Rekommenderad rutt
Denia
Resa direkt till Formentera med färja
Formentera
Se priser
Alternativa rutter
Denia
Resa med färja till Ibiza
Ibiza
Resa med färja till Formentera
Formentera
Se priser

Hur tar man sig från Denia till Formentera med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Denia till Formentera? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Denia till Formentera är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Denia till Formentera, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Denia till Formentera så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines eller Aquabus. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Denia Formentera som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Baleària-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Denia till Formentera behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Denia till Formentera

Avgångshamn
Denia
Spanien
Valencianska gemenskapen
Ankomsthamn
Formentera
Spanien
Balearerna
Avstånd
118 km
Färjerederier
Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus
Frekvens av överfarter
12 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Denia Formentera: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Denia till Formentera kan du hitta biljetter från 786 kr för en person om du reser utan bil till 3897 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Denia till Formentera är 1827 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Denia till Formentera är 3 timmar 21 minuter. De långsammaste färjorna tar 4 timmar 30 minuter att nå Formentera, medan de snabbaste båtarna anländer till Formentera på 2 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Denia kl 08:30. Den sista båten till Formentera avgår från hamnen i Denia kl 17:00.

Genomsnittspris för en Denia till Formentera färjeöverfart
1827 kr
Prisintervall för färjor Denia Formentera (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
786 kr - 3897 kr
Genomsnittlig överfartstid Denia Formentera
3 timmar 21 minuter
Avgångstid för första färjan till Formentera
08:30
Tid då sista färjan avgår till Formentera
17:00
Ankomsttid för första färjan till Formentera
10:30
Ankomsttid för sista färjan till Formentera
21:30

Vilka bolag trafikerar mellan Denia och Formentera?

Om du vill resa mellan Denia och Formentera med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Baleària som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Baleària Denia Formentera
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Denia-Formentera och boka en biljett från Baleària mellan Denia och Formentera. Baleària kör 12 överfarter i veckan till Formentera från Denia och restiden är 2 timmar. Mer information om Baleària
2 timmar
12 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Denia? Var anländer båtarna i Formentera?

Avgångshamn i Denia

Baleàrias färjor till Formentera avgår från följande hamnar i Denia:

Dénia
Karta

Ankomsthamn i Formentera

Baleària fartyg anländer till Formentera från följande hamnar:

Formentera La Savina
Karta
Andra alternativa avgångar från Denia till Formentera
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Denia till Formentera tar det minst 2 timmar att täcka de 118 km mellan Denia och Formentera.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Denia och Formentera på vintern) och färjerederiet (Baleària). Det finns för närvarande 12 överfarter i veckan mellan Denia och Formentera.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Denia och Formentera: Baleària.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Baleària, Trasmapi, Mediterranea Pitiusa, Formentera Lines, Aquabus.

För att åka med båt från Denia till Formentera kan du hitta priser från 786 kr för det lägsta, till 3897 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1827 kr.

Den första färjan avgår från Denia kl 08:30 till Formentera.

Den sista färjan till Formentera avgår vanligtvis från Denia kl 17:00.

Färja Denia Formentera - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Denia till Formentera

Vad kan man besöka och göra i Formentera?

En av Formenteras främsta attraktioner är utan tvekan dess stränder. Kristallklart vatten, dolda vikar och vita sandstränder gör denna ö till en riktig balearisk pärla. Bland de mest populära stränderna finns Playa de Ses Illetes, Playa de Migjorn och Calo des Mort.

Förutom stränderna erbjuder Formentera också chansen att besöka den pittoreska byn Sant Francesc Xavier, med traditionella vitkalkade hus och en charmig kyrka. Ta en promenad genom de smala gatorna och stanna till på något av de många kaféerna och restaurangerna för att smaka på de lokala specialiteterna.

Om du är historieintresserad får du inte missa chansen att besöka fyren La Mola. Fyren ligger på öns högsta punkt och erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet och de omgivande klipporna. Det är också en idealisk plats för att titta på de magnifika solnedgångarna.

När det gäller lokala transporter är det mycket populärt att hyra cykel på Formentera. Ön är ganska liten, vilket gör den till en idealisk destination för att utforska med cykel. Du kan också hyra bil, motorcykel eller skoter för extra flexibilitet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid