Så tar du dig till Helsingborg

Planerar du en resa till Helsingborg? Men du vet inte hur du ska ta dig dit? Vivanoda hjälper dig att organisera din resa till Helsingborg genom att låta dig söka och jämföra de bästa erbjudandena för buss.

Med buss till Helsingborg

Långfärdsbussen är ett mycket ekonomiskt transportmedel för en vistelse i Helsingborg. Å andra sidan är det mycket långsammare att resa med buss till Helsingborg än att resa med tåg eller flyg.

Transport till Helsingborg i siffror

Land
Sverige
Antal flygbolag som flyger till Helsingborg
6
Antal stationer eller flygplatser i Helsingborg
2 busstationer
Sök och hitta biljetter till Helsingborg
Sök efter boende i Helsingborg
Varför söka efter biljetter för att resa till Helsingborg med Vivanoda?

Varför söka efter biljetter för att resa till Helsingborg med Vivanoda?

När du planerar en resa till Helsingborg är det viktigt att välja transportmedel utifrån dina behov, budget, tid och komfort. Oavsett om du reser med buss kan ditt val av transportmedel ha en betydande inverkan på priset och kvaliteten på din resa till Helsingborg. Därför är det viktigt att använda ett verktyg för att jämföra transporter och priser när du köper en biljett till Helsingborg.

Vivanoda är ett praktiskt verktyg som gör att du snabbt kan hitta de bästa resealternativen till Helsingborg när det gäller pris, tid och kvalitet. Med Vivanoda kan du jämföra de olika bussbiljetter som finns tillgängliga för din resa till Helsingborg. På så sätt kan du hitta de billigaste och mest lämpliga alternativen för dina behov.

De mest populära rutterna till Helsingborg

Vi presenterar de mest populära rutterna till Helsingborg från alla större europeiska städer, oavsett om det är med buss. Vare sig du vill hitta det billigaste flyget till Helsingborg, det snabbaste tåget eller den mest bekväma bussen har vi samlat all information du behöver för att kunna planera din resa till Helsingborg med säkerhet.

Oavsett om du reser från Göteborg, Malmö, Lund, Uddevalla, Ängelholm eller Halmstad eller någon annan större europeisk stad jämför vi de olika transportsätten för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för att ta dig till Helsingborg. Du hittar information om de populäraste rutterna, transportföretag, restider, biljettpriser och tips för en säker och bekväm resa. Vi har också inkluderat tips om hur du kan spara pengar och hitta de bästa priserna till Helsingborg. Vare sig du är en budgetresenär eller letar efter den ultimata komforten kommer du att hitta alla alternativ för att planera din resa till Helsingborg med självförtroende.

Sök och hitta biljetter till Helsingborg
Sök efter boende i Helsingborg

Resa till Helsingborg med buss

Tips för att hitta en billigare bussbiljett till Helsingborg

Även om bussresor i sig är ett billigt sätt att ta sig till Helsingborg finns det alltid sätt att spara ännu mer.

Jämför alla busserbjudanden till Helsingborg
Med Vivanoda kan du se, filtrera och välja alla erbjudanden från Eurolines, FlixBus, Swebus, VY Buss - NettBuss och Bus4You i en enda sökning. Oavsett om du reser från Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Rostock, Oslo eller Sarpsborg gör detta det lättare för dig att hitta de bussar som bäst uppfyller dina kriterier när det gäller pris, tid och varaktighet.
Håll utkik efter kampanjer från Eurolines, FlixBus och Swebus.
Under hela året anordnar bussbolagen Bus4You, VY Buss - NettBuss, Swebus, FlixBus och Eurolines kampanjer med kampanjpriser (tävlingar, öppnande av linjer...) för resor från Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Rostock, Oslo eller Sarpsborg eller intressanta rabatter (studenter, seniorer...).
Resa till Helsingborg med flexibla datum
Om du inte har ett specifikt datum för att resa till Helsingborg med buss är det bäst att prova flera datum och undvika helger, eftersom biljetter från Ullared, As, Puttgarden, Rodby, Sittensen eller Markaryd ofta är dyrare!

Var är busstationerna i Helsingborg?

Här är listan över 2 busstationer (eller busshållplatser) som betjänar staden Helsingborg.

Helsingborg
Busshållplats 0.1 km från Helsingborg
Karta
Helsingborg Centralstation
Busshållplats 0.3 km från Helsingborg
Karta
Hitta bussbiljetter till Helsingborg
Resa till Helsingborg med tåg, buss och flyg - Billiga biljetter!

Resor och transport till Helsingborg

Vad att se och göra i Helsingborg?

Helsingborg ligger på Sveriges sydvästra kust och är en pittoresk kuststad som har mycket att erbjuda resenärer. Helsingborgs fästning, som ligger på en kulle med utsikt över Öresundssundet, är ett måste att se. Den erbjuder en hisnande utsikt över staden och havet. Stadens småbåtshamn är också en trevlig plats att promenera på och njuta av den friska havsluften.

Helsingborg har också flera parker och trädgårdar, till exempel Slottshagens park med tropiska växthus, dammar och skulpturer. Kärnanparken är en annan trevlig plats att promenera på, med ett medeltida torn från 1200-talet.

För att ta sig runt i staden är buss och tåg populära alternativ, med regelbundna förbindelser till större destinationer. För en mer unik upplevelse är det möjligt att korsa Öresundssundet till Danmark med färja.

Helsingborg är också känt för sina stränder, till exempel Tropical Beach, där resenärer kan koppla av på den vita sanden och njuta av solen. Slutligen, för en lokal kulinarisk upplevelse bör besökare inte missa de utsökta lokala räkorna, nyfångade från Kattegatthavet.

Hur man förflyttar sig i Helsingborg?

Helsingborg är fullt av underverk att upptäcka. För att hjälpa turisterna att enkelt ta sig runt i staden finns här lite information om de olika transportsätt som finns, transportföretagen och några praktiska råd.

Ett av de mest praktiska sätten att ta sig runt i Helsingborg är med buss. Det lokala kollektivtrafikbolaget, Skånetrafiken, har ett väl utbyggt bussnät som trafikerar i stort sett varje hörn av staden. Bussarna går ofta och är prisvärda. En enkelbiljett kostar ca 25 svenska kronor (SEK), eller ca 2,5 euro. Det är också möjligt att köpa ett dagkort, som ger obegränsade resor med lokalbussarna, för ca 90 SEK (ca 9 €).

Om du föredrar ett snabbare och bekvämare sätt att ta dig runt är tåget ett utmärkt alternativ. Helsingborgs centralstation har förbindelser med många av Sveriges större städer, vilket gör det till ett bekvämt sätt att ta sig runt i landet. Tåget är också perfekt för att ta sig till andra städer i regionen, till exempel Malmö. Priserna varierar beroende på destination, men i allmänhet kostar en enkelbiljett till Malmö ca 90 SEK (ca 9 €).

För turister som vill utforska Helsingborg samtidigt som de njuter av vacker havsutsikt är färjor ett attraktivt alternativ. Färjor går mellan Helsingborg och Helsingör, en dansk stad på andra sidan Öresund. Den pittoreska resan tar ca 20 minuter och bjuder på hisnande vyer över kustlandskapet. Färjepriserna varierar beroende på bolag och säsong, men i allmänhet kostar en returbiljett ca 100 SEK (ca 10 €).

Slutligen, för cykelentusiaster, är Helsingborg en mycket cykelvänlig stad. Staden har ett omfattande nätverk av cykelvägar, vilket gör det till ett trevligt och ekonomiskt sätt att ta sig runt. Du kan hyra en cykel på flera ställen runt om i staden för ca 100 kr per dag (ca 10 €).

Här är några praktiska tips för att ta dig runt i Helsingborg:
1. Ladda ner Skånetrafikens app för tidtabeller i realtid för bussar, tåg och färjor.
2. Ta med lite svensk valuta i kontanter, eftersom vissa buss- och tågstationer inte accepterar kortbetalningar.
3. Glöm inte att stämpla din biljett innan du går ombord på bussar och tåg. Kontrollerna är frekventa och böterna för resenärer utan biljett är höga.
4. Om du planerar att använda kollektivtrafiken regelbundet lönar det sig att köpa ett Jojo-kort, som ger rabatt på biljetter.

När ska man besöka Helsingborg?

Sommaren, från juni till augusti, är den bästa tiden att resa i Sverige om du letar efter milda temperaturer och gott om solsken. Medeltemperaturen ligger mellan 20°C och 25°C, med längre dagar och kortare nätter. Det här är den perfekta tiden att utforska Sveriges magnifika skärgårdar, njuta av stränderna, vandra eller campa.

Vår och höst, från mars till maj och september till november, erbjuder mildare temperaturer, men kan åtföljas av regn. Medeltemperaturen varierar mellan 10°C och 15°C, med soliga dagar och svalare nätter. Det här är en bra tid att upptäcka naturen när den återföds eller pryds av magnifika höstfärger, men det är nödvändigt att ta med skydd mot regn.

Sök och hitta biljetter till Helsingborg
Sök efter boende i Helsingborg

None

None
None
None