Resa med båt från Marseille till Korsika

Att resa med färja från Marseille till Korsika är ett utmärkt val! Marseille Korsika-färjor körs av 2 rederier (La Meridionale eller Corsica Linea) som trafikerar hamnarna i L'Ile-Rousse, Ajaccio, Porto-Vecchio, Propriano, Bastia och Marseille.

För att vara säker på att hitta en billig Marseille Korsika båtbiljett rekommenderar vi att du använder vår sökmotor, som jämför erbjudanden, priser och tidtabeller från La Meridionale och Corsica Linea.

Den snabbaste överfarten tar 9 timmar 30 minuter (Marseille - Ajaccio) för ett avstånd på 315 km och den längsta 17 timmar (Marseille - Porto-Vecchio) för ett avstånd på 372 km.

Färja Marseille Korsika i siffror

Länder
Frankrike
Antal överfarter
4 överfarter per dag
Antal hamnar
6
Antal färjeförbindelser
5
Antal färjerederier
2
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Mest populära Marseille Korsika färjeöverfarter

Sök på Vivanoda efter de billigaste, längsta och mest frekventa färjorna Marseille Korsika. Jämför erbjudanden från La Meridionale och Corsica Linea och boka din Marseille Korsika färjebiljett.

Alla Marseille Korsika färjerutter

Letar du efter en Marseille till Korsika färja? Upptäck de mest populära rutterna som gör att du kan segla mellan dessa olika regioner. Oavsett om du vill nå öar, historiska hamnar eller pittoreska stränder är färjor ett bekvämt och bekvämt sätt att resa mellan Marseille och Korsika. Bekväma hytter, restauranger ombord, biografer, barnaktiviteter... färjor från Corsica Linea eller La Meridionale erbjuder utmärkta faciliteter och tjänster för hela familjen.

För att planera din färjeresa till Marseille, Bastia, Propriano, Porto-Vecchio, Ajaccio eller L'Ile-Rousse använder du vårt prisjämförelseverktyg för att hitta de bästa erbjudandena på Marseille Korsika färjebiljetter som sparar dig tid och pengar. Med hjälp av vårt lättanvända prisjämförelseverktyg kan du hitta erbjudanden och tidtabeller från ett antal färjebolag inklusive La Meridionale eller Corsica Linea. Det finns säkert ett erbjudande som passar dina behov och din budget. Sök bland 5 färjerutter mellan Marseille och Korsika!

Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Marseille Korsika - Billiga båtbiljetter

Guide för en färjeresa från Marseille till Korsika

Korsika: Ankomst med färja från Marseille och utforskning av regionen

När du väl är på ön kan du utforska de livliga kuststäderna Ajaccio, Bastia och Calvi, eller förlora dig själv i de bergiga byarna i öns inre. Om du är naturälskare är Korsika också ett vandringsparadis, med många vandringsleder som erbjuder spektakulära vyer över havet och bergen.

Korsika är också ett gastronomiskt paradis med ett rikt lokalt kök. Missa inte öns specialiteter som fårost, maquishonung, figatellu, charkuterier och naturligtvis lokala viner.

Korsika: Bästa tiden att resa?

Den bästa tiden att resa till Korsika är i allmänhet på våren (maj och juni) eller hösten (september och oktober). Under dessa perioder är temperaturerna milda och behagliga och varierar mellan 20 och 25 grader Celsius. Dagarna är soliga men inte för varma, vilket är perfekt för sightseeing och för att njuta av öns magnifika stränder. Dessutom är dessa säsonger mindre turistiga, vilket innebär färre folkmassor och mer överkomliga priser.

På sommaren har Korsika en enorm tillströmning av turister, främst i juli och augusti. Temperaturerna kan nå upp till 35 grader Celsius, vilket gör dagarna extremt heta. Om du gillar höga temperaturer och inte har något emot folkmassor kan sommaren vara ett bra alternativ för dig. Det är dock viktigt att notera att det kan vara trångt på stränderna och att boende är dyrare.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None