Rekommenderad rutt
Cherbourg
Resa direkt till Dublin med färja
Dublin
Se priser
Alternativa rutter
Cherbourg
Resa med färja till Rosslare
Rosslare
Resa med tåg, buss till Dublin
Dublin
Se priser

Hur tar man sig från Cherbourg till Dublin med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Cherbourg till Dublin? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Cherbourg till Dublin är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Cherbourg till Dublin, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Cherbourg till Dublin så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries eller Stena Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Cherbourg Dublin som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Irish Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Cherbourg till Dublin behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Cherbourg till Dublin

Avgångshamn
Cherbourg
Frankrike
Normandie
Ankomsthamn
Dublin
Irland
Avstånd
523 km
Färjerederier
Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries, Stena Line
Frekvens av överfarter
3 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
18 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Cherbourg Dublin: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Cherbourg till Dublin kan du hitta biljetter från 1133 kr för en person om du reser utan bil till 8696 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Cherbourg till Dublin är 3099 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Cherbourg till Dublin är 19 timmar 14 minuter. De långsammaste färjorna tar 19 timmar 15 minuter att nå Dublin, medan de snabbaste båtarna anländer till Dublin på 19 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Cherbourg kl 16:30. Den sista båten till Dublin avgår från hamnen i Cherbourg kl 18:30.

Genomsnittspris för en Cherbourg till Dublin färjeöverfart
3099 kr
Prisintervall för färjor Cherbourg Dublin (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1133 kr - 8696 kr
Genomsnittlig överfartstid Cherbourg Dublin
19 timmar 14 minuter
Avgångstid för första färjan till Dublin
16:30
Tid då sista färjan avgår till Dublin
18:30
Ankomsttid för första färjan till Dublin
10:45
Ankomsttid för sista färjan till Dublin
12:30

Vilka bolag trafikerar mellan Cherbourg och Dublin?

Om du vill resa mellan Cherbourg och Dublin med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Irish Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Irish Ferries Cherbourg Dublin
Irish Ferries
Irish Ferries bedriver färjetrafik mellan Irland och Storbritannien samt Irland och Frankrike. På Vivanoda kan du jämföra priser för Cherbourg-Dublin och boka en biljett från Irish Ferries mellan Cherbourg och Dublin. Irish Ferries kör 3 överfarter i veckan till Dublin från Cherbourg och restiden är 18 timmar 20 minuter. Mer information om Irish Ferries
18 timmar 20 minuter
3 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Cherbourg? Var anländer båtarna i Dublin?

Avgångshamn i Cherbourg

Irish Ferriess färjor till Dublin avgår från följande hamnar i Cherbourg:

Cherbourg - Gare Maritime
Karta

Från stationen

Om du anländer till Cherbourg med tåg kan du enkelt nå färjeterminalen från järnvägsstationen, som ligger ca 2,5 km bort. Flera alternativ finns tillgängliga:
- Till fots : Färjeterminalen ligger inom gångavstånd från tågstationen. Det tar cirka 30 minuter att gå den sträckan.
- Taxi
: Taxibilar finns vanligtvis tillgängliga från stationen för att ta dig direkt till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 10 €.

Från flygplatsen

Om du anländer till Cherbourg med flyg ligger Maupertus flygplats ca 20 km från färjeterminalen. För att nå terminalen har du följande alternativ:
- Med taxi**: Det finns taxibilar på flygplatsen som tar dig direkt till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 40 €.

Med bil från större vägar

Om du föredrar att köra till färjeterminalen finns här detaljerade instruktioner om hur du tar dig till terminalen från huvudvägarna:
- Från A84: Ta avfart 40 mot St Lo/Valognes/Cherbourg-Octeville. Fortsätt på N174 och sedan N13 till Cherbourg-Octeville. Följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från Rennes tar ca 2,5 timmar.
- Från N13**: Följ N13 till avfarten Cherbourg-Octeville. Fortsätt på D900 till färjeterminalen. Resan från Caen tar ca 2,5 timmar.

Det är viktigt att notera att restiden kan variera beroende på trafiksituationen. Det är därför tillrådligt att ha gott om tid innan ombordstigning.

Ankomsthamn i Dublin

Irish Ferries fartyg anländer till Dublin från följande hamnar:

Dublin Ferries Terminal 1
Karta
Andra alternativa avgångar från Cherbourg till Dublin
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Cherbourg till Dublin tar det minst 18 timmar 20 minuter att täcka de 523 km mellan Cherbourg och Dublin.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Cherbourg och Dublin på vintern) och färjerederiet (Irish Ferries). Det finns för närvarande 3 överfarter i veckan mellan Cherbourg och Dublin.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Cherbourg och Dublin: Irish Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Irish Ferries, Brittany Ferries, Celtic Link Ferries, Stena Line.

För att åka med båt från Cherbourg till Dublin kan du hitta priser från 1133 kr för det lägsta, till 8696 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 3099 kr.

Den första färjan avgår från Cherbourg kl 16:30 till Dublin.

Den sista färjan till Dublin avgår vanligtvis från Cherbourg kl 18:30.

Färja Cherbourg Dublin - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Cherbourg till Dublin

Vad kan man besöka och göra i Dublin?

För att börja din rundtur i Dublin bör du bege dig till det berömda Guinness Storehouse, ett gammalt bryggeri som blivit ett ölmuseum. Här kan du lära dig om Guinness historia och njuta av en pint av Irlands berömda svarta öl medan du njuter av panoramautsikten över staden.

Efteråt kan du bege dig till Trinity College för att se den berömda Book of Kells, ett rikt illuminerat manuskript från 800-talet. Trinity Colleges bibliotek är också ett måste att se, med sina takhöga hyllor med träböcker.

För en mer kulturell upplevelse kan du besöka området Temple Bar, som är känt för sina livliga pubar, gatukonstnärer och konstgallerier. Missa inte St Patrick's Cathedral, Irlands största kyrka, som anses vara en juvel av gotisk arkitektur.

För en avkopplande promenad kan du slutligen bege dig till St Stephen's Green, där du kan beundra de välskötta trädgårdarna och de historiska statyerna. Och glöm naturligtvis inte att prova några av Dublins kulinariska läckerheter, som irländsk gryta, scones och den berömda fish and chips.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid