Rekommenderad rutt
Cherbourg
Resa direkt till Rosslare med färja
Rosslare
Se priser
Alternativa rutter
Cherbourg
Resa med färja till Dublin
Dublin
Resa med tåg, buss till Rosslare
Rosslare
Se priser

Hur tar man sig från Cherbourg till Rosslare med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Cherbourg till Rosslare? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Cherbourg till Rosslare är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Cherbourg till Rosslare, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Cherbourg till Rosslare så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries eller Stena Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Cherbourg Rosslare som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries eller Celtic Link Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Cherbourg till Rosslare behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Cherbourg till Rosslare

Avgångshamn
Cherbourg
Frankrike
Normandie
Ankomsthamn
Rosslare
Irland
Avstånd
444 km
Färjerederier
Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries, Stena Line
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
16 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Cherbourg Rosslare: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Cherbourg till Rosslare kan du hitta biljetter från 867 kr för en person om du reser utan bil till 9621 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Cherbourg till Rosslare är 2833 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Cherbourg till Rosslare är 17 timmar 17 minuter. De långsammaste färjorna tar 19 timmar att nå Rosslare, medan de snabbaste båtarna anländer till Rosslare på 15 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Cherbourg kl 15:00. Den sista båten till Rosslare avgår från hamnen i Cherbourg kl 21:00.

Genomsnittspris för en Cherbourg till Rosslare färjeöverfart
2833 kr
Prisintervall för färjor Cherbourg Rosslare (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
867 kr - 9621 kr
Genomsnittlig överfartstid Cherbourg Rosslare
17 timmar 17 minuter
Avgångstid för första färjan till Rosslare
15:00
Tid då sista färjan avgår till Rosslare
21:00
Ankomsttid för första färjan till Rosslare
05:00
Ankomsttid för sista färjan till Rosslare
14:30

Varför ta en färja från Cherbourg till Rosslare?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Cherbourg till Rosslare vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Rosslare. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Cherbourg till Rosslare är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Under överfarten från Cherbourg till Rosslare, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries eller Celtic Link Ferries-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Omvänt är en Cherbourg Rosslare-båtresa extremt avkopplande. Ombord, beroende på vilket fartyg från Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries eller Celtic Link Ferries som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du kommer garanterat att börja din semester i Rosslare redan utvilad.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Cherbourg till Rosslare som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Cherbourg kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Dina barn kommer att minnas färjeutflykten från Cherbourg till Rosslare länge.

Vilka bolag trafikerar mellan Cherbourg och Rosslare?

Om du vill resa mellan Cherbourg och Rosslare med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries eller Celtic Link Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Stena Line Cherbourg Rosslare
Stena Line
Stena Line är ett svenskbaserat färjerederi som erbjuder passagerar- och fordonstrafik mellan hamnar i Västeuropa, bland annat mellan hamnarna Harwich i Storbritannien och Hook of Holland i Nederländerna, mellan Hull och Rotterdam samt mellan Liverpool och Belfast i Nordirland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Cherbourg-Rosslare och boka en biljett från Stena Line mellan Cherbourg och Rosslare. Mer information om Stena Line
Brittany Ferries Cherbourg Rosslare
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Cherbourg-Rosslare och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Cherbourg och Rosslare. Brittany Ferries kör 1 överfarter i veckan till Rosslare från Cherbourg och restiden är 16 timmar. Mer information om Brittany Ferries
16 timmar
1 överfarter i veckan
Irish Ferries Cherbourg Rosslare
Irish Ferries
Irish Ferries bedriver färjetrafik mellan Irland och Storbritannien samt Irland och Frankrike. På Vivanoda kan du jämföra priser för Cherbourg-Rosslare och boka en biljett från Irish Ferries mellan Cherbourg och Rosslare. Mer information om Irish Ferries
Celtic Link Ferries Cherbourg Rosslare
Celtic Link Ferries
Celtic Link Ferries bedriver färjetrafik till Frankrike och Irland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Cherbourg och Rosslare. På Vivanoda kan du jämföra priser för Cherbourg-Rosslare och boka en biljett från Celtic Link Ferries mellan Cherbourg och Rosslare. Mer information om Celtic Link Ferries

Var avgår färjorna från i Cherbourg? Var anländer båtarna i Rosslare?

Avgångshamn i Cherbourg

Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries eller Celtic Link Ferriess färjor till Rosslare avgår från följande hamnar i Cherbourg:

Cherbourg - Gare Maritime
Karta

Från stationen

Om du anländer till Cherbourg med tåg kan du enkelt nå färjeterminalen från järnvägsstationen, som ligger ca 2,5 km bort. Flera alternativ finns tillgängliga:
- Till fots : Färjeterminalen ligger inom gångavstånd från tågstationen. Det tar cirka 30 minuter att gå den sträckan.
- Taxi
: Taxibilar finns vanligtvis tillgängliga från stationen för att ta dig direkt till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 10 €.

Från flygplatsen

Om du anländer till Cherbourg med flyg ligger Maupertus flygplats ca 20 km från färjeterminalen. För att nå terminalen har du följande alternativ:
- Med taxi**: Det finns taxibilar på flygplatsen som tar dig direkt till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 40 €.

Med bil från större vägar

Om du föredrar att köra till färjeterminalen finns här detaljerade instruktioner om hur du tar dig till terminalen från huvudvägarna:
- Från A84: Ta avfart 40 mot St Lo/Valognes/Cherbourg-Octeville. Fortsätt på N174 och sedan N13 till Cherbourg-Octeville. Följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från Rennes tar ca 2,5 timmar.
- Från N13**: Följ N13 till avfarten Cherbourg-Octeville. Fortsätt på D900 till färjeterminalen. Resan från Caen tar ca 2,5 timmar.

Det är viktigt att notera att restiden kan variera beroende på trafiksituationen. Det är därför tillrådligt att ha gott om tid innan ombordstigning.

Ankomsthamn i Rosslare

Celtic Link Ferries, Irish Ferries, Brittany Ferries eller Stena Line fartyg anländer till Rosslare från följande hamnar:

Rosslare Europort Ferries
Karta
Andra alternativa avgångar från Cherbourg till Rosslare
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Cherbourg till Rosslare tar det minst 16 timmar att täcka de 444 km mellan Cherbourg och Rosslare.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Cherbourg och Rosslare på vintern) och färjerederiet (Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries och Celtic Link Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Cherbourg och Rosslare.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Cherbourg och Rosslare: Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries och Celtic Link Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries, Stena Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries, Stena Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Cherbourg Rosslare kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Cherbourg och Rosslare reser du 444 km.

För att åka med båt från Cherbourg till Rosslare kan du hitta priser från 867 kr för det lägsta, till 9621 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2833 kr.

Den första färjan avgår från Cherbourg kl 15:00 till Rosslare.

Den sista färjan till Rosslare avgår vanligtvis från Cherbourg kl 21:00.

Upplev en färjeöverfart från Cherbourg till Rosslare

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Cherbourg och Rosslare kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries eller Stena Line, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Cherbourg till avstigning i Rosslare. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Cherbourg och Rosslare.

Avresa från Cherbourg med färja

Innan din färjeresa med Cherbourg Rosslare börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Cherbourg / Du bör anlända till färjeterminalen i Cherbourg inom den tidsgräns som Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries eller Celtic Link Ferries har fastställt. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Cherbourg - Rosslare / Gå till Celtic Link Ferries, Irish Ferries, Brittany Ferries eller Stena Line-diskarna i Cherbourg färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Rosslare / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Cherbourg som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Stena Line, Brittany Ferries, Irish Ferries eller Celtic Link Ferries att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Överfart från Cherbourg till Rosslare: ombord på fartyget...

Ombord på Celtic Link Ferries, Irish Ferries, Brittany Ferries eller Stena Line-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Avstigning från färjan i Rosslare

Här finns lite information för avstigning i Rosslare:

  • Närmar sig Rosslares hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Rosslares hamn från båtens däck.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Cherbourg till Rosslare i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Rosslare.
  • Lämna fartyget och Rosslare är ditt / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Rosslare. Äntligen börjar din vistelse i Rosslare på allvar!
Färja Cherbourg Rosslare - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Cherbourg till Rosslare

Vad kan man besöka och göra i Rosslare?

En av Rosslares främsta attraktioner är den fantastiska gyllene sandstranden, som sträcker sig över tio kilometer. Besökare kan njuta av långa promenader längs kusten, simma i Atlantens klara vatten eller bara koppla av i solen. Det är också en idealisk plats för vattensporter som vindsurfing och surfing.

Om du är intresserad av historia och kultur får du inte missa Rosslare Heritage Centre. Här får du en fascinerande inblick i regionens rika historia, maritima förflutna och traditioner. Här finns interaktiva utställningar och historiska artefakter.

För naturälskare erbjuder området runt Rosslare några magnifika landskap att utforska. Hook Head National Park ligger bara några kilometer från staden och är ett måste för vandrare. Här finns spektakulära klippor, pittoreska fyrar och fantastisk havsutsikt.

När det gäller lokala transporter har Rosslare en välansluten järnvägsstation med enkla förbindelser till andra delar av Irland. Om du föredrar att köra bil är staden också väl ansluten till vägnätet, med motorvägar i närheten.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid