Rekommenderad rutt
Visby
Resa direkt till Oskarshamn med färja
Oskarshamn
Se priser
Alternativa rutter
Visby
Resa med färja till Västervik
Västervik
Resa med buss till Oskarshamn
Oskarshamn
Se priser

Hur tar man sig från Visby till Oskarshamn med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Visby till Oskarshamn? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Visby till Oskarshamn är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Visby till Oskarshamn, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Visby till Oskarshamn så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Destination Gotland. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Visby Oskarshamn som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Destination Gotland-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Visby till Oskarshamn behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Visby till Oskarshamn

Avgångshamn
Visby
Sverige
Gotland
Ankomsthamn
Oskarshamn
Sverige
Avstånd
118 km
Färjerederier
Destination Gotland
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
2 timmar 55 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Visby Oskarshamn: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Visby till Oskarshamn kan du hitta biljetter från 335 kr för en person om du reser utan bil till 1792 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Visby till Oskarshamn är 867 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Visby till Oskarshamn är 3 timmar 7 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 10 minuter att nå Oskarshamn, medan de snabbaste båtarna anländer till Oskarshamn på 2 timmar 55 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Visby kl 07:30. Den sista båten till Oskarshamn avgår från hamnen i Visby kl 16:50.

Genomsnittspris för en Visby till Oskarshamn färjeöverfart
867 kr
Prisintervall för färjor Visby Oskarshamn (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
335 kr - 1792 kr
Genomsnittlig överfartstid Visby Oskarshamn
3 timmar 7 minuter
Avgångstid för första färjan till Oskarshamn
07:30
Tid då sista färjan avgår till Oskarshamn
16:50
Ankomsttid för första färjan till Oskarshamn
10:40
Ankomsttid för sista färjan till Oskarshamn
20:00

Varför ta en färja från Visby till Oskarshamn?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Visby till Oskarshamn vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Oskarshamn. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Visby till Oskarshamn är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av den friska havsluften
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. I Visby kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Destination Gotland-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Oskarshamn full av energi.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. När du går ombord på en Destination Gotland-färja i Visby får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Oskarshamn. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Destination Gotland, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.
Att äntligen ta sig tid att resa
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ombord på en Destination Gotland-färja får du en smidig start från Visby och seglar i mindre än 40 km/h till Oskarshamn. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med ångrar att du anlände till Oskarshamn så snabbt!

Vilka bolag trafikerar mellan Visby och Oskarshamn?

Om du vill resa mellan Visby och Oskarshamn med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Destination Gotland som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Destination Gotland Visby Oskarshamn
Destination Gotland
Destination Gotland bedriver färjetrafik till Sverige, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Visby och Oskarshamn. På Vivanoda kan du jämföra priser för Visby-Oskarshamn och boka en biljett från Destination Gotland mellan Visby och Oskarshamn. Destination Gotland kör 3 överfarter per dag till Oskarshamn från Visby och restiden är 2 timmar 55 minuter. Mer information om Destination Gotland
2 timmar 55 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Visby? Var anländer båtarna i Oskarshamn?

Avgångshamn i Visby

Destination Gotlands färjor till Oskarshamn avgår från följande hamnar i Visby:

Visby
Karta

Ankomsthamn i Oskarshamn

Destination Gotland fartyg anländer till Oskarshamn från följande hamnar:

Oskarshamn
Karta
Andra alternativa avgångar från Visby till Oskarshamn
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Visby till Oskarshamn tar det minst 2 timmar 55 minuter att täcka de 118 km mellan Visby och Oskarshamn.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Visby och Oskarshamn på vintern) och färjerederiet (Destination Gotland). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Visby och Oskarshamn.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Visby och Oskarshamn: Destination Gotland.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Destination Gotland.

Innan du bokar, jämför priserna på Destination Gotland på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Visby Oskarshamn kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Visby och Oskarshamn reser du 118 km.

För att åka med båt från Visby till Oskarshamn kan du hitta priser från 335 kr för det lägsta, till 1792 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 867 kr.

Den första färjan avgår från Visby kl 07:30 till Oskarshamn.

Den sista färjan till Oskarshamn avgår vanligtvis från Visby kl 16:50.

Upplev en färjeöverfart från Visby till Oskarshamn

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Visby till Oskarshamn ser ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Visby Oskarshamn-kryssning ombord på Destination Gotland har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Visby till avstigning i Oskarshamn. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Visby och Oskarshamn.

Redo för ombordstigning i Visby

Innan din färjeresa med Visby Oskarshamn börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Visby / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Destination Gotland) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Visby. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Visby - Oskarshamn / Vid färjeterminalen i Visby letar du efter Destination Gotland-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Oskarshamn / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Visby som uppmanar dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Destination Gotland-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Överfart från Visby till Oskarshamn: ombord på fartyget...

På Destination Gotland-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Oskarshamn är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Oskarshamn:

  • Oskarshamn Harbour är i sikte / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Oskarshamns hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Visby till Oskarshamn i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Oskarshamn.
  • Lämna fartyget och utforska Oskarshamn / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Oskarshamn kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Oskarshamn börjat på allvar!
Färja Visby Oskarshamn - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Visby till Oskarshamn

Vad kan man besöka och göra i Oskarshamn?

En av Oskarshamns främsta attraktioner är den historiska hamnen. Promenera längs de färgglada kajerna och beundra de traditionella fiskebåtarna och de eleganta segelfartygen. Du kan också besöka Sjöfartsmuseet, som berättar om regionens sjöfartshistoria och traditioner.

Missa inte ett besök i den magnifika 1800-talskyrkan Sainte-Marie. Dess gotiska arkitektur och överdådiga målade glasfönster gör den till en plats för tillbedjan som måste ses.

För friluftsentusiaster har Oskarshamn mycket att erbjuda. Bara några kilometer från staden hittar du naturreservatet Stensjö By, där du kan vandra, cykla mountainbike eller bara njuta av lugnet i den svenska naturen. Oskarshamns sandstränder, som Långö Strand, är också populära bland besökare och erbjuder möjlighet att koppla av och simma i Östersjöns kristallklara vatten.

När det gäller transport är Oskarshamn väl försett med lokala bussar, vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden och dess omgivningar. Det finns också möjlighet att hyra cykel, så att du kan utforska området i din egen takt. Om du vill besöka de närliggande öarna kan du ta en färja från Oskarshamns hamn och utforska Blå Jungfruns skärgård, ett naturreservat som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid