Rekommenderad rutt
Alicante
Resa direkt till Oran med flyg, färja
Oran
Se priser
Alternativa rutter
Alicante
Resa med buss, samåkning till Almería
Almería
Resa med färja till Oran
Oran
Se priser

Hur tar man sig från Alicante till Oran med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Alicante till Oran? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Alicante till Oran är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Alicante till Oran, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Alicante till Oran så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Naviera Armas eller Algérie Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Alicante Oran som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Algérie Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Alicante till Oran behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Alicante till Oran

Avgångshamn
Alicante
Spanien
Valencianska gemenskapen
Ankomsthamn
Oran
Algeriet
Avstånd
295 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Naviera Armas, Algérie Ferries
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
13 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Alicante och Oran?

Om du vill resa mellan Alicante och Oran med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Algérie Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Algérie Ferries Alicante Oran
Algérie Ferries
Algérie Ferries är en sjöfartsoperatör för passagerar- och godstransporter som förbinder Algeriet med Frankrike och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Alicante-Oran och boka en biljett från Algérie Ferries mellan Alicante och Oran. Algérie Ferries kör 2 överfarter i veckan till Oran från Alicante och restiden är 13 timmar. Mer information om Algérie Ferries
13 timmar
2 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Alicante? Var anländer båtarna i Oran?

Avgångshamn i Alicante

Algérie Ferriess färjor till Oran avgår från följande hamnar i Alicante:

Alicante
Karta

Ankomsthamn i Oran

Algérie Ferries fartyg anländer till Oran från följande hamnar:

Oran
Karta
Andra alternativa avgångar från Alicante till Oran
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Alicante till Oran tar det minst 13 timmar att täcka de 295 km mellan Alicante och Oran.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Alicante och Oran på vintern) och färjerederiet (Algérie Ferries). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Alicante och Oran.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Alicante och Oran: Algérie Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Naviera Armas, Algérie Ferries.

Färja Alicante Oran - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Alicante till Oran

Vad kan man besöka och göra i Oran?

En av Orans mest ikoniska sevärdheter är den stora moskén i Oran, även känd som Pasha-moskén. Denna magnifika religiösa byggnad, med sin unika arkitektur och vackra mosaik, erbjuder en panoramautsikt över staden från sin minaret. Orans gamla stad är också en stor sevärdhet, med sina smala kullerstensgator och färgglada hus. Besökarna kan strosa genom de pittoreska gränderna, stanna till på traditionella kaféer och upptäcka lokala hantverk.

För att ta sig runt i Oran har resenärer flera transportalternativ. Det finns gott om taxibilar och det är ett bekvämt och prisvärt sätt att ta sig från en plats till en annan. Det är också möjligt att hyra en bil för större flexibilitet och självständighet när man utforskar staden och dess omgivningar. Kollektivtrafik, som bussar och spårvagnar, finns också, vilket gör det lätt att ta sig runt i staden.

Konstälskare bör inte missa ett besök på Palace of Culture and Arts, som presenterar en mängd olika utställningar av lokala och internationella konstnärer. Historieintresserade kan besöka Santa Cruz-fästningen, som byggdes av spanjorerna på 1500-talet och erbjuder panoramautsikt över Medelhavet.

Gastronomi är en annan enastående aspekt av Oran. Besökare måste prova lokala rätter som couscous, chorba (en traditionell soppa), mechoui (en stekt lammrätt) och traditionella bakverk. Traditionella marknader som Medina Jedida-marknaden är ett utmärkt ställe att prova dessa lokala specialiteter och köpa färska råvaror.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid