Rekommenderad rutt
Ancona
Resa direkt till Igoumenitsa med färja
Igoumenitsa
Se priser
Alternativa rutter
Ancona
Resa med färja till Korfu
Korfu
Resa med färja till Igoumenitsa
Igoumenitsa
Se priser
Ancona
Resa med samåkning, tåg, buss till Brindisi
Brindisi
Resa med färja till Igoumenitsa
Igoumenitsa
Se priser

Hur tar man sig från Ancona till Igoumenitsa med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ancona till Igoumenitsa? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ancona till Igoumenitsa är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ancona till Igoumenitsa, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ancona till Igoumenitsa så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines eller European Seaways. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ancona Igoumenitsa som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Minoan Lines eller Superfast Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ancona till Igoumenitsa behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ancona till Igoumenitsa

Avgångshamn
Ancona
Italien
Marches
Ankomsthamn
Igoumenitsa
Grekland
Epirus
Avstånd
723 km
Färjerederier
ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines, European Seaways, Egnatia Seaways, A-Ships Management, Superfast Ferries, Minoan Lines
Frekvens av överfarter
6 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
16 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ancona Igoumenitsa: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ancona till Igoumenitsa kan du hitta biljetter från 1052 kr för en person om du reser utan bil till 4510 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ancona till Igoumenitsa är 2301 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ancona till Igoumenitsa är 19 timmar 38 minuter. De långsammaste färjorna tar 21 timmar 30 minuter att nå Igoumenitsa, medan de snabbaste båtarna anländer till Igoumenitsa på 16 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Ancona kl 13:30. Den sista båten till Igoumenitsa avgår från hamnen i Ancona kl 19:30.

Genomsnittspris för en Ancona till Igoumenitsa färjeöverfart
2301 kr
Prisintervall för färjor Ancona Igoumenitsa (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1052 kr - 4510 kr
Genomsnittlig överfartstid Ancona Igoumenitsa
19 timmar 38 minuter
Avgångstid för första färjan till Igoumenitsa
13:30
Tid då sista färjan avgår till Igoumenitsa
19:30
Ankomsttid för första färjan till Igoumenitsa
06:30
Ankomsttid för sista färjan till Igoumenitsa
18:00

Varför ta en färja från Ancona till Igoumenitsa?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ancona till Igoumenitsa vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Igoumenitsa. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ancona till Igoumenitsa är ett idealiskt sätt att resa.

För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Det finns inget bättre sätt att resa mellan Ancona och Igoumenitsa med din familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Ancona kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Denna båtresa mellan Ancona och Igoumenitsa kommer att förbli ett oförglömligt ögonblick för dina barn.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. På en färja har du dock inte detta problem: din cykel lastas direkt i fartygets enorma garage. Du reser från Ancona till Igoumenitsa i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Igoumenitsa för att gå av båten.
Njut av en mycket uppmärksam personal
Varje minut av överfarten Ancona-Igoumenitsa, från ombordstigning i hamnen i Ancona till avstigning i Igoumenitsa, står kvalificerad och leende personal från Minoan Lines eller Superfast Ferries till ditt förfogande för att se till att du får en trevlig tid. Det är vanligt att du hittar en informationsdisk på fartyget, oftast på huvuddäcket.

Vilka bolag trafikerar mellan Ancona och Igoumenitsa?

Om du vill resa mellan Ancona och Igoumenitsa med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Minoan Lines eller Superfast Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Minoan Lines Ancona Igoumenitsa
Minoan Lines
Minoan Lines är ett grekiskt rederi som bildades 1972 och erbjuder passagerartransporter i Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ancona-Igoumenitsa och boka en biljett från Minoan Lines mellan Ancona och Igoumenitsa. Minoan Lines kör 6 överfarter i veckan till Igoumenitsa från Ancona och restiden är 16 timmar. Mer information om Minoan Lines
16 timmar
6 överfarter i veckan
Superfast Ferries Ancona Igoumenitsa
Superfast Ferries
Superfast Ferries, som grundades 1993, är ett grekiskt företag som tillhandahåller sjöförbindelser mellan Grekland och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ancona-Igoumenitsa och boka en biljett från Superfast Ferries mellan Ancona och Igoumenitsa. Mer information om Superfast Ferries

Var avgår färjorna från i Ancona? Var anländer båtarna i Igoumenitsa?

Avgångshamn i Ancona

Minoan Lines eller Superfast Ferriess färjor till Igoumenitsa avgår från följande hamnar i Ancona:

Ancona Molo Santa Maria
Karta

Ankomsthamn i Igoumenitsa

Superfast Ferries eller Minoan Lines fartyg anländer till Igoumenitsa från följande hamnar:

Igoumenitsa
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ancona till Igoumenitsa tar det minst 16 timmar att täcka de 723 km mellan Ancona och Igoumenitsa.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ancona och Igoumenitsa på vintern) och färjerederiet (Minoan Lines och Superfast Ferries). Det finns för närvarande 6 överfarter i veckan mellan Ancona och Igoumenitsa.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ancona och Igoumenitsa: Minoan Lines och Superfast Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Endeavor Lines, Grimaldi Lines, European Seaways, Egnatia Seaways, A-Ships Management, Superfast Ferries, Minoan Lines.

Under din överfart mellan Ancona och Igoumenitsa reser du 723 km.

För att åka med båt från Ancona till Igoumenitsa kan du hitta priser från 1052 kr för det lägsta, till 4510 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2301 kr.

Den första färjan avgår från Ancona kl 13:30 till Igoumenitsa.

Den sista färjan till Igoumenitsa avgår vanligtvis från Ancona kl 19:30.

Färja Ancona Igoumenitsa - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ancona till Igoumenitsa

Vad kan man besöka och göra i Igoumenitsa?

Igoumenitsa har en äkta medelhavscharm med gator som kantas av kaféer, tavernor och små butiker. Hamnen är också en idealisk utgångspunkt för att utforska regionens naturliga och historiska underverk.

I närheten ligger den berömda Drepano-stranden, en vidsträckt gyllene sandstrand med hisnande utsikt över det kristallklara vattnet i Joniska havet. Det är den perfekta platsen för att njuta av solen och strandens njutningar. Vattensportentusiaster kan också njuta av segling, dykning eller vindsurfing.

För den som älskar historia och kultur rekommenderas ett besök på Finikas arkeologiska utgrävningsplats. Här kan du utforska gamla ruiner och beundra resterna av ett gammalt tempel tillägnat guden Apollo.

För att ta dig runt i regionen kan du välja att hyra en bil, vilket gör att du kan upptäcka området i din egen takt. Vägarna är väl underhållna och du kan besöka destinationer som den magnifika sjön Ziros eller de traditionella byarna Pramada och Kastaniani.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid