecchio
Se priser
Alternativa rutter
Marseille
Resa med tåg, buss, samåkning till Toulon
Toulon
Resa med färja till Porto-Vecchio
Porto-Vecchio
Se priser
Marseille
Resa med buss, tåg, samåkning till Nice
Nice
Resa med färja till Porto-Vecchio
Porto-Vecchio
Se priser

Hur tar man sig från Marseille till Porto-Vecchio med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Marseille till Porto-Vecchio? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Marseille till Porto-Vecchio är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Marseille till Porto-Vecchio, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Marseille till Porto-Vecchio så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som La Meridionale, Corsica Linea eller Corsica Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Marseille Porto-Vecchio som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Linea eller La Meridionale-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Marseille till Porto-Vecchio behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Marseille till Porto-Vecchio

Avgångshamn
Marseille
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Porto-Vecchio
Frankrike
Korsika
Avstånd
372 km
Färjerederier
La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries
Frekvens av överfarter
4 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
13 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Marseille Porto-Vecchio: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Marseille till Porto-Vecchio kan du hitta biljetter från 590 kr för en person om du reser utan bil till 5100 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Marseille till Porto-Vecchio är 2070 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Marseille till Porto-Vecchio är 14 timmar. De långsammaste färjorna tar 14 timmar att nå Porto-Vecchio, medan de snabbaste båtarna anländer till Porto-Vecchio på 13 timmar 59 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Marseille kl 17:30. Den sista båten till Porto-Vecchio avgår från hamnen i Marseille kl 17:31.

Genomsnittspris för en Marseille till Porto-Vecchio färjeöverfart
2070 kr
Prisintervall för färjor Marseille Porto-Vecchio (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
590 kr - 5100 kr
Genomsnittlig överfartstid Marseille Porto-Vecchio
14 timmar
Avgångstid för första färjan till Porto-Vecchio
17:30
Tid då sista färjan avgår till Porto-Vecchio
17:31
Ankomsttid för första färjan till Porto-Vecchio
07:30

Varför ta en färja från Marseille till Porto-Vecchio?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Marseille till Porto-Vecchio vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Porto-Vecchio. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Marseille till Porto-Vecchio är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Porto-Vecchio eller någon annanstans. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Marseille-Porto-Vecchio på La Meridionale eller Corsica Linea-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. En helt annan upplevelse än att flyga!
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
På grund av den förhöjda vakenhet som krävs för att köra bil på långa resor är bilkörning utmattande. Omvänt är en Marseille Porto-Vecchio-båtresa extremt avkopplande. Ombord, beroende på vilket fartyg från Corsica Linea eller La Meridionale som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du anländer till Porto-Vecchio utan stress och helt avslappnad.
Att äntligen ta sig tid att resa
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Att segla i mindre än 40 km/h ombord på en Corsica Linea eller La Meridionale-färja för de 372 km mellan Marseille och Porto-Vecchio blir ett avkopplande stopp. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Marseille-Porto-Vecchio är lite för kort!

Vilka bolag trafikerar mellan Marseille och Porto-Vecchio?

Om du vill resa mellan Marseille och Porto-Vecchio med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Linea eller La Meridionale som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Linea Marseille Porto-Vecchio
Corsica Linea
Corsica Linea är ett mycket nytt företag som uppstod efter upplösningen av SNCM och som har sitt säte i Marseille hamn. Det trafikerar Korsika, Tunisien och Algeriet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Porto-Vecchio och boka en biljett från Corsica Linea mellan Marseille och Porto-Vecchio. Corsica Linea kör 3 överfarter i veckan till Porto-Vecchio från Marseille och restiden är 13 timmar 30 minuter. Mer information om Corsica Linea
13 timmar 30 minuter
3 överfarter i veckan
La Meridionale Marseille Porto-Vecchio
La Meridionale
La Méridionale är ett franskt rederi som bedriver färjetrafik till Korsika och Sardinien från Marseille. Med Vivanoda, din färjejämförare, kan du boka en La Méridionale Marseille Porto-Vecchio-överfart till bästa pris. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Porto-Vecchio och boka en biljett från La Meridionale mellan Marseille och Porto-Vecchio. La Meridionale kör 1 överfarter i veckan till Porto-Vecchio från Marseille och restiden är 17 timmar. Mer information om La Meridionale
17 timmar
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Marseille? Var anländer båtarna i Porto-Vecchio?

Avgångshamn i Marseille

Corsica Linea eller La Meridionales färjor till Porto-Vecchio avgår från följande hamnar i Marseille:

Marseille - Gare Maritime de la Joliette (Corse - National)
Karta

Från stationen (tåg och/eller buss)

Om du anländer till Marseille station är det lätt att ta sig till färjeterminalen. Du har flera alternativ:

  1. Till fots: Färjeterminalen ligger ca 2,5 km från stationen. Du kan ta dig dit till fots genom att följa skyltarna mot Port de la Joliette. Det tar cirka 40 minuter.

  2. Med taxi: Du kan också ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 15 €.

  3. Med kollektivtrafik: Marseille har ett utmärkt kollektivtrafiknät. Du kan ta tunnelbanelinje 1 från stationen till hållplatsen "Joliette". Därifrån kan du gå ca 5 minuter till färjeterminalen. Tunnelbaneresan kostar ca 1,60 € och tar ca 10 minuter.

Från flygplatsen

Om du anländer till Marseille-Provence flygplats kan du ta dig till färjeterminalen på följande sätt:

  1. Med taxi: Du kan ta en taxi direkt från flygplatsen till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 50 €.

  2. Med skyttelbuss: Flygplatsen erbjuder skyttelbussar till centrala Marseille. Du kan ta skyttelbussen "Navette Marseille Aéroport" till busstationen Marseille Saint-Charles. Därifrån kan du följa de alternativ som nämns ovan för att nå färjeterminalen.

Med bil från större vägar

Om du anländer med bil från de större vägarna kan du här se hur du tar dig till färjeterminalen från olika håll:

  1. Från motorväg A7 (södergående): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

  2. Från motorväg A55 (norrgående): Ta avfarten "Vieux-Port / La Joliette" och följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från motorvägen tar ca 5 minuter.

  3. Från motorväg A50 (österut): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar och vilken tid på året det är. Du får räkna med att betala ca 10 € för en dags parkering.

Ankomsthamn i Porto-Vecchio

La Meridionale eller Corsica Linea fartyg anländer till Porto-Vecchio från följande hamnar:

Porto-Vecchio - Gare Maritime
Karta
Andra alternativa avgångar från Marseille till Porto-Vecchio
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Marseille till Porto-Vecchio tar det minst 13 timmar 30 minuter att täcka de 372 km mellan Marseille och Porto-Vecchio.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Marseille och Porto-Vecchio på vintern) och färjerederiet (Corsica Linea och La Meridionale). Det finns för närvarande 4 överfarter i veckan mellan Marseille och Porto-Vecchio.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Marseille och Porto-Vecchio: Corsica Linea och La Meridionale.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries.

Under din överfart mellan Marseille och Porto-Vecchio reser du 372 km.

För att åka med båt från Marseille till Porto-Vecchio kan du hitta priser från 590 kr för det lägsta, till 5100 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2070 kr.

Den första färjan avgår från Marseille kl 17:30 till Porto-Vecchio.

Den sista färjan till Porto-Vecchio avgår vanligtvis från Marseille kl 17:31.

Färja Marseille Porto-Vecchio - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Marseille till Porto-Vecchio

Vad kan man besöka och göra i Porto-Vecchio?

En av Porto-Vecchios största attraktioner är den gamla stadsdelen som ligger på en kulle. De smala kullerstensgatorna kantade av stenhus utstrålar en autentisk och pittoresk atmosfär. Här kan du strosa runt på de charmiga gatorna, upptäcka lokala hantverksbutiker och insupa stadens historia.

En annan sevärdhet är Citadellet i Porto-Vecchio, som erbjuder en fantastisk utsikt över staden och havet. Denna historiska fästning har anor från 1500-talet och byggdes för att skydda mot invasioner från havet. Idag kan du besöka dess vallar, vakttorn och bastioner och lära dig mer om dess förflutna.

Naturligtvis är stränderna en av de främsta anledningarna till att resenärer kommer till Porto-Vecchio. Santa Giulia-stranden är förmodligen den mest kända, med sin vita sand och sitt kristallklara vatten. Det är den perfekta platsen att koppla av, simma och ägna sig åt vattensporter som dykning och vindsurfing.

Om du vill utforska området runt Porto-Vecchio finns det flera transportalternativ. Hyrbil rekommenderas för dem som vill vara självständiga och utforska de närliggande stränderna och byarna. Det finns också taxibilar som kan ta dig till de mest populära platserna. Det finns också bussar som förbinder Porto-Vecchio med andra städer på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid