Färja till Helsingborg

Behöver du ta dig till Helsingborg med färja? Letar du efter information och färjebiljetter till Helsingborg? Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Helsingborg från alla 3 hamnar, inklusive Rostock och Helsingor. Det finns totalt 2 färjerutter som trafikeras av Scandlines.

Scandlines-linjerna till Helsingborg har en frekvens på cirka 0 överfarter i veckan.

Statistik för Helsingborgs färjehamn

Länder
Tyskland
Sverige
Danmark
Antal hamnar
3
Antal färjeförbindelser
2
Antal färjerederier
1
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Tips för billigare och bättre färjeresor till Helsingborg

Du gör rätt val när du väljer färja till Helsingborg. Detta transportmedel har obestridliga fördelar: bekvämt, avkopplande, ekonomiskt... Här är några tips för att spara pengar på din färjeöverfart till Helsingborg och resa under de bästa förutsättningarna:

Jämför alla biljettpriser
Hitta de lägsta priserna för din färjeöverfart till Helsingborg genom att använda Vivanodas jämförelseverktyg som snabbt visar alla de billigaste erbjudandena på Scandlines.
Ta med dig allt du behöver ombord
Under överfarten är det förbjudet att komma in i garaget. Om du går ombord i Helsingor eller Rostock ska du förbereda alla saker du kan behöva (mediciner, leksaker...).
Nattresa till Helsingborg
Att anlända till Helsingborg tidigt på morgonen är ingen dålig idé. Du sparar en natt på hotell och får lite vila medan du reser till din destination.

Alla färjeövergångar till Helsingborg hamn

Finns det något bättre sätt att börja din resa till Helsingborg än med en färjeöverfart? Scandliness färjor till Helsingborg erbjuder ett bekvämt och prisvärt alternativ för resenärer som vill slippa de långa köerna och tråkiga ombordstigningsprocedurerna på flygplatserna. Dessutom kan du ta med dig din bil eller motorcykel ombord, så att du kan utforska Helsingborg och dess omgivningar i full frihet så snart du anländer.

Med ett brett utbud av färjerederier och rutter från Rostock eller Helsingor till Helsingborg kan du använda vår prisjämförelseplattform för att hitta de bästa erbjudandena på färjor till Helsingborg för din budget och dina preferenser. Allt du behöver göra är att söka!

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Var ligger färjeterminalen i Helsingborg?

Helsingborg
Helsingborg ligger 0.4 km från Helsingborgs centrum.
Karta

Vanliga frågor om färjor till Helsingborg

För att resa till Helsingborg med färja kan du avgå från 3 hamnar i 2 länder: Rostock och Helsingor.

Färjetrafiken till Helsingborg trafikeras av 1 färjerederier: Scandlines.

Färjetiderna till Helsingborg kan variera avsevärt beroende på årstid och färjerederi (Scandlines). Vi rekommenderar starkt att du söker efter tidtabeller på Vivanoda.

Det beror på vilken rutt du vill ta. Den kortaste överfarten på sträckan tar 0, medan den längsta överfarten från tar nästan 0.

Priset på en färja till Helsingborg varierar kraftigt beroende på om du reser med bil, till fots eller med cykel och vilken tid på året du väljer. Vivanoda hjälper dig att hitta de bästa erbjudandena från Scandlines till Helsingborg.

Helsingborg färja - Priser och överfarter till Helsingborg färjeterminal

Färja till Helsingborg: reseguide

Vad att se och göra i Helsingborg?

Helsingborg har också flera parker och trädgårdar, till exempel Slottshagens park med tropiska växthus, dammar och skulpturer. Kärnanparken är en annan trevlig plats att promenera på, med ett medeltida torn från 1200-talet.

För att ta sig runt i staden är buss och tåg populära alternativ, med regelbundna förbindelser till större destinationer. För en mer unik upplevelse är det möjligt att korsa Öresundssundet till Danmark med färja.

Helsingborg är också känt för sina stränder, till exempel Tropical Beach, där resenärer kan koppla av på den vita sanden och njuta av solen. Slutligen, för en lokal kulinarisk upplevelse bör besökare inte missa de utsökta lokala räkorna, nyfångade från Kattegatthavet.

Hur man tar sig runt i Helsingborg efter färjan?

Ett av de mest praktiska sätten att ta sig runt i Helsingborg är med buss. Det lokala kollektivtrafikbolaget, Skånetrafiken, har ett väl utbyggt bussnät som trafikerar i stort sett varje hörn av staden. Bussarna går ofta och är prisvärda. En enkelbiljett kostar ca 25 svenska kronor (SEK), eller ca 2,5 euro. Det är också möjligt att köpa ett dagkort, som ger obegränsade resor med lokalbussarna, för ca 90 SEK (ca 9 €).

Om du föredrar ett snabbare och bekvämare sätt att ta dig runt är tåget ett utmärkt alternativ. Helsingborgs centralstation har förbindelser med många av Sveriges större städer, vilket gör det till ett bekvämt sätt att ta sig runt i landet. Tåget är också perfekt för att ta sig till andra städer i regionen, till exempel Malmö. Priserna varierar beroende på destination, men i allmänhet kostar en enkelbiljett till Malmö ca 90 SEK (ca 9 €).

När ta färjan till Helsingborg?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Upptäck landet från Helsingborg hamn

Hamnar och överfarter
Det mest populära färjerederiet för att resa till Sverige är Stena Line, som erbjuder överfarter från flera hamnar i norra Europa. De mest frekventa avgångarna går från hamnen i Kiel i Tyskland till Göteborg, Sveriges näst största stad. Denna överfart tar cirka 14 timmar och trafikeras dagligen. Andra överfarter erbjuds också från andra hamnar i Tyskland, Danmark och Polen.

Tjänster ombord
Stena Lines färjor erbjuder moderna och bekväma faciliteter för passagerarna, med bekväma hytter, restauranger, barer, butiker och fritidsområden. Vissa färjor har även spa-anläggningar, biografer och lekrum för barn. Passagerarna kan njuta av spektakulära vyer över havet från fartygens ytterdäck.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None