Ventotene
Resa direkt till Ponza med färja
Ponza
Se priser

Hur tar man sig från Ventotene till Ponza med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ventotene till Ponza? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ventotene till Ponza är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ventotene till Ponza, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ventotene till Ponza så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som SNAV eller NLG - Navigazione Libera del Golfo. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ventotene Ponza som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta SNAV eller NLG - Navigazione Libera del Golfo-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ventotene till Ponza behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ventotene till Ponza

Avgångshamn
Ventotene
Italien
Pontinska öarna
Ankomsthamn
Ponza
Italien
Pontinska öarna
Avstånd
41 km
Färjerederier
SNAV, NLG - Navigazione Libera del Golfo
Frekvens av överfarter
6 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ventotene Ponza: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ventotene till Ponza kan du hitta biljetter från 278 kr för en person om du reser utan bil till 312 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ventotene till Ponza är 289 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ventotene till Ponza är 50 minuter. De långsammaste färjorna tar 50 minuter att nå Ponza, medan de snabbaste båtarna anländer till Ponza på 50 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Ventotene kl 10:05. Den sista båten till Ponza avgår från hamnen i Ventotene kl 17:15.

Genomsnittspris för en Ventotene till Ponza färjeöverfart
289 kr
Prisintervall för färjor Ventotene Ponza (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
278 kr - 312 kr
Genomsnittlig överfartstid Ventotene Ponza
50 minuter
Avgångstid för första färjan till Ponza
10:05
Tid då sista färjan avgår till Ponza
17:15
Ankomsttid för första färjan till Ponza
10:55
Ankomsttid för sista färjan till Ponza
18:05

Varför ta en färja från Ventotene till Ponza?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ventotene till Ponza vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ponza. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ventotene till Ponza är ett idealiskt sätt att resa.

Du får mycket mer vila än i bilen
På grund av den förhöjda vakenhet som krävs för att köra bil på långa resor är bilkörning utmattande. Färjeresan Ventotene Ponza är precis tvärtom. Färjor som drivs av SNAV eller NLG - Navigazione Libera del Golfo är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Du anländer till Ponza utan stress och helt avslappnad.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Ventotene till Ponza, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
För bekvämligheten i en hytt
Även om det inte är obligatoriskt att göra överfarten från Ventotene till Ponza genom att boka en hytt, berövar du dig själv en bekvämlighet som färjan är det enda transportsättet att erbjuda. Precis som riktiga hotellrum erbjuder de resenärerna sängar, badrum och, i vissa sviter, porthål och balkonger. Även på en dagsöverfart är det fortfarande möjligt att njuta av avskildheten i en hytt och det är mycket bekvämare än att sitta i en salong.

Vilka bolag trafikerar mellan Ventotene och Ponza?

Om du vill resa mellan Ventotene och Ponza med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat SNAV eller NLG - Navigazione Libera del Golfo som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

SNAV Ventotene Ponza
SNAV
SNAV är ett italienskbaserat färjerederi som erbjuder färjetrafik mellan de italienska öarna och hamnar på det italienska fastlandet samt internationell trafik till Kroatien och Albanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ventotene-Ponza och boka en biljett från SNAV mellan Ventotene och Ponza. SNAV kör 5 överfarter i veckan till Ponza från Ventotene och restiden är 50 minuter. Mer information om SNAV
50 minuter
5 överfarter i veckan
NLG - Navigazione Libera del Golfo Ventotene Ponza
NLG - Navigazione Libera del Golfo
Navigazione Libera del Golfo (NLG) grundades 1950 och har sitt säte i Neapel, Italien. Företaget erbjuder färjeöverfarter i Neapelbukten och Sardinienområdet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ventotene-Ponza och boka en biljett från NLG - Navigazione Libera del Golfo mellan Ventotene och Ponza. NLG - Navigazione Libera del Golfo kör 1 överfarter i veckan till Ponza från Ventotene och restiden är 50 minuter. Mer information om NLG - Navigazione Libera del Golfo
50 minuter
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Ventotene? Var anländer båtarna i Ponza?

Avgångshamn i Ventotene

SNAV eller NLG - Navigazione Libera del Golfos färjor till Ponza avgår från följande hamnar i Ventotene:

Ventotene
Karta

Ankomsthamn i Ponza

NLG - Navigazione Libera del Golfo eller SNAV fartyg anländer till Ponza från följande hamnar:

Ponza
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ventotene till Ponza tar det minst 50 minuter att täcka de 41 km mellan Ventotene och Ponza.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ventotene och Ponza på vintern) och färjerederiet (SNAV och NLG - Navigazione Libera del Golfo). Det finns för närvarande 6 överfarter i veckan mellan Ventotene och Ponza.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ventotene och Ponza: SNAV och NLG - Navigazione Libera del Golfo.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av SNAV, NLG - Navigazione Libera del Golfo.

Under din överfart mellan Ventotene och Ponza reser du 41 km.

För att åka med båt från Ventotene till Ponza kan du hitta priser från 278 kr för det lägsta, till 312 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 289 kr.

Den första färjan avgår från Ventotene kl 10:05 till Ponza.

Den sista färjan till Ponza avgår vanligtvis från Ventotene kl 17:15.

Färja Ventotene Ponza - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ventotene till Ponza

Vad kan man besöka och göra i Ponza?

En av Ponzas främsta sevärdheter är Grotte de la Maga Circe, en imponerande havsgrotta som sägs ha varit tillhåll för trollkvinnan Circe i den grekiska mytologin. Du kan ta dig dit med båt och utforska det turkosa vattnet och de fascinerande klippformationerna.

En annan populär sevärdhet i Ponza är stranden vid Chiaia di Luna, en sträcka med gyllene sand omgiven av branta klippor. Här kan du tillbringa lata dagar i solen och simma i det varma Medelhavsvattnet.

För att upptäcka öns naturliga skönhet kan du också hyra en båt eller ta en båttur runt ön. På så sätt kan du utforska de hemliga vikar, grottor och spektakulära klippor som kantar Ponzas kustlinje.

Det vanligaste transportmedlet på ön är båt, både för att ta sig till ön från fastlandet och för att ta sig från en plats till en annan på själva ön. Det går regelbundna färjor mellan Ponza och Porto di Formia eller Anzio, som är de viktigaste påstigningsplatserna för att ta sig till ön. Väl på ön kan du åka buss eller hyra en skoter eller bil för extra bekvämlighet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid