Rekommenderad rutt
Marseille
Resa direkt till Porto Torres med färja
Porto Torres
Se priser
Alternativa rutter
Marseille
Resa med färja, flyg till Ajaccio
Ajaccio
Resa med färja till Porto Torres
Porto Torres
Se priser
Marseille
Resa med buss, tåg, samåkning till Toulon
Toulon
Resa med färja till Porto Torres
Porto Torres
Se priser

Hur tar man sig från Marseille till Porto Torres med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Marseille till Porto Torres? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Marseille till Porto Torres är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Marseille till Porto Torres, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Marseille till Porto Torres så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries eller Moby Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Marseille Porto Torres som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta La Meridionale-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Marseille till Porto Torres behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Marseille till Porto Torres

Avgångshamn
Marseille
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Porto Torres
Italien
Sardinien
Avstånd
371 km
Färjerederier
La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries, Moby Lines
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
17 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Marseille och Porto Torres?

Om du vill resa mellan Marseille och Porto Torres med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat La Meridionale som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

La Meridionale Marseille Porto Torres
La Meridionale
La Méridionale är ett franskt rederi som bedriver färjetrafik till Korsika och Sardinien från Marseille. Med Vivanoda, din färjejämförare, kan du boka en La Méridionale Marseille Porto Torres-överfart till bästa pris. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Porto Torres och boka en biljett från La Meridionale mellan Marseille och Porto Torres. La Meridionale kör 1 överfarter i veckan till Porto Torres från Marseille och restiden är 17 timmar. Mer information om La Meridionale
17 timmar
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Marseille? Var anländer båtarna i Porto Torres?

Avgångshamn i Marseille

La Meridionales färjor till Porto Torres avgår från följande hamnar i Marseille:

Marseille - Gare Maritime de la Joliette (Corse - National)
Karta

Från stationen (tåg och/eller buss)

Om du anländer till Marseille station är det lätt att ta sig till färjeterminalen. Du har flera alternativ:

  1. Till fots: Färjeterminalen ligger ca 2,5 km från stationen. Du kan ta dig dit till fots genom att följa skyltarna mot Port de la Joliette. Det tar cirka 40 minuter.

  2. Med taxi: Du kan också ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 15 €.

  3. Med kollektivtrafik: Marseille har ett utmärkt kollektivtrafiknät. Du kan ta tunnelbanelinje 1 från stationen till hållplatsen "Joliette". Därifrån kan du gå ca 5 minuter till färjeterminalen. Tunnelbaneresan kostar ca 1,60 € och tar ca 10 minuter.

Från flygplatsen

Om du anländer till Marseille-Provence flygplats kan du ta dig till färjeterminalen på följande sätt:

  1. Med taxi: Du kan ta en taxi direkt från flygplatsen till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 50 €.

  2. Med skyttelbuss: Flygplatsen erbjuder skyttelbussar till centrala Marseille. Du kan ta skyttelbussen "Navette Marseille Aéroport" till busstationen Marseille Saint-Charles. Därifrån kan du följa de alternativ som nämns ovan för att nå färjeterminalen.

Med bil från större vägar

Om du anländer med bil från de större vägarna kan du här se hur du tar dig till färjeterminalen från olika håll:

  1. Från motorväg A7 (södergående): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

  2. Från motorväg A55 (norrgående): Ta avfarten "Vieux-Port / La Joliette" och följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från motorvägen tar ca 5 minuter.

  3. Från motorväg A50 (österut): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar och vilken tid på året det är. Du får räkna med att betala ca 10 € för en dags parkering.

Ankomsthamn i Porto Torres

La Meridionale fartyg anländer till Porto Torres från följande hamnar:

Porto Torres
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Marseille till Porto Torres tar det minst 17 timmar att täcka de 371 km mellan Marseille och Porto Torres.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Marseille och Porto Torres på vintern) och färjerederiet (La Meridionale). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Marseille och Porto Torres.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Marseille och Porto Torres: La Meridionale.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries, Moby Lines.

Färja Marseille Porto Torres - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Marseille till Porto Torres

Vad kan man besöka och göra i Porto Torres?

Staden Porto Torres har mycket att erbjuda. En av de viktigaste sevärdheterna är det arkeologiska komplexet Turris Libisonis, en gammal romersk hamn med anor från 1:a århundradet före Kristus. Besökare kan utforska ruinerna av denna gamla hamn och lära sig mer om regionens historia. I närheten ligger det nationella arkeologiska museet Antiquarium Turritano med en imponerande samling romerska artefakter.

En annan sevärdhet i Porto Torres är basilikan San Gavino, en kyrka från 1100-talet som är ett magnifikt exempel på romansk arkitektur på Sardinien. Fans av religiös historia kommer också att uppskatta ett besök i katedralen San Gavino, känd för sina anmärkningsvärda fresker och kloster.

Den omgivande landsbygden erbjuder också gott om möjligheter för naturälskare. Stränderna i Porto Torres har fin sand och kristallklart vatten där besökarna kan koppla av och njuta av Medelhavets solsken. Stränderna Balai, Platamona och Rena Majore är särskilt populära bland semesterfirare.

För att ta sig runt Porto Torres och det omgivande området har resenärer flera transportalternativ. Att hyra en bil rekommenderas för att ge dig friheten att besöka regionens sevärdheter och vackra stränder. Taxi finns också tillgängligt, även om det är ett dyrare alternativ. För dem som föredrar att åka kollektivt finns det bussar som förbinder Porto Torres med andra städer på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid