Rekommenderad rutt
Barcelona
Resa direkt till Porto Torres med färja
Porto Torres
Se priser
Alternativa rutter
Barcelona
Resa med tåg, samåkning, buss till Marseille
Marseille
Resa med färja till Porto Torres
Porto Torres
Se priser

Hur tar man sig från Barcelona till Porto Torres med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Barcelona till Porto Torres? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Barcelona till Porto Torres är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Barcelona till Porto Torres, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Barcelona till Porto Torres så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Grimaldi Lines eller La Meridionale. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Barcelona Porto Torres som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Grimaldi Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Barcelona till Porto Torres behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Barcelona till Porto Torres

Avgångshamn
Barcelona
Spanien
Katalonien
Ankomsthamn
Porto Torres
Italien
Sardinien
Avstånd
526 km
Färjerederier
Grimaldi Lines, La Meridionale
Frekvens av överfarter
4 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
12 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Barcelona Porto Torres: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Barcelona till Porto Torres kan du hitta biljetter från 405 kr för en person om du reser utan bil till 3701 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Barcelona till Porto Torres är 1122 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Barcelona till Porto Torres är 13 timmar 19 minuter. De långsammaste färjorna tar 14 timmar 15 minuter att nå Porto Torres, medan de snabbaste båtarna anländer till Porto Torres på 12 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Barcelona kl 02:30. Den sista båten till Porto Torres avgår från hamnen i Barcelona kl 23:59.

Genomsnittspris för en Barcelona till Porto Torres färjeöverfart
1122 kr
Prisintervall för färjor Barcelona Porto Torres (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
405 kr - 3701 kr
Genomsnittlig överfartstid Barcelona Porto Torres
13 timmar 19 minuter
Avgångstid för första färjan till Porto Torres
02:30
Tid då sista färjan avgår till Porto Torres
23:59
Ankomsttid för första färjan till Porto Torres
09:30
Ankomsttid för sista färjan till Porto Torres
16:45

Vilka bolag trafikerar mellan Barcelona och Porto Torres?

Om du vill resa mellan Barcelona och Porto Torres med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Grimaldi Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Grimaldi Lines Barcelona Porto Torres
Grimaldi Lines
Grimaldi Lines grundades 1947 och har sitt säte i Neapel, Italien. Det erbjuder färjetrafik till flera destinationer i Europa och Nordafrika. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Porto Torres och boka en biljett från Grimaldi Lines mellan Barcelona och Porto Torres. Grimaldi Lines kör 4 överfarter i veckan till Porto Torres från Barcelona och restiden är 12 timmar 20 minuter. Mer information om Grimaldi Lines
12 timmar 20 minuter
4 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Barcelona? Var anländer båtarna i Porto Torres?

Avgångshamn i Barcelona

Grimaldi Liness färjor till Porto Torres avgår från följande hamnar i Barcelona:

Barcelona
Karta

Från stationen

Från stationen Barcelona-Sants

Det enklaste och billigaste sättet att ta sig till färjeterminalen från denna station är att ta tunnelbanelinje L3, som tar dig direkt till Barcelonas färjehamn. Resan tar ca 20 minuter och kostar lika mycket som en tunnelbanebiljett.

Det finns också taxibilar utanför stationen som tar dig till hamnen på mindre än 15 minuter. Priset kommer därför att vara mycket högre än att ta kollektivtrafiken. Räkna med att betala cirka 15 euro.

Från Barcelona-Francia station

Denna station ligger 1,5 km från färjeterminalen. Om du inte har för mycket bagage kan du ta dig till färjeterminalen på 20 minuter.

Om du föredrar att åka kollektivt tar bussarna D20 och H14 dig till färjeterminalen på ca 15 minuter.

Från Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (BCN) flygplats

Om du anländer till Barcelonas flygplats har du flera alternativ för att ta dig till färjeterminalen.

  1. Flygbuss: Flygbussar finns tillgängliga från flygplatsen till färjeterminalen med anslutning till tunnelbanelinje L3. Du kan köpa din biljett i receptionen för flygplatstransfer. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 10 €.

  2. Tunnelbana: Du kan också ta tunnelbanan från flygplatsen till färjeterminalen. Ta linje L9 Sud eller "L9S" vid terminal 1 eller 2 på flygplatsen och gå av vid stationen "Zona Universitària". Därifrån tar du tunnelbanelinjen L3 till hållplatsen "Drassanes", nära färjeterminalen.

Hur man tar sig till Barcelonas färjeterminal med bil

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns här detaljerade vägbeskrivningar från huvudvägarna:

  1. Från motorväg AP-7, ta avfart 21 mot Barcelona Centre/Port Vell.
  2. Fortsätt på motorvägen Ronda Litoral (B-10) och ta avfart 21 mot Paral-lel/Montjuïc.
  3. Följ skyltarna mot Paral-lel och fortsätt längs avenyn tills du kommer till färjeterminalen.

Restiden med bil beror på trafiken, men beräknas i allmänhet till 20-30 minuter från huvudvägarna. Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Porto Torres

Grimaldi Lines fartyg anländer till Porto Torres från följande hamnar:

Porto Torres
Karta
Andra alternativa avgångar från Barcelona till Porto Torres
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Barcelona till Porto Torres tar det minst 12 timmar 20 minuter att täcka de 526 km mellan Barcelona och Porto Torres.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Barcelona och Porto Torres på vintern) och färjerederiet (Grimaldi Lines). Det finns för närvarande 4 överfarter i veckan mellan Barcelona och Porto Torres.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Barcelona och Porto Torres: Grimaldi Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Grimaldi Lines, La Meridionale.

För att åka med båt från Barcelona till Porto Torres kan du hitta priser från 405 kr för det lägsta, till 3701 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1122 kr.

Den första färjan avgår från Barcelona kl 02:30 till Porto Torres.

Den sista färjan till Porto Torres avgår vanligtvis från Barcelona kl 23:59.

Färja Barcelona Porto Torres - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Barcelona till Porto Torres

Vad kan man besöka och göra i Porto Torres?

Staden Porto Torres har mycket att erbjuda. En av de viktigaste sevärdheterna är det arkeologiska komplexet Turris Libisonis, en gammal romersk hamn med anor från 1:a århundradet före Kristus. Besökare kan utforska ruinerna av denna gamla hamn och lära sig mer om regionens historia. I närheten ligger det nationella arkeologiska museet Antiquarium Turritano med en imponerande samling romerska artefakter.

En annan sevärdhet i Porto Torres är basilikan San Gavino, en kyrka från 1100-talet som är ett magnifikt exempel på romansk arkitektur på Sardinien. Fans av religiös historia kommer också att uppskatta ett besök i katedralen San Gavino, känd för sina anmärkningsvärda fresker och kloster.

Den omgivande landsbygden erbjuder också gott om möjligheter för naturälskare. Stränderna i Porto Torres har fin sand och kristallklart vatten där besökarna kan koppla av och njuta av Medelhavets solsken. Stränderna Balai, Platamona och Rena Majore är särskilt populära bland semesterfirare.

För att ta sig runt Porto Torres och det omgivande området har resenärer flera transportalternativ. Att hyra en bil rekommenderas för att ge dig friheten att besöka regionens sevärdheter och vackra stränder. Taxi finns också tillgängligt, även om det är ett dyrare alternativ. För dem som föredrar att åka kollektivt finns det bussar som förbinder Porto Torres med andra städer på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid