Rekommenderad rutt
Aten
Resa direkt till Kissamos med färja
Kissamos
Se priser
Alternativa rutter
Aten
Resa med färja till Kythira
Kythira
Resa med färja till Kissamos
Kissamos
Se priser

Hur tar man sig från Aten till Kissamos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Aten till Kissamos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Aten till Kissamos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Aten till Kissamos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Aten till Kissamos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som LANE Sea Line, Sea Jets eller Lane Sea Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Aten Kissamos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Lane Sea Lines, Sea Jets eller LANE Sea Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Aten till Kissamos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Aten till Kissamos

Avgångshamn
Aten
Grekland
Attica
Ankomsthamn
Kissamos
Grekland
Kreta
Avstånd
276 km
Färjerederier
LANE Sea Line, Sea Jets, Lane Sea Lines
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Aten Kissamos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Aten till Kissamos kan du hitta biljetter från 266 kr för en person om du reser utan bil till 2082 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Aten till Kissamos är 1180 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Aten till Kissamos är 10 timmar 44 minuter. De långsammaste färjorna tar 10 timmar 50 minuter att nå Kissamos, medan de snabbaste båtarna anländer till Kissamos på 10 timmar 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Aten kl 10:00. Den sista båten till Kissamos avgår från hamnen i Aten kl 15:00.

Genomsnittspris för en Aten till Kissamos färjeöverfart
1180 kr
Prisintervall för färjor Aten Kissamos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
266 kr - 2082 kr
Genomsnittlig överfartstid Aten Kissamos
10 timmar 44 minuter
Avgångstid för första färjan till Kissamos
10:00
Tid då sista färjan avgår till Kissamos
15:00
Ankomsttid för första färjan till Kissamos
01:50
Ankomsttid för sista färjan till Kissamos
20:25

Varför ta en färja från Aten till Kissamos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Aten till Kissamos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Kissamos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Aten till Kissamos är ett idealiskt sätt att resa.

För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Aten och Kissamos när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Aten kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Ombord på färjan till Kissamos flyger tiden förbi snabbare än man tror och denna maritima upplevelse mellan Aten och Kissamos kommer att förbli oförglömlig för dina barn under lång tid.
Vila i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Aten till Kissamos är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även på en dagsöverfart är det fortfarande möjligt att njuta av avskildheten i en hytt och det är mycket bekvämare än att sitta i en salong.
Njut av en mycket uppmärksam personal
Personalen från Lane Sea Lines, Sea Jets eller LANE Sea Line står till ditt förfogande från det att fartyget lämnar Aten till det att det lämnar Kissamos. De kommer att orientera dig på fartyget, guida dig till din hytt, servera dig i restaurangen och svara på dina frågor. En informationsdisk finns nästan alltid på fartygets huvuddäck.

Vilka bolag trafikerar mellan Aten och Kissamos?

Om du vill resa mellan Aten och Kissamos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Lane Sea Lines, Sea Jets eller LANE Sea Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Lane Sea Lines Aten Kissamos
Lane Sea Lines
Lane Sea Lines bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Aten och Kissamos. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Kissamos och boka en biljett från Lane Sea Lines mellan Aten och Kissamos. Mer information om Lane Sea Lines
Sea Jets Aten Kissamos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Kissamos och boka en biljett från Sea Jets mellan Aten och Kissamos. Mer information om Sea Jets
LANE Sea Line Aten Kissamos
LANE Sea Line
LANE Sea Line grundades 1985 och har sitt säte i Bari, Italien. Företaget betjänar hamnarna i Adriatiska havet i Italien och Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Kissamos och boka en biljett från LANE Sea Line mellan Aten och Kissamos. Mer information om LANE Sea Line

Var avgår färjorna från i Aten? Var anländer båtarna i Kissamos?

Avgångshamn i Aten

Lane Sea Lines, Sea Jets eller LANE Sea Lines färjor till Kissamos avgår från följande hamnar i Aten:

Athens Piraeus E1
Karta
Athens Piraeus E6
Karta

Från Atens järnvägsstation?

Om du anländer till Atens tåg- eller busstation och vill åka till färjeterminalen i Pireus finns det flera alternativ.

1. Med taxi: Den snabbaste och mest praktiska lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 35-45 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 25-45 €, beroende på trafiksituationen och vilken rutt du väljer.

2. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt och mycket praktiskt alternativ är att använda tunnelbanan för att ta sig till färjeterminalen. Du kan ta linje M1 (grön linje) från tåg- eller busstationen och gå av vid stationen "Piraeus". Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 1,40 euro. Väl framme vid Piraeus station kan du enkelt promenera till färjeterminalen.

Från Atens flygplats?

Om du anländer till Atens flygplats och vill åka till färjeterminalen finns följande alternativ:

1. Med taxi: Den snabbaste och bekvämaste lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiken, men är vanligtvis cirka 1 till 1 timme och 20 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 70 €, beroende på trafiken och den valda rutten.

2. Med buss: En mycket praktisk och ekonomisk lösning är att ta buss X96, som går direkt från Atens flygplats Elefthérios-Venizélos till färjeterminalen i Pireus. Resan tar ungefär en och en halv timme.

3. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt alternativ är att åka tunnelbana. Du kan ta tunnelbanelinje M3 (blå linje) från flygplatsen och gå av vid dess slutstation, "Piraeus" station. Den totala restiden från flygplatsen till terminalen är ca 60-80 minuter.

Med bil från huvudvägarna?

Om du föredrar att använda din bil för att nå färjeterminalen från huvudvägarna, här är de detaljerade instruktionerna:

Från motorvägsnätet: Om du kommer från norra Aten tar motorvägen E75 dig mycket enkelt till färjeterminalen genom att du följer skyltarna för avfarten "Piraeus". Fortsätt sedan på huvudvägen tills du kommer till färjeterminalen i Pireus. Var försiktig eftersom trafiken kan vara mycket tät i Aten, med många trafikstockningar.

Det är viktigt att notera att Pireus färjeterminal har parkeringsplatser där du kan parkera din bil under hela resan. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Kissamos

LANE Sea Line, Sea Jets eller Lane Sea Lines fartyg anländer till Kissamos från följande hamnar:

Kissamos
Karta
Andra alternativa avgångar från Aten till Kissamos
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Aten och Kissamos: Lane Sea Lines, Sea Jets och LANE Sea Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av LANE Sea Line, Sea Jets, Lane Sea Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på LANE Sea Line, Sea Jets, Lane Sea Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Aten Kissamos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Aten och Kissamos reser du 276 km.

För att åka med båt från Aten till Kissamos kan du hitta priser från 266 kr för det lägsta, till 2082 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1180 kr.

Den första färjan avgår från Aten kl 10:00 till Kissamos.

Den sista färjan till Kissamos avgår vanligtvis från Aten kl 15:00.

Hur är en färjeöverfart från Aten till Kissamos?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Aten till Kissamos ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Aten till avstigning i Kissamos, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i LANE Sea Line, Sea Jets och Lane Sea Lines sjöfartsvärld. Du hittar också praktisk information om Aten och Kissamos.

Redo för ombordstigning i Aten

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Aten Kissamos med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Aten / Du bör anlända till hamnen i Aten i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt LANE Sea Line, Sea Jets eller Lane Sea Lines-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Aten - Kissamos / Vid färjeterminalen i Aten letar du efter Lane Sea Lines, Sea Jets eller LANE Sea Line-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Kissamos / Informationsmeddelanden sänds i Aten färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer LANE Sea Line, Sea Jets eller Lane Sea Lines-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Livet ombord på färjan mellan Aten och Kissamos

Ombord på LANE Sea Line, Sea Jets eller Lane Sea Lines-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Kissamos är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Kissamos:

  • Kissamos Harbour är i sikte / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Kissamos från ytterdäcket.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Kissamos Harbour.
  • Lämna fartyget och Kissamos är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. Tullpersonalen i Kissamoss hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen har din semester i Kissamos börjat på allvar!
Färja Aten Kissamos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Aten till Kissamos

Vad kan man besöka och göra i Kissamos?

Det första som fångar besökarnas blickar i Kissamos är den pittoreska hamnen. Promenera längs strandpromenaden och beundra de färgglada fiskebåtarna som försiktigt guppar på det kristallklara vattnet. Det är ett utmärkt ställe att koppla av och insupa atmosfären i staden.

En av de viktigaste sevärdheterna att besöka är det venetianska slottet Kissamos, även känt som Kastelli. Detta historiska slott byggdes på 1500-talet och har en fantastisk utsikt över staden och havet. Ta en promenad runt dess murar och upptäck dess fascinerande historia.

Om du är en historieälskare ska du besöka Kissamos arkeologiska museum. Här finns en rik samling artefakter från antiken, bland annat keramik, statyer och vardagsföremål från lokala arkeologiska utgrävningar.

Området runt Kissamos är också fullt av naturliga underverk. Besök gärna den berömda stranden Balos, som anses vara en av de vackraste på Kreta. Med sin fina sand, turkosa vatten och grunda lagun är det den perfekta platsen att koppla av och njuta av solen.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid